Fă-ți viața exact cum vrei tu! | Richard Bandler
Fă-ți viața exact cum vrei tu! | Richard Bandler

Fă-ți viața exact cum vrei tu! | Richard Bandler

Fă-ți viața exact cum vrei tu! ne prezintă recomandările lui Richard Bandler pentru a ne controla pe noi înșine într-un mod pozitiv, nu în sensul de a ne controla excesiv și fără a ne mai bucura de viață, ci în sensul de a ne stăpâni propria viață. Atunci când ne canalizăm gândurile și ne dirijăm dorințele conștiente și subconștiente în aceeași direcție, nu există niciun lucru pe care un om să nu-l poată realiza.

Programarea neuro-lingvistică

Dacă te-ai familiarizat cu acest concept NLP, acum poți accesa o diversitate de moduri de a-ți organiza lumea interioară, pentru a-ți controla mai bine acțiunile creierului. Este foarte important să avem mai mult control asupra a ceea ce simțim și să avem mai mult control asupra lucrurilor pe care le facem.

Lecțiile pe care le-am prezentat în Fă-ți viața exact cum vrei tu! nu sunt altceva decât lecții despre cum să vă gestionați viața. Sunt lecții despre cum să vă gestionați gândurile, sentimentele și timpul, astfel încât viața voastră să devină mult mai bună.

Richard Bandler nu ne dă lecții de filosofie a vieții sau de ideologie. Nu ne vorbește despre religie sau spiritualitate. Ne pune la dispoziție un set de instrumente care să ne ușureze viața. Daca funcționează sau nu depinde doar cât te mult le punem în practică. Dacă facem ca lucrurile din capul nostru să meargă mai ușor, vom face mai ușoare lucrurile din afara capului nostru. Ne va permite să trăim o viață mai fericită și mai liniștită.

Toate paternurile folosite în această carte referitoare la tipul de activitate cu care mă ocup eu nu au nicio valoare dacă nu le puneți în practică. Nu e suficient să depășiți frica de lifturi. Trebuie să fiți capabili să intrați într-un lift până când sunteți siguri.

Putem face creierul să lucreze în direcția dorită de noi, ori să-l lăsăm să lucreze haotic. Dacă nu ne controlăm gândurile și imaginile pe care le construim, nu vom reuși să ne simțim atât de bine pe cât ar trebui să ne simțim.

Este important să vă organizați și să vă controlați gândurile, timpul și chiar somnul, în așa fel încât atunci când mergeți seara la culcare să vă spuneți că veți dormi bine.

Cu cât veți învăța să controlați volumul vocilor voastre interne și să amplasați imaginile metodic, să alegeți lucrurile în care veți crede și pe cele în care nu veți crede, cu atât veți controla mai bine procesele voastre mentale și veți fi stăpânii propriilor vieți.

Când vă trasați țeluri importante – indiferent dacă ajungeți la ele sau nu – lucrurile care se întâmplă pe parcurs fac că viața să fie minunată. Cu cât nu veți irosi timp învârtindu-vă în cerc și luptându-vă cu voi înșivă, cu atât veți ajunge să faceți și să încercați lucruri noi.

A face față anumitor situații din viața noastră este un pas important. Este bine să depășim trecutul, însă trebuie să trecem “prin prezent”. Oamenii dezvoltă anumite obiceiuri și comportamente care nu sunt folositoare. Construind noi comportamente veți reuși să trăiți o viață mai frumoasă.

Dezvoltarea abilității oamenilor de a trece prin procesul de recuperare le permite să fie capabili să se întoarcă mai repede și mai fericiți la viața lor completă.

În viață trecem prin mai multe teste și este esențial să știm cum să trecem prin ele, pentru a manifesta acele tipuri de oportunități pe care ni le dorim în viitor. Când vom învăța să facem aceste lucruri, vom putea să ne construim viitorul pe care ni-l dorim și pe care îl merităm.

Fa-ti viața exact cum vrei tu! ne învață cum să facem față emoțiilor noastre, fricilor și fobiilor. Prin exemplele pacienților săi, Richard Bandler ne arată cum putem depăși acele stări conflictuale care apar la nivel conștient și inconștient.

Când încearcă și dau greș, oamenii acumulează dezamăgiri, apoi încep să-și construiască un crez conform căruia nu vor fi niciodată capabili să reușească. Primul pas pentru a renunța la obiceiurile negative este legat de schimbarea crezurilor.

Exerciții practice

Un fumător ar putea să pornească de la construirea crezului că este capabil să renunțe la fumat. Crezul trebuie să fie unul realist. Dacă vă faceți un plan și veți reuși să vă învingeți sentimentele negative, lucrurile vor funcționa. Atunci când le lipsește țigara, fumătorii devin nervoși și agitați. Vor să fumeze doar o țigară, însă asta înseamnă abandonarea planului. Când veți avea puterea să învingeți aceste sentimente negative, deveniți cu adevărat puternic: “Am și alte dorințe pe care nu le pun în practică.”

Fiecare capitol din cartea Fă-ți viața exact cum vrei tu! este urmat de un exercițiu practic, care te învață cum să faci față unei situații. Pentru a face față unor tentații trebuie să ne construim o imagine inversă a ceea ce vrem să facem. Luând exemplul viciului pentru fumat, Richard Bandler ne propune să realizăm o imagine în care toate lumea fumează și noi nu. Vizualizând această imagine și făcând-o mult mai vie, creierul își înfrânează acea dorință.

Când vizualizați lucrurile care declanșează obiceiuri negative, trebuie să vedeți ceea ce ați vedea dacă v-ați afla efectiv acolo. Prin urmare, în loc să vă vizualizați fumând, trebuie să vizualizați acele lucruri care vă fac să simțiți dorința de a fuma. Apoi, șmecheria este să schimbați imaginile între ele.

Atunci când iți vei construi motivația, vei fi atras spre lucrurile care vrei să le faci. Cu cât timp cât manifestați speranță și entuziasm în ceea ce privește viitorul, cu atât veți aștepta cu nerăbdare.

Fă-ți viața exact cum vrei tu acum

Viitorul e plin de oportunități și pe măsură ce vă veți apropia mai mult de acele lucruri care vă îmbunătățesc viața, veți descoperi că în fața voastră se află mai multe momente bune decât v-ați putea imagina vreodată.

Cumpără cartea

2 Comments

  1. Pingback: Unfu*k yourself de Gary John Bishop - Dusă cu cartea - 2021

  2. Pingback: Întinerește și trăiește mai mult - Dusa cu cartea 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!