A Return to Love: Reflections on the Principles of a Course in Miracles | Marianne Williamson
A Return to Love: Reflections on the Principles of a Course in Miracles | Marianne Williamson

A Return to Love: Reflections on the Principles of a Course in Miracles | Marianne Williamson

Cuprins

Reflectiile asupra principiilor din Cursul de miracole i-au adus lui Marianne Williams succesul atat personal cat si profesional. Cartea care a schimbat perceptia oamenilor asupra Lui Dumnezeu si scopului pentru care am venit in lume, iti poate schimba si tie viata, si te poate face mai increzator asupra fortelor proprii. Incearca sa nu te mai judeci atat de aspru si repeta-ti ceea ce spune Cursul in miracole: „Sunt perfect asa cum Dumnezeu m-a facut.”

Trebuie sa facem diferenta dintre „eul interior – ego”- cel care ne face sa fim critici cu noi insine si cu ceilalti, si „eu insumi”- cel creat din iubirea Lui Dumnezeu. Daca am lasa de-o parte vinovatia care a pus stapanire pe noi inca de la nastere, am putea intelege care este misiunea noastra pe acest pamant: conlucrarea noastra cu Dumnezeu pentru o lume mai buna, mai frumoasa si fara frica.

Totul vine din frica: minciuna vine din frica de a nu pierde pentru ca spunem adevarul, furia vine din frica de a nu pierde ceva sau pe cineva. Trebuie sa intelegem ca este loc pentru fiecare din noi, si fiecare din noi ne putem manifesta creatia sau inteligenta fara a-l afecta pe celalalt.

De multe ori suntem indoctrinati ca: banii nu aduc fericirea, ci necazul si boala. Cursul de miracole vine sa combata acest lucru si sa ne arate ca putem folosi abundenta atat pentru binele propriu ,cat si pentru a-I sluji Lui Dumnezeu. Atunci cand cineva isi va deschide o afacere si va crea locuri de munca (pentru cauze bune) pentru semenii sai, acest lucru nu are de ce sa nu-i placa Lui Dumnezeu. El ne va binecuvanta si mai mult, si isi va arata dragostea Lui pentru noi. Cel care nu ne lasa sa percepem banii ca o binecuvantare este egoul nostru, cel care ne face sa gandim ca oamenii saraci nu au si noi avem, ca daca avem bani ni se va intampla ceva rau. Atata timp cat vei folosi banii pentru o cauza nobila, nimic nu te poate opri sa castigi si mai mult.

Nu dispera atunci cand lucrurile nu par a merge bine, ca ai fost refuzat la un job pe care il credeai ideal pentru tine. Acesta ti-a fost refuzat deoarece Dumnezeu nu l-a considerat ideal pentru cresterea ta spirituala si pentru menirea ta in aceasta lume. Nu lasa un „Nu” sa te faca sa-ti pierzi increderea in tine! Dumnezeu are un plan minunat pentru tine si viata ta, insa trebuie sa-l accepti. Alege ca o nereusita sau o durere, sa fie un nou inceput pentru tine. Fie iti vei descoperi acel „aha!”, fie vei da ce e mai rau din tine.

„Fiecare job poate deveni o misiune, atata timp cat este facut cu iubire si din iubire. Cariera ta poate fi un tablou gol, pe care Dumnezeu sa inceapa sa-l picteze. Atata timp cat vom urma instructiunile, ii permitem Lui Dumnezeu sa-si desavarseasca creatia prin noi. Aceasta este cheia unei cariere de succes. Munceste cu dragoste si vei castiga bani, respect si admiratie!”

Boala nu isi face aparatia din cauza ca suntem pedepsiti „pentru” pacatele noastre, ci suntem pedepsiti „de” pacatele noastre. Boala nu este un semn ca Dumnezeu ne judeca pentru ceea ce am facut, ci este judecata asupra noastra insine.

„Daca ne gandim ca Dumnezeu este cel care a adus boala asupra noastra, cum am putea sa ne intoarcem la el si sa-L rgam sa ne vindece ? Am stabilit ca Dumnezeu este iubire si bunatate. El nu creeaza decat iubire, deci nu poate crea boala noastra.”

Boala este doar o iluzie care nu este creata de cineva. Aceasta vine ca si celelalte din frica si poate deveni cosmarul nostru cel mai de temut. Poti alege sa-si vindeci boala prin iubirea ta pentru tine insuti, pentru ceilalti si pentru tot ceea ce exista in jurul tau.

Dumnezeu lucreaza: prin medicul care te ajuta sa scapi de o boala, prin cel care lupta sa salveze planeta, prin psihologul care te ajuta sa-i iubesti pe ceilalti si pe tine insuti, lucreaza prin tine cand te intorci cu iubire spre El si Il lasi sa te foloseasca pentru binele celorlalti.

Viata este ca o carte care nu se termina niciodata. Capitolele se termina insa nu si cartea.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!