Psihogenealogia si ranile din familie | Anne Ancelin Schützenberger
Psihogenealogia si ranile din familie | Anne Ancelin Schützenberger

Psihogenealogia si ranile din familie | Anne Ancelin Schützenberger

Traim vremuri tulburi in aceasta perioada si nu de putine ori ne punem intrebarea: De ce se intampla asta? Am gresit cu ceva? Este o pedeapsa divina? Atunci cand ti se intampla lucruri inexplicabile, cand simti ca platesti pentru ceva ce nu ai facut, ca numele tau iti poarta noroc sau ghinion, este bine sa cauti dincolo de cuvinte.

Dupa mai bine de douazeci de ani de lucru cu pacientii, in cursul carora a schimbat destine, Anne Ancelin Schutzenberger a inteles care este mecanismul acestui destin aparent implacabil si cum poate fi el schimbat. Autoarea deschide pagina cu pagina cartea vietii, si iti explica “fiecare lucru ciudat” din viata ta.

“Fiecare familie evalueaza care sunt contributiile membrilor sai la <conturile familiei>. Un cod propriu care defineste ierarhia meritelor, avantajele, obligatiile si responsabilitatile – toate acestea fiind reactii deprinse, inscrise in istoria familiei, Istoria traita si genetica, pe care o putem regasi. ”

Descifrarea misteriului, o boala grea sau remuscare, te poate ajuta cum sa poti interveni in propriul destin, sa-ti gasesti calea cea buna, fara a mai repeta la nesfarsit greseli impovaratoare. Aceste “drame transgenerationale” le transmitem inconstient copiilor nostri, ingreunandu-le viata.

Inventatoare a conceptului de psihogenealogie, Anne Ancelin Schützenberger este pioniera acestui domeniu devenit astazi referential pentru toate analizele sinelui si chiar pentru psihanaliza pe care o critica aspru.

Autoarea combina in mod ingenios pregatirea sa initial psihanalitica, indelungata experienta universitara de supervizare si deceniile de practica neintrerupta cu generatii de pacienti.

“Fraza <Asta se exprima pe cealalta scena>- Freud, a devenit o explicatie clasica pentru dificultatea oamenilor de a-si reprezenta functionarea inconstientului, care ar fi asemenea portiunii cufundate in apa, acea parte nevazuta a unui aisberg, si care guverneaza comportamentul fara stirea subiectului si a celorlalti.”

Ranile din familie, tradusa in toate limbile de circulatie internationala, i-a adus autoarei celebritatea, fiind considerata astazi una dintre lucrarile care au pus bazele domeniului psihogenealogiei.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

5 comentarii

  1. Pingback:Onoare | Elif Shafak – Dusă cu cartea

  2. Pingback:Cuplul in psihogenealogie de Mireille si Hervé Scala – Dusă cu cartea

  3. Pingback:Cititor în rate – Buget pentru cărți – Dusă cu cartea

  4. Pingback:Ma dor stramosii Phisogenealogia Patrice Van Eersel si Catherine Maillard

  5. Pingback:Ma dor stramosii | Patrice Van Eersel Catherine Maillard

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: