Dusă cu cartea și Editura METEOR PRESS la Gaudeamus 2023
Dusă cu cartea și Editura METEOR PRESS la Gaudeamus 2023

Dusă cu cartea și Editura METEOR PRESS la Gaudeamus 2023

Cu bucurie și entuziasm, vă invit cu drag să vă alăturați Editurii Meteor Press la una dintre cele mai așteptate sărbători dedicate cărții din România – Târgul Gaudeamus 2023! Este timpul să vă lăsați purtați de magia literaturii și să vă pierdeți printre pagini pline de povești captivante. Gaudeamus este o oportunitate unică de a explora universul vast al cărților și de a descoperi noutăți literare fascinante, și de ce nu, să pregătiți cadouri literare pentru Crăciun.

Anul acesta, Editura Meteor Press vă așteaptă cu o selecție impresionantă de cărți din diverse domenii. Indiferent dacă ești un pasionat al cărților de ficțiune, un iubitor al cărților de non-ficțiune sau pur și simplu cauți inspirație, la Gaudeamus vei găsi exact ce îți dorești.

Standul editurii Meteor Press devine un loc vibrant în care cititorii se pot conecta direct cu lumea literară. Este o ocazie minunată de a afla secretele din spatele cărților preferate.

Haideți să ne bucurăm de farmecul cărților la Târgul Gaudeamus împreună cu Editura Meteor Press! Vă așteptăm în această călătorie fascinantă printre cuvinte și emoții literare!

Editura Meteor Press la Gaudeamus 2023

În perioada 22 – 26 noiembrie, la Pavilionul Central Romexpo se va desfășura ediția din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus 2023, unde Editura Meteor Press va fi prezentă la standul 241 de la nivelul 4.50 cu noutăți din diverse domenii și promoții atrăgătoare la cărțile pe care vi le doreați să le citiți fără întârziere.

Dusă cu cartea și Meteor Press la Gaudeamus 2022

Așa cum v-am obișnuit de-a lungul timpului cu tot felul de promoții, de data aceasta vă așteaptă o promoție progresivă care crește de la 25% pentru o singură carte cumpărată și ajunge la 50% pentru 5 cărți cumpărate.

Noutățile pe care le aducem în atenția dumneavoastră fac parte din domeniile: Filosofie, Religie și Carte pentru copii. Astfel:

I. Școala de la Frankfurt în fața istoriei de prof. dr. Andrei Marga

Școala de la Frankfurt în fața istoriei de prof. dr. Andrei Marga – interpretată în viziunea unui autor care a publicat numeroase cărți având ca subiect istoria filosofiei moderne și contemporane, filosofia politică și filosofia religiei.

Școala de la Frankfurt se studiază în universitățile și institutele de științe sociale de referință de pe glob. Scrierile semnate de Horkheimer, Adorno, Marcuse, Fromm, Pollock, Benjamin, Neumann, Habermas au explorat lumea într-o manieră proprie și profundă și au elaborat concepte și teoreme noi, ce nu pot fi ocolite de cel care dorește cunoaștere. Pariul fundamental al Școlii – libertatea inalienabilă și drepturile imprescriptibile ale ființei umane sunt condiție sine qua non a unei vieți demne de om – i-a întreținut vigoarea.

Critica, inclusiv față de sine, a alimentat creativitatea și vigoarea unei școli care împlinește un secol de la formare. Parcurgerea scrierilor Școlii de la Frankfurt este un bun indicator al gradului de rafinare a interogațiilor dintr-o cultură. Să intri în atingere cu incomodele întrebări pe care le pune, să examinezi răspunsurile, să le adopți sau să le critici și să înveți din analizele lor rămâne profitabil.

Poziția generală a Școlii de la Frankfurt în constelația ideologică a ultimului secol este aceea a unui liberalism periclitat, a unui „liberalism în situație de graniță”, concentrat asupra lămuririi destinului individului în istoria contemporană. Acesta a fost abordat cu mijloacele unei culturi mereu aduse la zi, temeinic stăpânite și inovative. Ținta Școlii de la Frankfurt nu a fost urmarea unei tradiții de gândire consacrate. Școala nu a fost niciodată simplu epigon. Ținta ei supremă a fost lămurirea asupra vieții trăite de oameni elaborând o filosofie nouă.

Andrei Marga

Dusă cu cartea și Meteor Press la Bookfest 2022

II. Cioran sau ispita nazismului de Julien Santa Cruz

Cioran sau ispita nazismului de Julien Santa Cruz prezintă și analizează un subiect legat de orientarea „fascizantă” a tânărului Cioran care n-ar avea decât o explicație profund legată de gustul său pronunțat pentru lipsa de măsură și de o paradigmă de gândire ostilă democrației.

Cu toată admirația pe care o au cititorii din România și din Franța pentru opera lui Cioran, scrierile sale de extremă dreaptă, ba chiar favorabile Germaniei naziste, din anii ’30, rămân un motiv de stupefacție. Julien Santa Cruz analizează peste o sută de articole și câteva dintre lucrările de tinerețe ale filosofului pentru a înțelege acest moment exaltat și isteric din biografia sa.

Orientarea fascizantă a tânărului Cioran nu poate fi explicată doar printr-o lipsă de maturitate și prin circumstanțele în care se afla, ci ține de gustul său pronunțat pentru lipsa de măsură și de o paradigmă de gândire ostilă democrației. Nu este vorba de o adevărată adeziune ideologică la tezele hitleriste, ci mai degrabă de un răspuns prin violența verbului la sentimentul golului, la chinurile identitare și metafizice care-l asaltau pe Cioran în acea perioadă.

Julien Santa Cruz, profesor de istorie, identifică în lucrarea de față originea și cheia faimosului nihilism cioranian. Astfel se înțelege mai bine profunzimea scepticismului filosofului și alegerea etică a renunțării ulterioare la orice formă de angajament față de o idee, de orice natură ar fi aceasta.

Lansări de carte Bokkfest 2023

III. Asumarea crucii. Calea mistică a angoasei de Michel Laroche

Asumarea crucii. Calea mistică a angoasei de Michel Laroche – ne dezvăluie faptul că starea angoasantă, bine cunoscută Sfinților Părinți ai pustiei și marilor asceți din Orient, nu era defel înțeleasă drept un semn de dezechilibru, care cerea să fie vindecată. Dimpotrivă, angoasa însemna pentru ei semnul că un suflet a pornit în sfârșit pe „Calea plină de angoasă a Împărăției”. Sufletul traversează această cale a morții față de sine, care nu poate fi experimentată fără acceptarea angoasei legate de propria moarte, dar are în față o viață nouă și o identitate nouă.

Viața, moartea, învierea constituie triada acestei experiențe spirituale, în care autorul ne inițiază, pas cu pas, folosind învățătura Sfinților Părinți ai pustiei. „Să nu mai căutăm nici să culpabilizăm angoasa pe care o avem, nici s-o considerăm drept boală, ci să înțelegem că noua noastră identitate – precum o femeie care stă să nască, trăind angoasa și durerile nașterii – speră că o să-i dăm viață în cele din urmă”.

IV. Miturile și legendele Greciei antice de prof. Rodica Chiriacescu

Miturile și legendele Greciei antice, cu cele două volume – “Zeii” și “Eroii” – în adaptarea doamnei prof. Rodica Chiriacescu.

Mitologia greacă a făcut din toate timpurile obiectul unei „reinventări”, transpuse în versuri de aezi, căci mitul este viu atâta vreme cât este transmis pe cale orală, sau al unor „rescrieri” personale din partea autorilor, fie ei greci, romani sau bizantini, din epoca Renașterii sau chiar actuali. Ea fascinează și astăzi și poate fi considerată, la fel ca alte mitologii – egiptene, nordice, precolumbiene etc. – o bază deosebit de importantă pentru lărgirea orizontului intelectual universal, constituind de-a lungul veacurilor un bogat izvor de inspirație pentru scriitori și pentru toate domeniile artei.

V. Ursulețul și vulpița salvează pădurea din Carpați de Andreea Reitmeyer

Ursulețul și vulpița salvează pădurea din Carpați” de Andreea Reitmeyer este o carte educativă despre fauna și flora din munții Carpați, care au de suferit în urma dispariției unui râu ce le traversează ținutul, motivând astfel aventura celor doi prieteni porniți în căutarea râului secat.

Alte Cărți pentru copii de la Meteor Press

Editura Meteor Press vă așteaptă la Târgul Gaudeamus cu reduceri progresive, începând de la 25% până la 50%! Librarul vă va răsfăța cu produse care vor completa lista de cadouri pentru sărbători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!