R-20 Eseuri de indragostit | Alain De Botton
R-20 Eseuri de indragostit | Alain De Botton

R-20 Eseuri de indragostit | Alain De Botton

Ce inseamna sa spui cuiva “Te iubesc”? Demonstreaza aceasta fraza ca te voi iubi pentru totdeauna, sau doar ca iti marturisesc ceea ce simt in momentul de fata si ca nu pot sa-ti promit ca asta voi simti pentru tot restul vietii? Oare pot cuvintele intime sa fie transformate in moneda comuna, iar oamenii sa aiba mai multa incredere in trup, in miscarile lui, decat intr-o fraza?

“ Unul din cele mai mari dezavantaje ale iubirii este ca, cel putin pentru o vreme, e in pericol sa ne faca fericiti.”

Eseuri de indragostit” este o combinatie inedita intre fictiune si nonfictiune, o carte inteligenta, amuzanta, sofisticata si concisa. Un „prim roman”care surprinde ochiul scrutator al unui barbat indragostit de Chloe, care observa cele mai nesemnificative detalii, sublimul si ridicolul, patima si spleenul, frumusetea si uratenia.

„Dorul de un viitor care nu vine niciodata e doar cealalta fata a dorului de trecut. Nu e trecutul de multe ori mai bun doar pentru ca e trecut?”

In calatoria lui de a descoperi misterul iubirii, Alain isi da seama ca uneori iubirea este sortita esecului si trebuie sa gasesti si modul in care te poti salva, dupa cineva pe care l-ai numit „ratiunea ta de a trai”.

„Trebuie sa presupunem ca exista anumite invataminte de tras din iubire, astfel am fi fericiti sa ne repetam la nesfarstit greselile, ca niste muste care innebunesc lovindu-se cu capul de geamuri, incapabile sa inteleaga ca, desi sticla pare limpede, nu pot trece prin ea.”

Poti oare trece peste toate lucrurile care iti amintesc de persoana iubita? Poti oare uita toate locurile prin care ati mers, toate gesturile pe care le-ati facut unul pentru celalalt? Poate timpul vindeca ranile sau doar le adanceste?

„Devenit pesimist din cauza netratabilelor suferinte ale dragostei, am decis sa renunt cu totul la ea. Daca pozitivismul romantic nu ma putea ajuta, atunci singura intelepciune valabila era sfatul stoic de a nu ma mai indragosti niciodata.”

Insa cum o maxima spune: „Sa nu spui niciodata, niciodata” Alain se indragosteste din nou de o alta femeie care ii face inima sa simta acei fiori care se numesc „dragoste”.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

Leave a Reply

Drepturi de autor!
%d bloggers like this: