Bunul doctor din Varșovia | Elisabeth Gifford
Bunul doctor din Varșovia | Elisabeth Gifford

Bunul doctor din Varșovia | Elisabeth Gifford

Meteor Publishing pregătește lansarea unei cărți sensibile – Bunul doctor din Varșovia scrisă de Elisabeth Gifford, o carte despre perioada Holocaustului, despre ororile Reich-ului nazist asupra sufletelor nevinovate ale copiilor.

Janusz Korczak, Henry Goldszmit numele adevărat, era fiul unui avocat evreu cu stare materială foarte bună și cu un statut social respectat. Primise educația de a-i trata cu respect și prietenie atât pe polonezi, cât și pe evreii din Varșovia. Korczak a fost unul din pionierii psihologiei copilului. Pentru că era interesat de bunăstarea acestora, la începutul secolului XX, se întreba de unde vine nefericirea copiilor.

Și-ar fi dorit ca atât copiii, cât și adulții să dea dovadă de empatie în relația pe care o aveau unii cu alții. Încerca să-i facă pe cei mici să înțeleagă situația în care era ocupat sau obosit, însă rămânea disponibil în cazul în care copilul i-ar fi solicitat atenția sau ajutorul. Șocul cel mare pentru el a venit în momentul în care a înțeles că o civilizație se poate dezintegra în momentul în care nu mai are grijă de copiii ei.

În 1942 la Varșovia, în Polonia și în toată Europa, naziștii au ucis mii de copii.

Nu poate exista un contrast mai mare decât această decizie teribilă, comparativ cu voința lui Korczak de a proteja drepturile și fericirea copiilor săi, până chiar în ultimul moment când i-a însoțit în lagărul morții.

Vă las mai sus un fragment din Bunul doctor din Varșovia, o carte care va surprinde prin sensibilitatea și delicatețea unui suflet care a iubit copiii.

Cumpără online

https://dusacucartea.ro/2020/se-numea-sarah-tatiana-de-rosnay/

2 Comments

  1. Pingback: Se numea Sarah | Tatiana de Rosnay – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Bunul doctor din Varșovia Elisabeth Gifford – Dusă cu cartea 2021

Leave a Reply

Drepturi de autor!
%d bloggers like this: