Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea si trăieste-ți viața | Gary John Bishop
Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea si trăieste-ți viața | Gary John Bishop

Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea si trăieste-ți viața | Gary John Bishop

Unfu*k yourself este o carte pe care o citești într-o zi, în câteva ore, este ușoară și pare că este un speach TED Talks. Dar conține câteva principii de dezvoltare personală care trebuie luate în seamă, chiar dacă aceste principii sunt preluate și le-am mai citit la alți autori. Gary John Bishop ne și avertizează că această carte nu este pentru cei care se supără ușor, dar este dedicată tuturor celor care se luptă cu un monolog interior, care îi spune că nu e bun, că e prost și incapabil.

Unfu*k yourself este utilă dacă te crezi propriul inamic și îți dă soluții pentru a ieși din acest impas; îți oferă sfaturi pentru a-ți îmbunătăți viața prin controlarea gândurilor negative și te ajută să treci peste momentele dificile și să începi să-ți trăiești viața.

Vreau

Nu trebuie să dai vina pe alții sau pe ghinion pentru greșelile din viața ta. Trebuie să faci tu ceva pentru a-ți schimba viața. Dacă nu vei fi dispus să lupți nu vei face nimic cu viața ta. Trebuie să fii dispus să faci ce trebuie făcut, să nu mai amâni lucrurile pe care vrei să le faci sau responsabilitățile pe care ți le-ai asumat. Voința este răspunsul care îți va dă potențial și posibilități pentru a lua naștere o noua variantă a ta.

Întreabă-te iar și iar “vreau?” până ce va fi primul lucru pe care îl vei auzi dimineața și ultimul lucru pe care-l vei auzi seara înainte să adormi, în timp ce conduci, sau la duș. “Vreau?”.

Ești programat sa câștigi

Creierul tău este programat să câștige. Chiar atunci când crezi că pierzi în viață, de fapt ieși victorios. Gândurile tale sunt foarte puternice și te împing spre scopurile tale în orice domeniu: cariera, sănătate, dragoste, finanțe. Doar trebuie să schimbi puțin gândirea pentru a folosi puterea de necucerit a minții pentru a atinge toate scopurile pozitive, pentru a ținti în direcția corectă și să câștigam. Astfel rezolvi problema când gândurile la nivel subconștient sunt diferite de ceea ce spui că vrei.

Suntem programați să câștigam. Ești programat să câștigi. Definește-ți jocul, acceptă provocarea și muncește ca să te înțelegi pe tine din perspective mai profunde și mai pline de sens.

Dețin controlul

Oricine dintre noi are parte de dezamăgiri în viață. Iar atunci când ești la pământ, trebuie să-ți amintești că alții se confruntă cu situații mult mai dificile peste care au trecut. Nici unul din sentimentele negative cu care te lupți nu exprimă realitatea, ci mai curând percepția ta asupra realității. Pentru a ieși din impas trebuie să schimbăm modul în care percepem problemele noastre, să fim mai optimiști și mai realiști.

Confruntă-ți problemele în ordinea pe care le întâlnești, una câte una, acordă-le atenția de care au nevoie și mergi mai departe. Nu te ajută cu nimic să le aduni într-un morman copleșitor. E nevoie de precizie, răbdare și disciplină a gândirii. Lucrează pragmatic asupra fiecărei dificultăți cu o soluție în minte. Nu uita că orice se poate rezolva, iar atunci când nu întrevezi o soluție, e din cauză că nu ai ajuns la una.

Accept incertitudinea

Viața este plină de incertitudini pe care nu le poți controla. Nu-ți face griji pentru ele și acționează. Marile creații s-au născut din disconfort, risc și incertitudine. Trebuie doar să acționezi, chiar dacă ai eșecuri sau ești criticat.

… vei înțelege că mare parte din îngrijorarea ta vine din încercarea de a prezice viitorul și din refuzul de a accepta lucrurile atunci când nu merg așa cum vrei tu sau când dau semne că nu vor merge așa cum vrei. […] Concentrează-te pe lucrurile pe care le poți controla și eliberează-te de grija pentru lucrurile incontrolabile cum ar fi vremea, fluctuațiile la bursă sau opinia vecinului tău despre noua tunsoare.

Eu nu sunt gândurile mele, sunt acțiunile mele

Nu este ușor să-ți influențezi gândurile, nu este ușor să le controlezi. Oamenii de succes nu au avut succes pentru că aveau idei grozave. Au avut succes pentru că au acționat pentru a le pune în practică. Nu te gândi doar la ceva. Începe să faci.

Ne schimbăm cu adevărat numai atunci când ne provocam corpurile și mințile, când experimentăm, când ne confruntam fricile, când realizăm ceea ce ne propunem sau chiar și când dăm greș.

Sunt perseverent

Atunci când ești dezamăgit, când ai gânduri negative, când nu ai chef de nimic, amintește-ți de succesele tale. Amintește-ți cum ai făcut să ajungi la acele succese. Nu stând degeaba, ci acționând, fiind perseverent. Nu trebuie să dai înapoi atunci când totul devine greu, ci trebuie să fii neobosit în calea succesului. Da, ești descurajat, dar este firesc. Nefiresc este să nu continui, să nu perseverezi. Gândește-te la sportivi, la antreprenorii de succes, la cei care se angajează pentru prima dată și sunt la început de drum. Ei nu renunță, sunt perseverenți.

Nu te întreba dacă ar trebui să continui sau să te întorci din drum, ci continuă neabătut. A fi perseverent înseamnă a merge într-o singură direcție, înainte. O singură opțiune, aceea de a-ți păstra avântul.

Nu există abandon. Nu există renunțare. Nu există modificarea planurilor.

Nu aștept nimic și aștept totul

O mare parte din suferințele vieții provin din așteptări neîndeplinite. Visezi cum ar trebui să fie viața ta și apoi ești zdrobit atunci când nu se întâmplă pe baza așteptărilor tale. Nu trebuie să faci așa, ci trebuie să iei viața așa cum vine. Iubește ceea ce ai și acceptă ceea ți se dă. Dar tot trebuie să lucrezi pentru rezultatul dorit, doar nu să aștepți să se întâmple. Dacă observi că așteptările tale te demoralizează, schimbă direcția.

Viață e mai degrabă un dans decât un marș.

Iubește viața pe care o ai, nu cea la care te-ai fi așteptat.

“Nu aștept nimic și aștept totul”. Această afirmație personală simplă te scoate din mintea ta și te împinge cu forța în viața ta, din gânduri în realitate. Probleme, bariere, neînțelegeri, dezamăgiri, toate acestea fac parte din viața oricărei ființe umane. […] Amintește-ți că nimeni nu te poate salva și nimeni nu te poate schimba, pentru că acestea sunt responsabilitatea ta, și ce moment mai bun să faci schimbarea decât în momentul prezent?

Unfu*k yourself. Eliberează-ți mintea si trăieste-ți viața

Sfaturile pe care le dă Gary John Bishop în Unfu*k yourself sunt dure, dar spuse de un expert în dezvoltare personală. Singura cale care îți stă în cale ești tu. Trebuie doar să acționezi, nu să stai deoparte. Tu îți alegi viața pe care vrei să o ai. Doar trebuie să-ți modelezi gândurile și să treci mai departe. Trebuie să-ți eliberezi mintea și să-ți trăiești viața.

Comandă cartea

3 Comments

  1. Pingback: Books Friday! - Black Friday - Dusa cu cartea - Pasiune pentru citit

  2. Pingback: Recomandări de Cărți de Black Friday 2021 - Dusă cu cartea

  3. Pingback: Top cărți 2021 - Dusă cu cartea

Leave a Reply

Drepturi de autor!