Trăim vremuri tulburi în această perioadă și nu de puține ori ne punem întrebarea: De ce se întâmplă asta? Am greșit cu ceva? Este o pedeapsă divină? Atunci când ți se întâmplă lucruri inexplicabile, când simți că plătești pentru ceva ce nu ai făcut, că numele tău iți poartă noroc sau ghinion, este bine să cauți dincolo de cuvinte.
După mai bine de douăzeci de ani de lucru cu pacienții, în cursul cărora a schimbat destine, Anne Ancelin Schutzenberger a înțeles care este mecanismul acestui destin aparent implacabil și cum poate fi el schimbat. Autoarea deschide pagină cu pagină cartea vieții și iți explică “fiecare lucru ciudat” din viața ta.
Fiecare familie evaluează care sunt contribuțiile membrilor săi la “conturile familiei”. Un cod propriu care definește ierarhia meritelor, avantajele, obligațiile și responsabilitățile – toate acestea fiind reacții deprinse, înscrise în istoria familiei, Istoria trăită și genetică, pe care o putem regăsi.
Descifrarea misteriului, o boală grea sau remușcare, te poate ajuta cum să poți interveni în propriul destin, să-ți găsești calea cea bună, fără a mai repeta la nesfârșit greșeli împovărătoare. Aceste “drame transgenerationale” le transmitem inconștient copiilor noștri, îngreunându-le viața.
Inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu devenit astăzi referențial pentru toate analizele sinelui și chiar pentru psihanaliza pe care o critică aspru.
Anne Ancelin Schützenberger combină în mod ingenios pregătirea sa inițial psihanalitică, îndelungata experiență universitară de supervizare și deceniile de practică neîntreruptă cu generații de pacienți.
Fraza “Asta se exprimă pe cealaltă scenă” a lui Freud, a devenit o explicație clasică pentru dificultatea oamenilor de a-și reprezenta funcționarea inconștientului, care ar fi asemenea porțiunii cufundate în apă, acea parte nevăzută a unui aisberg, și care guvernează comportamentul fără știrea subiectului și a celorlalți.
Cartea Psihogenealogia și rănile din familie, tradusă în toate limbile de circulație internațională, i-a adus autoarei celebritatea, fiind considerată astăzi una dintre lucrările care au pus bazele domeniului psihogenealogiei.
Pingback: Onoare | Elif Shafak – Dusă cu cartea
Pingback: Cuplul in psihogenealogie de Mireille si Hervé Scala – Dusă cu cartea
Pingback: Cititor în rate – Buget pentru cărți – Dusă cu cartea
Pingback: Ma dor stramosii Phisogenealogia Patrice Van Eersel si Catherine Maillard
Pingback: Ma dor stramosii | Patrice Van Eersel Catherine Maillard
Pingback: Cum să treci peste doliu Anne Ancelin Schutzenberger - Dusă cu cartea 2021
Pingback: Cuplul in psihogenealogie - Dusa cu cartea 2021
Pingback: Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 - Dusă cu cartea
Pingback: Cărți de citit în 2022 - Dusă cu cartea
Pingback: Intuiția | Beatrice Milletre - Dusă cu cartea 2022
Pingback: Top cărți 2023 - Dusă cu cartea 2022-2023
Pingback: Top cele mai vândute cărți 2022 - Dusă cu cartea
Pingback: Mă vindec - Anne Ancelin Schutzenberger - Dusă cu cartea 2023
Pingback: Când corpul spune nu | Gabor Mate - Dusă cu cartea 2023
Pingback: Bucuria de a trăi | Anne Ancelin Schutzenberger - Dusă cu cartea 2023
Pingback: Cărți Black Friday în noiembrie 2023 - Dusă cu cartea 2023
Pingback: Books Friday! - Black Friday - Dusa cu cartea - Pasiune pentru citit