Dusă cu cartea și Editura Meteor Press la Bookfest 2022
Dusă cu cartea și Editura Meteor Press la Bookfest 2022

Dusă cu cartea și Editura Meteor Press la Bookfest 2022

Bookfest 1-5 iunie 2022

După 2 ani de pandemie, porțile celui mai important festival de carte – Bookfest – se deschid pentru iubitorii de carte. Una dintre cele mai iubite edituri, Editura Meteor Press, vă invită să luați parte la două lansări de carte, reduceri speciale pentru cei care vin la standul editurii, dar și multe alte surprize speciale.

Și acum încotro? De la ofițer decorat la condamnat politic de I. Butnaru

Si acum incotro De la ofiter decorat la condamnat politic de I. Butnaru

1. JOI – 2 IUNIE – ORA 17,00 stand C04, Meteor Press – Volumul “Și acum încotro? De la ofițer decorat la condamnat politic, scris de I. Butnaru, prezintă memoriile unui deținut politic care a petrecut șapte ani în închisorile comuniste ale României anilor ’50.

Un volum închinat celor ce au suferit pentru dreptate și libertate, oamenilor curajoși care au trăit printre noi, bărbaților dispuși să lupte și să se sacrifice pentru un ideal. „O teribilă lecție a istoriei: sângele omenesc ce era spălat cu apă, care se scurgea apoi în canalele orașului.” – I. Butnaru, deținut politic 1949 – 1956

            Invitații, d-na Alina Radu Butnaru, nepoata autorului, prof. univ. dr. Alin Spânu de la Universitatea București, prof. univ. dr. Cosmin Budeancă, Director General IICCMER și Bedros Horasangian, analist politic, vor vorbi despre  “lupta (contra comunismului), suferința (în închisori) și credința (în Dumnezeu și victorie)” care i-au însuflețit pe luptătorii anticomuniști, cum a sintetizat prof. Alin Spânu pe coperta a IV-a a volumului memorialistic.

[1945] …alături de mine, mulți, foarte mulți erau aceia care își puneau aceeași întrebare: „Războiul s-a terminat! Și acum, încotro?

[1959] …pretutindeni militari și milițieni, mai mulți decât în penitenciare. Să fie oare ceea ce văd o închisoare mai mare? Iată că după o incursiune de atâția ani prin timp, printre situații și oameni de tot felul, printre evenimente diferite și nu puține, pașii calcă cu nesiguranță pământul, în timp ce în gând îmi vine aceeași obsedantă întrebare: Și acum încotro?

Rusia – o scurtă istorie. De la Rusia kieveană până în present de Christopher Ward și John Thompson

Rusia – o scurta istorie. De la Rusia kieveana pana in present”, scris de Christopher Ward si John Thompson

2. VINERI – 3 IUNIE – ORA 18,00 – Volumul “Rusia – o scurtă istorie. De la Rusia kieveană până în present”, scris de Christopher Ward și John Thompson, în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu și Cristian Nica, redă, în mod organizat, cronologic, principalele evenimente din istoria Rusiei, de la cea kieveană ajungând până la mandatele lui Putin, intervențiile mai recente ale Rusiei în Siria, opoziția lui Navalny, noile relații ale Rusiei cu SUA și UE.

Iată ce ne spune în acest sens autorul chiar de la primele pagini:

Mărimea Rusiei creează niște provocări speciale pentru oamenii ce locuiesc aici. Cum poate fi administrat un teritoriu atât de imens și bogățiile sale folosite eficient? Cum pot locuitorii să mențină legătura unii cu ceilalți și să-și dezvolte un simț al identității și niște scopuri comune? Care ar trebui să fie echilibrul între controlul de la centru și deciziile luate la nivel local?

Dimensiunile uriașe ale teritoriului Rusiei au generat niște consecințe strategice importante de-a lungul timpului. În mod paradoxal, această țară imensă e dificil de cucerit dar și de apărat. Inamicii Rusiei au avut întotdeauna bătăi de cap în invadarea și ocuparea ei.(…) Polonezii, turcii, suedezii, francezii, nemții au fost urmăriți de ghinion și nu au reușit s-o cucerească.

Textul, deși e conceput pentru uzul academic, se parcurge cu ușurință și aspectele cele mai importante sunt reținute ușor pentru că relatările sunt foarte clar, curgător și accesibil scrise, bine ordonate și evidențiate, și temele importante sintetizate ireproșabil. Gradul de adresabilitate al cărții este, datorită acestor calități ale textului, unul larg.

Avem de-a face cu o sinteză remarcabilă, fără încărcături și comentarii inutile, cititorul fiind ajutat să înțeleagă cine sunt rușii, cum au evoluat ca societate și mare putere și de ce sunt ei așa cum sunt.

Recomandări cărți Editura Meteor Press

Doctorul si sufletul 2
Strigatul neauzit pentru sensul vieti Viktor E Frankl
Bunul-doctor-din-Varsovia
Manual-pentru-viata
De la mania lalelelor la bitcoin
Horoscop Alice DeVille
confesiuni
daca
aproape moarta
carti copii

2 Comments

  1. Pingback: Lansări METEOR PRESS Bookfest 2023 - Dusă cu cartea

  2. Pingback: Dusă cu cartea și Editura METEOR PRESS la Gaudeamus 2023 - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!