Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood
Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood

Femei care iubesc prea mult | Robin Norwood

Femei care iubesc prea mult este cartea care te face să-ți pui un semn de întrebare asupra tuturor relațiilor pe care le-ai avut până acum. Este o carte care te îndrumă spre introspecție interioară și care te ajută să te descoperi. Femeile care iubesc prea mult sunt la fel ca și oamenii care se droghează, însă așa cum poți scăpa de un viciu, așa poți scăpa și de o iubire toxică, care te ucide zi de zi.

Un dependent care își alimentează boala nu caută pe cineva care să-l ajute să se vindece, ci pe cineva alături de care să-și mențină starea maladivă, în siguranță.

Explicația pentru această iubire se află în tipologia relațiilor pe care le-am avut în copilărie. Femeile care au crescut într-o familie în care tatăl sau mama au fost alcoolici, dezvoltă o atracție pentru astfel de bărbați.

Această nevoie de a-i controla pe ceilalți își are rădăcinile într-o copilărie în care au fost supuse frecvent unor emoții copleșitoare: frică, furie, tensiune insuportabilă, vinovăție, rușine, milă pentru ceilalți și pentru sine.

Femeile care au avut parte de instabilitate în timpul copilăriei, vor căuta bărbați pe care să-i controleze. Odată ce bărbatul respectiv nu mai poate fi controlat, vor căuta un altul care să le ofere această satisfacție. Cu cât o va respinge mai mult, cu atât va fi mai atrasă de el și va încerca să-ți dea și sufletul pentru a-l face fericit. Fericirea lui este jobul ei, așa că va merge până în pânzele albe pentru a-l face fericit și pentru a-i asigura tot ce are el nevoie.

abonament romane nemuritoare 1

Îl considerăm pe bărbatul instabil psihic – interesant, pe cel care nu inspiră încredere – provocator, pe bărbatul imprevizibil – romantic, pe cel imatur – fermecător și pe cel capricios – misterios. Bărbatul furios are nevoie de înțelegerea noastră. Bărbatul nefericit are nevoie de alinarea noastră. Bărbatul incompetent are nevoie de încurajarea noastră, iar cel rece și distant, de căldura noastră. Dar nu putem repara un bărbat care este bine așa cum este, iar dacă este bun și atent cu noi, pur și simplu nu putem suporta situația.

Trebuie să încetăm să ne mai învinuim pentru relații care pur și simplu nu merg. Nu-l mai lăsa să te acuze că din cauza ta se comportă cum se comportă! Nu mai accepta compromisuri doar pentru că ți se pare că din vina ta are această atitudine. La fel ca și tine, și el are anumite traume din copilărie pe care le neagă și nu vrea să le scoată la suprafață. Nu este de datoria ta să încerci la infinit să-i arați drumul cel bun, sau poate că și tu te îndrepți pe un drum greșit. Nu mereu le putem oferi celorlalți ajutorul de care au nevoie.

Suntem cu toții, fiecare dintre noi, plini de spaime. Dacă vă căsătoriți pentru a scăpa de ele, nu veți reuși decât să vă uniți propriile spaime cu cele ale altcuiva; spaimele voastre se vor căsători, iar voi veți sângera și veți numi asta dragoste.

Michael Ventura

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără online

9 Comments

  1. Pingback: Concurs!!! – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Barbati care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol – Dusă cu cartea

  3. Pingback: Recenzie Trei femei de Lisa Taddeo – Dusă cu cartea

  4. Pingback: Concurs Menage Volum 2 Orgasm – Dusă cu cartea

  5. Pingback: Fifty Shades of Grey | E.L. James – Dusă cu cartea

  6. Pingback: Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

  7. Pingback: Barbati care nu pot iubi Recenzie - Dusă cu cartea 2020

  8. Pingback: Cele mai citite recenzii cărți 2022 pe Dusă cu cartea

  9. Pingback: Cele mai citite recenzii pe Dusă cu cartea în 2023 - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!