Omul a uitat ca trebuie sa moara | Ioana Trif

Omul a uitat ca trebuie sa moara | Ioana Trif

Cum ar fi daca intr-o zi te-ai trezi intr-o lume despre care nu stii nimic? Daca lumea de afara este un fel de “lume bacoviana” urata atat la infatisare cat si din punct de vedere moral? Te-ai simti un fel de “Alice in Tara Uratului” care incearca sa descopere unde a disparut tot ce era familiar: telefon, televizor, electricitate. Ai descoperi ca oamenii sunt pedepsiti pentru toate atrocitatile pe care le-au comis de-a lungul anilor si din vanator a devenit vanat. Cum te-ai simti?

Ioana Trif, o tanara scriitoare cu un viitor promitator, reuseste sa ne zdruncine rutina de zi cu zi, si sa ne faca sa ne punem un semn de intrebare inainte de a fi prea tarziu. In lumea aceasta in care totul este in viteza si nu mai avem timp sa ne cunoastem unii pe altii, sa ne declaram sentimentele si sa ne imbratisam unii pe altii, in lumea aceasta in care oamenii maltrateaza animale si taie masiv paduri intregi, aceasta carte ne aduce in prim plan razbunarea Naturii pentru toate lucrurile rele pe care le-am facut. Oamenii sunt folositi pe post de ornamente pentru Craciun, iar animalele care candva au fost vanate au devenit ele insele niste vanatori de oameni.

Pe langa lumea “intoarsa” gasim si o lume in care omul traieste in comuniune cu natura, unde copiii sunt inca niste copii si jocul le ocupa tot timpul, deoarece “Cand te joci, timpul nu mai exista”. O lume in care frumosul predomina si oamenii urati nu-si au locul. Fiecare este rasplatit pentru faptele trecutului, iar oamenii rai sunt tinuti in lesa pentru a fi stapaniti de animalele lor de companie.

“Candva voiam ca lumea sa inteleaga ca razboiul, politica si religia fusesera create de zei, pentru zei. Doar ei puteau sa le practice, pentru ca ei erau nemuritori. Omul trebuia doar sa alerge pe campii, sa rada si sa fie fericit. Era darul pe care il primise de la creatorul sau, fericirea.”

Am uitat sa ne facem timp pentru a aprecia frumosul din jurul nostru? Am uitat ca Omul nu este stapanul lumii ci trebuie sa conlucreze cu natura pentru existenta pasnica a amandurora?

“Utilizam tehnologia ca oricare om modern, insa de ceva timp incepusem sa-i vad coltii de argint. Nu era facuta pentru toata lumea, asa cum o utilizam noi. Ar fi putut fi o bijuterie pentru specia umana, dar in schimb, ajunsese adversarul numarul doi, imediat dupa timp.”

Omul a uitat ca moartea este singurul adevar pe care il cunoaste. 

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

66 / 100

4 thoughts on “Omul a uitat ca trebuie sa moara | Ioana Trif”

  1. Pingback: Laur | Evgheni Vodolazkin – Recenzie – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Recenzie Copilaria fermecata | Ioana Trif – Dusă cu cartea

  3. Pingback: Interviu cu autoarea Ioana Trif

  4. Pingback: Mofturi și dulcegării de Ioana Trif – Dusă cu cartea

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!
%d blogeri au apreciat: