Psihogenealogia și rănile din familie | Anne Ancelin Schützenberger
Psihogenealogia și rănile din familie | Anne Ancelin Schützenberger

Psihogenealogia și rănile din familie | Anne Ancelin Schützenberger

Trăim vremuri tulburi în această perioadă și nu de puține ori ne punem întrebarea: De ce se întâmplă asta? Am greșit cu ceva? Este o pedeapsă divină? Atunci când ți se întâmplă lucruri inexplicabile, când simți că plătești pentru ceva ce nu ai făcut, că numele tău iți poartă noroc sau ghinion, este bine să cauți dincolo de cuvinte.

După mai bine de douăzeci de ani de lucru cu pacienții, în cursul cărora a schimbat destine, Anne Ancelin Schutzenberger a înțeles care este mecanismul acestui destin aparent implacabil și cum poate fi el schimbat. Autoarea deschide pagină cu pagină cartea vieții și iți explică “fiecare lucru ciudat” din viața ta.

Fiecare familie evaluează care sunt contribuțiile membrilor săi la „conturile familiei”. Un cod propriu care definește ierarhia meritelor, avantajele, obligațiile și responsabilitățile – toate acestea fiind reacții deprinse, înscrise în istoria familiei, Istoria trăită și genetică, pe care o putem regăsi.

Descifrarea misteriului, o boală grea sau remușcare, te poate ajuta cum să poți interveni în propriul destin, să-ți găsești calea cea bună, fără a mai repeta la nesfârșit greșeli împovărătoare. Aceste “drame transgenerationale” le transmitem inconștient copiilor noștri, îngreunându-le viața.

Inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu devenit astăzi referențial pentru toate analizele sinelui și chiar pentru psihanaliza pe care o critică aspru.

Autoarea combină în mod ingenios pregătirea sa inițial psihanalitică, îndelungata experiență universitară de supervizare și deceniile de practică neîntreruptă cu generații de pacienți.

Fraza „Asta se exprimă pe cealaltă scenă” a lui Freud, a devenit o explicație clasică pentru dificultatea oamenilor de a-și reprezenta funcționarea inconștientului, care ar fi asemenea porțiunii cufundate în apă, acea parte nevăzută a unui aisberg, și care guvernează comportamentul fără știrea subiectului și a celorlalți.

Cartea Psihogenealogia și rănile din familie, tradusă în toate limbile de circulație internațională, i-a adus autoarei celebritatea, fiind considerată astăzi una dintre lucrările care au pus bazele domeniului psihogenealogiei.

Am căutat cartea pentru tine. Alege de unde vrei să o cumperi:

5 comentarii

  1. Pingback:Onoare | Elif Shafak – Dusă cu cartea

  2. Pingback:Cuplul in psihogenealogie de Mireille si Hervé Scala – Dusă cu cartea

  3. Pingback:Cititor în rate – Buget pentru cărți – Dusă cu cartea

  4. Pingback:Ma dor stramosii Phisogenealogia Patrice Van Eersel si Catherine Maillard

  5. Pingback:Ma dor stramosii | Patrice Van Eersel Catherine Maillard

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: