Întinerește și trăiește mai mult | Deepak Chopra, David Simon
Întinerește și trăiește mai mult | Deepak Chopra, David Simon

Întinerește și trăiește mai mult | Deepak Chopra, David Simon

Întinerește și trăiește mai mult reprezintă o călătorie extraordinară în miracolul întineririi, oferită de doi dintre cei mai buni medici și gânditori ai vremurilor noastre. Parcurgând cei 10 pași zilnic, înveți cum să-ți menții mintea tânără, cum să-ți retrezești energia sexuală, cum să-ți întărești sistemul imunitar și să te hrănești sănătos. De asemenea, prin modificarea percepțiilor te vei bucura mai mult de starea de pace și liniște sufletească.

Nimic nu e al meu

Budiștii au o expresie: “Nu trebuie să mă atașez de nimic, considerând că este al meu sau mă reprezintă”. Nimic din ceea ce este în jurul tău, cu care te identifici, nu pot fi numite ale tale. Nici măcar gândurile nu sunt ale tale. Ele sunt parte a minții colective. Ceea ce tu gândești acum, este foarte probabil ca un semen al tău să-l fi gândit acum câteva secunde. Emoțiile tale nu sunt ale tale. Fiecare emoție pe care tu ai avut-o vreodată, a fost trăită de oameni, încă de la începuturi. Ești o parte dintr-un plan mai mare.

Nu invoca teama

Când evoci teama, pui în mișcare fiziologia stresului care accelerează îmbătrânirea biologică. Trebuie să renunți la această teamă, pentru a opri îmbătrânirea.

Atunci când iei totul așa cum vine, procesul devine însuși țelul și reușești să înțelegi mai bine lucrurile. Trebuie să fii flexibil pentru a putea să mergi mai departe. Inflexibilitatea duce la stări sufletești negative. Atunci când îi judeci pe cei de lângă tine și îi vezi ca pe niște dușmani, ar trebui să te uiți în interiorul tău și să vezi dacă nu este o oglindire a sinelui tău.

Ego-ul este cel care nu te lasă să te bucuri de lucrurile simple, este cel care găsește mereu “nod în papură”. Nu trebuie să fie mereu așa cum vrei tu. Poate văzute prin ochii altcuiva, problemele au altă rezolvare. Tot ceea ce duce la rezolvarea unei neînțelegeri, printr-o altă viziune decât a ta, este la fel de bună.

Fiecare decizie pe care o iau, este o alegere între mâhnire și miracol.

Vezi Cursul de miracole – Recenzie aici.

O viată mai bună

O învățătură vedică spune că sufletul după moarte merge într-un loc în care își poate revedea fiecare viață. Sufletul intră ca într-un fel de cinema, în care se rulează filmul ultimei sale vieți. Sufletul se uită la film, însă uneori se uită în altă parte din cauza unor scene neplăcute. Păcatele omisiunii și cele ale asumării, fac să i se strângă inima și scena devine mult prea dureroasă pentru a fi urmărită. Astfel sufletul pierde lecțiile importante care ar trebui urmărite și trebuie mereu să se reîntrupeze pentru a le învăța într-o viață viitoare.

Faptul că nu ești capabil să privești scenele dureroase ale vieții, este incapacitatea de a ierta – atât pe alții, cât și pe tine însuti. Iertarea este esența eliberării. Asta înseamnă desfacerea legăturilor cu trecutul și ștergerea obstacolelor care îndurerează inima.

Iubirea din fiecare viată a ta

Cât despre iubire, aflăm că în esența ei, este căutarea spiritului. Atunci când te gândești la iubire, vorbești despre iubire, sau cauți iubirea, te angajezi să exprimi iubirea în fiecare interacțiune a vieții tale. În acest mod sufletul își reamintește perfecțiunea sa. Toate lecțiile pe care le primim în viață sunt lecții de iubire. Atunci când vrei să ai o viață spirituală, înseamnă să cauți iubirea în orice situație.

Fă din iubire cel mai important lucru din viața ta – și astfel vei întineri și vei trăi mai mult.

Învățăturile despre alimentație sunt și ele foarte importante. Astfel aflăm că cea mai nutritivă mâncare este cea naturală, verde, care încă are “viața în ea”. Centrul Chopra recomandă evitarea laptelui, a grâului, și a tuturor tipurilor de zaharuri, așa cum recomandă și Marisa Peer in ”You can be thin” . Conform învățăturii Ayurveda, trebuie să consumi zilnic alimente din toate cele șase grupe de gust: dulce, acru, sărat, picant, astringent.

Devii ceea ce mănânci.

O dieta sănătoasă este însoțită de exerciții de mișcare. Astfel suntem îndrumați să practicăm exerciții de Tai Chi și Qigong în care putem aplica și tehnicile de relaxare și meditație.

Întinerește și trăiește mai mult

10 pași pentru a opri îmbătrânirea și a întineri biologic:

  1. Prin schimbarea percepției asupra corpului meu, a îmbătrânirii lui și a timpului;
  2. Prin două tipuri de odihnă profundă – conștiință liniștită și somn odihnitor,
  3. Hrănindu-mi trupul cu alimente sănătoase
  4. Folosind cu înțelepciune suplimente nutriționale
  5. Îmbunătățind integrarea minte/corp
  6. Prin exerciții fizice
  7. Eliminând toxinele din viața mea
  8. Cultivând flexibilitatea și creativitatea in conștiință
  9. Prin iubire
  10. Păstrându-mi o minte tânără.

Cumpără cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!