Bărbați care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol
Bărbați care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol

Bărbați care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol

După ce am citit cartea Femei care iubesc prea mult, am vrut să cercetez această problemă și din punctul de vedere al bărbatului, așa că am citit si Bărbați care nu pot iubi.

Problema bărbatului

Că să poți face ceva în legătură cu problema lui de implicare într-o relație, trebuie mai întâi să-i înțelegi această frică/fobie care i se declanșează atunci când relația devine din ce în ce mai serioasă. În caz contrar, vei fi o altă femeie pe lunga lui listă de nereușite, și va reuși să te manipuleze după bunul lui plac. Dacă vei descoperi, în schimb, instrumentele necesare care să-ți permită să preiei controlul asupra propriei vieți și a propriei relații, atunci vei scăpa de o mare suferință.

Însuși autorul, Steven Carter, a suferit de această frică de angajamente și cu ajutorul cercetărilor pentru această carte, a reușit să și-o controleze și să ceară ajutor specializat.

4978992 25 1

După ce vei citi această carte nu încerca să te transformi în psihologul lui, pentru că s-ar putea să dai greș. Încearcă doar să înțelegi situația și cum te poți elibera de această vină; vina, deoarece majoritatea bărbaților au teama de angajamente, își acuză partenerele pentru problemele apărute în relație.

Ce poate face o femeie deșteaptă

Se pare că fobia față de angajamente are legătură cu claustrofobia. Unii dintre bărbații intervievați care sufereau de anumite fobii și nu numai, au mărturisit că aceeași reacție de anxietate și același tip de teamă pot fi resimțite în relația cu partenerul de viață, deoarece se simt prinși în capcană sau ținuți pe loc, ca la închisoare.

Angajamentele reprezintă ceva permanent. Pentru a onora un angajament, trebuie să respecți decizia luată, să faci lucrul promis și să stai lângă o persoană… pentru totdeauna. Ce poate sugera mai plastic de-atât ideea de închisoare? Ce poate fi mai claustrofobic decât asta?

Atunci când relația devine serioasă sau femeia dorește un angajament “pentru totdeauna” în corpul bărbatului care se simte amenințat apar diverse simptome: valuri de anxietate, sentimentul acut de frică, respirație accelerată sau greoaie, senzația de sufocare, puls mare sau fluctuant, dureri de stomac, transpirație excesivă sau rece. Atunci apare și reacția “Luptă sau fugi”.

Identifica semnele

Identificarea bărbatului care are fobie de angajamente poate fi înșelătoare, însă mai bine să te bucuri de o relație până la sfârșit decât să suferi prea devreme.

 • Este genul de bărbat care pare că este foarte atent la nevoile tale și îi critică pe cei care te-au făcut să suferi cândva.
 • Te sună zilnic doar “să-ți audă glasul” și iți spune mereu unde se află și ce face.
 • Iți oferă tot felul de cadouri și te invită la o cină romantică, fără a fi un eveniment anume.
 • Iți rezolvă “treburile de bărbat” din casă fără să-i ceri ajutorul.
 • Este mereu disponibil pentru tine chiar si la cele mai nepotrivite ore din noapte.
 • Iți mărturisește că te iubește (mult prea repede) și ar face orice pentru tine.
 • Se caracterizează ca un bărbat care dorește o relație serioasă și care vrea să se așeze la casa lui.
 • Are un trecut “ciudat” cu fostele sale iubite, însă te asigură că a fost vina lor și că tu ești o femeie specială.
 • Te convinge să te implici atât emoțional, cât și sexual în această relație.

Bărbați care nu pot iubi

Deși pare că este un bărbat foarte îndrăgostit de tine și că te vrea în viața lui, imediat ce iți va propune acest lucru, i se va declanșa alarma interioară.

Va încerca să dea înapoi, iți va spune că este din ce în ce mai prins la muncă sau că fosta soție face presiuni pentru a petrece mai mult timp cu copiii. Că nu găsește loc de parcare în apropierea casei tale sau că patul tău a devenit inconfortabil. Amână să te prezinte părinților lui sau prietenilor din lipsa timpului. Dispare cu zilele sau răspunde foarte greu la telefon. Toate aceste lucruri care nu erau o problemă la început devin din ce în ce mai supărătoare pentru el. Decodează aceste semnale și părăsește această relație înainte de a suferi prea tare.

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea

6 Comments

 1. Pingback: Recenzie Trei femei de Lisa Taddeo – Dusă cu cartea

 2. Pingback: Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

 3. Pingback: Top cărți 2023 - Dusă cu cartea 2022-2023

 4. Pingback: Cele mai citite recenzii cărți 2022 pe Dusă cu cartea

 5. Pingback: Când ți-a spus cineva ultima dată: Te iubesc!? | Adriana Bogatu - Dusă cu cartea 2023

 6. Pingback: Cele mai citite recenzii pe Dusă cu cartea în 2023 - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!