Introducere generala la cursul de miracole | Kenneth Wapnick, Ph. D.
Introducere generala la cursul de miracole | Kenneth Wapnick, Ph. D.

Introducere generala la cursul de miracole | Kenneth Wapnick, Ph. D.

Cursul s-a nascut in 1965, ca raspuns la rugamintea a doi psihologi interesati sa gaseasca „o alta modalitate” de raportare la altii. Dictarea Cursului de miracole s-a incheiat in 1972, iar cartile s-au publicat in 1976. Cursul de miracole este un set de trei carti dictate de Iisus, din care invatam cum sa ne aducem aminte de Dumnezeu.

Dupa cum a spus Voltaire: Dumnezeu l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa, iar omul I-a intors complimentul. Dumnezeul creat de noi , intr-adevar, dupa chipul si asemanarea eului nostru.

Oamenii si-au facut impresia despre Dumnezeu ca este razbunator, neiertator si ca ne poate trimite in iad pentru faptele noastre. Nu putem trai cu asemenea ganduri toata viata, deoarece acest lucru ne-ar distruge. Vina si teama sunt legate una de cealalta, ceea ce duce la distrugere.

Cursul vine cu trei solutii care sa restabileasca ordinea noastra interioara si sa ne puna din nou in armonie cu noi insine. Primul desface mania proiectata, afirmand ca problema nu e in afara mea, ci in mine. Al doilea spune ca problema din mine e una inventata de mine, pe care nu o mai doresc acum. Al treilea are loc cand I-am cedat-o Spiritului Sfant si El o ia de la noi.

Cursul acesta este un inceput , nu un sfarsit. Iubirea desavarsita alunga frica. E o imposibilitate absoluta sa simti Iubirea lui Dumnezeu si sa incerci sa ii faci rau altcuiva. Ti-e pur si simplu, imposibil.

Ceea ce vrea sa puna cursul in evidenta, este ca atunci cand nu mai simti Iubirea Lui Dumnezeu, incetezi sa-i mai iubesti pe ceilalti. Nu te mai simti demn de iubire si atunci incepi sa-i invinovatesti si pe ceilalti pentru ca nu-ti pot asigura ceea ce ai nevoie. Incerci sa iei cu forta ceva de care ai nevoie si incepi sa fii egoist. Daca cealalta persoana isi imparte iubirea cu ceilalti, devii gelos si o acuzi de cele mai grave atrocitati.

Motivul pentru care oamenii devin gelosi e sentimentul ca nevoile lor speciale nu vor mai fi satisfacute. Prin urmare, daca mai iubesti pe cineva pe langa mine, o sa capat mai putina iubire. Pentru eu, iubirea e cantitativa. Exista doar o anumita cantitate de dat, asa ca – daca il mai iubesc pe unul – nu pot sa il iubesc la fel de mult si pe altul. Pentru Spiritul Sfant, iubirea este calitativa si include toti oamenii.

“Nu cauta in afara ta” pentru ca tot ceea ce ai nevoie se afla in tine. Cand vom cauta in afara noastra, vom cauta un inlocuitor al lui Dumnezeu, un idol care sa ne satisfaca acele dorinte pe care nu le mai gasim in noi. Iarta-te si traieste frumos!

Asa cum spune Cursul de miracole: „Nu cauta sa schimbi lumea, ci alege sa-ti schimbi gandirea la adresa lumii!” Daca gandim in conformitate cu Divinitatea, va fi corect tot ce facem. Sfantul Augustin a spus odata: „Iubeste si fa ce vrei!”

Cumpara cartea

3 Comments

  1. Pingback: A Return to Love | Marianne Williamson – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Intinereste si traieste mai mult | Deepak Chopra, David Simon – Dusă cu cartea

  3. Pingback: Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!