Pacienta tacuta | Alex Michaelides
Pacienta tacuta | Alex Michaelides

Pacienta tacuta | Alex Michaelides

O specie cu adevarat rara: thrillerul perfect. A.J.Finn

Alex Michaelides este cunoscut ca si scenarist pentru filme de succes, printre care “The Devil You Know” si “The Con is On” cu Uma Thurman si Sofia Vergara. Acesta i-a dat viata Aliciei Berenson, o pictorita in ascensiune, si care, ca orice artist are o viata interioara mult mai tumultoasa decat cea exterioara. Asa cum arata studiile psihologice, un copil maltratat, umilit si nedorit de catre parinti, fara sa primeasca un ajutor specializat, devine la maturitate un monstru razbunator.

Sotul Aliciei, un fotograf renumit, este gasit legat de scaun cu sarma, impuscat in cap de cinci ori cu pusca tatalui sau. Langa el, Alicia ca intruchipare a unei stafii, cu o rochie alba, cu venele taiate si vadit traumatizata. Toate probele o incrimineaza, insa aceasta nici nu se declara vinovata, nici nevinovata; asa ca este condamnata sa-si petreaca toata viata intr-un centru pentru boli mintale “The Grove”, un spital de maxima Securitate din Londra.

“Cel care are ochi de vazut si urechi de auzit se poate convinge ca niciun muritor nu-i in stare sa pastreze un secret. Daca buzele ii sunt mute, palavrageste cu varfurile degetelor; tradarea se prelinge din el prin fiecare por .” Sigmund Freud

Pentru ca tacerea Aliciei continua timp de multi ani, nimeni nu stie ce s-a intamplat in cea noapte intre ea si sotul ei, si de ce ar fi ales sa-l omoare din moment ce toata lumea stia ca il idolatriza. Nimic nu pare ca are sens, asa ca Theo Faber este un psihoterapeut care doreste sa desluseasca acest mister. Dupa investigatii demne de un roman politist, acesta reuseste sa afle despre trauma din copilaria Aliciei. Mama ei se sinucisese intr-un accident de masina, in care se afla si ea, si mult timp s-a intrebat daca nu cumva ea era cea vizata. Atunci tatal ei ii spusese ca era mai bine sa fi murit ea si nu mama ei. Traumatizata de ambii parinti, viata interioara a Aliciei este atunci curmata, iar ce mai ramane din ea, nu se mai poate numi “viata”.

Va reusi Theo sa o faca pe Alicia sa vorbeasca despre noaptea fatidica?

“Emotiile care nu sunt exprimate nu mor niciodata. Sunt ingropate de vii si revin mai tarziu, in feluri mai urate.” Sigmund Freud

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

6 comentarii

  1. Pingback:Cele mai vandute Libris si Carturesti – Dusă cu cartea

  2. Pingback:Carti pe care trebuie sa le citesti! – Dusă cu cartea

  3. Pingback:Concurs Menage Volum 2 Orgasm – Dusă cu cartea

  4. Pingback:Books Friday! - Black Friday - Dusa cu cartea - Pasiune pentru citit

  5. Pingback:Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: