Barbati care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol
Barbati care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol

Barbati care nu pot iubi | Steven Carter, Julia Sokol

Dupa ce am citit cartea Femei care iubesc prea mult, am vrut sa cercetez aceasta problema si din punctul de vedere al barbatului. Ca sa poti face ceva in legatura cu problema lui de implicare intr-o relatie, trebuie mai intai sa-i intelegi aceasta frica/fobie care i se declanseaza atunci cand relatia devine din ce in ce mai serioasa. In caz contrar, vei fi o alta femeie pe lunga lui lista de nereusite, si va reusi sa te manipuleze dupa bunul lui plac. Daca vei descoperi, in schimb, instrumentele necesare care sa-ti permita sa preiei controlul asupra propriei vieti si a propriei relatii, atunci vei scapa de o mare suferinta.

Insusi autorul, Steven Carter, a suferit de aceasta frica de angajamente si cu ajutorul cercetarilor pentru aceasta carte, a reusit sa si-o controleze si sa ceara ajutor specializat.

Dupa ce vei citi aceasta carte nu incerca sa te transformi in psihologul lui, pentru ca s-ar putea sa dai gres. Incearca doar sa intelegi situatia si cum te poti elibera de aceasta vina; vina, deoarece majoritatea barbatilor au teama de angajamente, isi acuza partenerele pentru problemele aparute in relatie.

Se pare ca fobia fata de angajamente are legatura cu claustrofobia. Unii dintre barbatii intervievati care sufereau de anumite fobii si nu numai, au marturisit ca aceeasi reactie de anxietate si acelasi tip de teama pot fi resimtite in relatia cu partenerul de viata, deoarece se simt prinsi in capcana sau tinuti pe loc, ca la inchisoare.

“Angajamentele reprezinta ceva permanent. Pentru a onora un angajament, trebuie sa respecti decizia luata, sa faci lucrul promis si sa stai langa o persoana… pentru totdeaua. Ce poate sugera mai plastic de-atat ideea de inchisoare? Ce poate fi mai claustrofobic decat asta?”

Atunci cand relatia devine serioasa sau femeia doreste un agajament “pentru totdeaua” in corpul barbatului care se simte amenintat apar diverse simptome: valuri de anxietate, sentimentul acut de frica, respiratie accelerata sau greoaie, senzatia de sufocare, puls mare sau fluctuant, dureri de stomac, transpiratie excesiva sau rece. Atunci apare si reactia “Lupta sau fugi”.

Identificarea barbatului care are fobie de angajamente poate fi inselatoare, insa mai bine sa te bucuri de o relatie pana la sfarsit decat sa suferi prea devreme.

elefant.ro
 • Este genul de barbat care pare ca este foarte atent la nevoile tale si ii critica pe cei care te-au facut sa suferi candva.
 • Te suna zilnic doar “sa-ti auda glasul” si iti spune mereu unde se afla si ce face.
 • Iti ofera tot felul de cadouri si te invita la o cina romantica, fara a fi un eveniment anume.
 • Iti rezolva “treburile de barbat” din casa fara sa-i ceri ajutorul.
 • Este mereu disponibil pentru tine chiar si la cele mai nepotrivite ore din noapte.
 • Iti marturiseste ca te iubeste (mult prea repede) si ar face orice pentru tine.
 • Se caracterizeaza ca un barbat care doreste o relatie serioasa si care vrea sa se aseze la casa lui.
 • Are un trecut “ciudat” cu fostele sale iubite, insa te asigura ca a fost vina lor si ca tu esti o femeie speciala.
 • Te convinge sa te implici atat emotional cat si sexual in aceasta relatie.

Desi pare ca este un barbat foarte indragostit de tine si ca te vrea in viata lui, imediat ce iti va propune acest lucru, i se va declansa alarma interioara. Va incerca sa dea inapoi, iti va spune ca este din ce in ce mai prins la munca sau ca fosta sotie face presiuni pentru a petrece mai mult timp cu copiii. Ca nu gaseste loc de parcare in apropierea casei tale sau ca patul tau a devenit inconfortabil. Amana sa te prezinte parintilor lui sau prietenilor din lipsa timpului. Dispare cu zilele sau raspunde foarte greu la telefon. Toate aceste lucruri care nu erau o problema la inceput devin din ce in ce mai suparatoare pentru el. Decodeaza aceste semnale si paraseste aceasta relatie inainte de a suferi prea tare.

La Elefant are cel mai mic pret: 34,20 Lei 38 Lei

Am căutat cartea pentru tine. Alege de unde vrei să o cumperi:

2 comentarii

 1. Pingback:Recenzie Trei femei de Lisa Taddeo – Dusă cu cartea

 2. Pingback:Cărți care mi-au schimbat viziunea în 2020 – Dusă cu cartea

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: