Dacă ar fi știut | Lisa Jackson
Dacă ar fi știut | Lisa Jackson

Dacă ar fi știut | Lisa Jackson

Dacă ar fi știut este primul volum din trilogia Familia Cahill, o poveste palpitantă cu secrete de moarte și amintiri lipsă. Este un roman modern cu multe surprize, dramă de familie și suspans, o carte care te ține cu sufletul la gură cu multe răsturnări de situație și multe întrebări până la final. Citind cartea Dacă ar fi știut zici că vezi un film pe Netflix, cu popcorn lângă tine, așteptând și gândindu-te ce îți rezervă finalul.

Se trezește fără amintiri…

Marla Cahill a supraviețuit unui accident de mașină mortal petrecut într-o noapte pe o autostradă întunecată din nordul Californiei. Orbiți de o strălucire puternică a farurilor, două vehicule ies de pe șosea, o femeie murind, alta intrând în comă și șoferul autocamionului având arsuri pe o suprafață mare a corpului. Nu numai că Marla Cahill a supraviețuit unui accident de mașină mortal, dar trăsăturile ei frumoase au fost restaurate prin chirurgie plastică.

Nu-și amintește nimic, dar știe că este în pericol din momentul în care îi aude în salon, deși nu putea să le spună că-i aude, pe cei care presupunea că sunt familia ei, Familia Cahill. Familia ei îi spune că o cheamă Marla Cahill, dar simte că toți sunt niște străini.

Fiori reci de oroare i se furișară încet în sus pe șira spinării când își dădu seama că nu-și putea aminti nici măcar o singură clipă din anii ce însemnau viața ei. Era ca și cum ea n-ar fi existat niciodată.

Retrasă la magnificul conac Cahill din San Francisco, Marla așteaptă ca ceva să se declanșeze în mintea ei și să-i revină memoria. Deși toată lumea îi spune că este Marla Cahill, are un sentiment ciudat că nu este adevărat, că ceva este foarte, foarte greșit.

Pantofii sunt prea mari pentru ea, rochiile sunt prea mari, abia găsește ceva blugi și teniși care i se potrivesc, și memoria nu o ajută. Ar trebui să fie recunoscătoare, dar știe că viața ei este în pericol, și este consumată de confuzie și panică. Pentru că oamenii, care își spun că sunt din familie, i se par străini, la fel și femeia ai cărei ochi se uită în oglindă.

Soțul Marlei, Alex Cahill, are probleme mari cu compania, moștenită de la tatăl sau. Astfel că acesta îi cere ajutorul fratelui său, Nick, pentru a-l ajuta să salveze compania. Nick nu avea nimic de-a face cu bogățiile familiei Cahill. De asemenea, Nick a avut o aventură cu Marla acum 15 ani, dar a fost înșelat de aceasta și s-a căsătorit cu fratele ei.

Nick acceptă să-l ajute pe Alex, deși este dezgustat de fratele lui și tot ce înseamnă familia Cahill. Are un sentiment de dispreț și față de Marla, dar când aceasta iese din comă, se comportă ciudat, total diferit. În același timp o dorește, dar o și disprețuiește. Dar scânteia este încă acolo între ea și Nick, Și sentimentele sunt reciproce. Cu greu și Marla se stăpânește să nu-l privească cu dorință.

Marla este contrariată de ce nu-și amintește nimic din trecut, doar frânturi de memorie, care nu se potrivesc. De ce doarme separat față de soțul ei? De ce fiica ei o privește ca pe o străină? Parcă soțul ei îi ascunde ceva. Și de ce este atrasă așa de mult de fratele soțului ei?

Tu nu trăiești aici; n-ai trăit niciodată aici. Asta nu-i casa ta, ăsta nu-i patul tău. Nici vorbă!

Sunt multe întrebări fără răspuns, iar răspunsurile întârzie să apară, memoria nu o ajută. Își amintește doar că bebelușul este al ei, își amintește când l-a născut.

Într-o clipă își reaminti spitalul și sala de nașteri cu luminile sale puternice, presiunea intensă și durerea nașterii, un medic cu mască ocupându-se de prunc și… și… băiețașul… fiul ei cel prețios… sosea pe lume. […] Da! Da! Da! James era copilul ei! Al ei! […] Te voi iubi de-a pururi, își spune Marla atunci, și nimeni nu te va lua de la mine. Jur! Indiferent ce va fi!

… și își amintește tot înainte de o crimă

Hotărâtă să pună cap la cap adevărul identității ei, este ajutată de Nick să afle cine este. Și, pe măsură ce mintea ei se limpezește, Marla începe să aibă fulgerări ale unei vieți anterioare, cu secrete și trădări crude. Însă viața Marlei este în pericol, deoarece un ucigaș așteaptă să o omoare. Și atunci când a acționat, Marla și-a amintit dintr-o dată totul.

Marla, recunoaște: ești pur și simplu cu nervii la pământ. Nu există niciun personaj întunecat care să bântuie prin jur. Nicio prezentă sinistră care să se îndepărteze în grabă.

Dacă ar fi știut cu un final surprinzător

Dacă la început ai multe întrebări, nu știi ce să crezi, finalul te va surprinde. Asemenea unui thriller, sunt multe răsturnări de situație care te fac să te întrebi ce se întâmplă până la final.

Dacă ar fi știut este o carte misterioasă, dar care se citește ușor, cu un limbaj simplu.

Lisa Jackson este cel mai incitant nume nou din literatura de suspans romantic. Dacă ar fi știut trebuie citită cu toate luminile aprinse.

Bookcrazy Reviews

Dacă stau să mă gândesc bine, membrii familiei Cahill au atât de multe secrete care încă nu au ieșit la lumină, încât ar fi posibil ca pe viitor să mai apară o carte despre ei.

Lisa Jackson

Trilogia Cahill începe promițător. Următorul volum – Aproape moartă – se poate precomanda la Editura Meteor Press.

Cumpără online

4 Comments

  1. Pingback: Dacă ar fi știut | Lisa Jackson - Dusă cu cartea 2021

  2. Pingback: Aproape moartă | Lisa Jackson - Dusă cu cartea 2021

  3. Pingback: Cărți de citit în 2022 - Dusă cu cartea

  4. Pingback: M-ai trădat | Lisa Jackson - Dusă cu cartea 12 September 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!