Cuprins
Mâncarea sănătoasă, proaspătă și de calitate ar trebui să fie printre grijile noastre principale în această perioadă. Cu toții ne dorim să aducem un aport de vitamine în alimentație, iar cele naturale, neprocesate, sunt cele mai sănătoase. Pentru că era în discuție o ordonanță care dispune închiderea piețelor, se pune întrebarea: de unde ne mai achiziționăm fructele și legumele de sezon, proaspete și gustoase? Cunoaștem gustul legumelor importate și nu se compară cu cel al legumelor autohtone. Da, avem și posibilitatea să le cumpărăm din hypermarketuri, însă sub formă congelată și nu cu același gust. Nu putem ști nici dacă acestea sunt de la producătorii autohtoni. Am găsit soluția pentru toate aceste frământări.
Cele mai proaspete legume și fructe
Băcănia Tei dorește să ne facă viața mai ușoară și să alocăm timp lucrurilor cu adevărat importante. De aceea, ei merg direct la producătorii locali și selectează cele mai proaspete legume și fructe și de sezon. De asemenea, gustul pâinii făcute de bunica pe vatră sau a legumelor proaspete din grădină, ne ajută să ne “întoarcem la rădăcini” și să le facem cunoștință și generațiilor actuale cu “gustul copilăriei noastre”.
Toți furnizorii noștri oferă o atenție ridicată produselor pe care le vând. Vindem produse alimentare care credem că sunt cu adevărat remarcabile, făcute de oameni pe care îi cunoaștem și în care avem încredere.
Pentru Băcănia Tei, calitatea înseamnă mai mult decât aromă și prospețime. Înseamnă că legumele și fructele au fost crescute în armonie cu mediul natural și că producătorul a fost plătit corect.
Pentru că îmi place să gătesc sănătos, am primit acum câteva zile pentru testarea gustului și a calității, legume pentru două feluri de mâncare. Momentan, Băcănia Tei oferă livrare legume în București și Ilfov (produse proaspete). Pentru cei din provincie livrează doar alimente neperisabile, însă intrați pe site-ul lor să vedeți câte variante delicioase aveți.
Prietenoși cu natura
Ceea ce m-a impresionat de prima dată a fost livrarea produselor. Acestea vin în pungi de hârtie, semn că Băcănia Tei ține seama de mediul înconjurător și este prietenoasă cu el. Omul a trăit de la început în comuniune cu natura, și faptul că Băcănia Tei contribuie la răspândirea acestui mesaj, nu face decât să mă bucure și să-mi dea încredere în ei.
Supă cremă de broccoli
Pentru primul fel de mâncare, Supa cremă de broccoli, am folosit broccoli proaspăt, ceapă albă și roșie, morcovi. Pe lângă rețeta de mai jos și un video sugestiv pentru prepararea ei, aș mai completa: pentru un gust mai bun, ceapa se călește în uleiul de măsline, însă dacă aveți probleme cu stomacul, este bine să evitați prăjelile și să o puneți la fiert cu celelalte legume.
Scuzați stângăcia Jamilei, pardon a Anei, pentru că este primul vlog din viața mea ?.
Culoarea “specială” a supei este dată de morcov, însă pentru copiii mofturoși care refuză broccoli, este ideală. Are un gust foarte bun și cremos.
Sper să vă placă rețeta ca și mie!
Musaca de vinete și dovlecei
Cel de-al doilea fel de mâncare, pentru că îmi place să fac mai multe feluri, este Musaca de vinete și dovlecei, o variantă mult mai sănătoasă și mai gustoasă a celei de cartofi. Vă reamintesc, că asocierea dintre cartofi și carne nu este cea mai fericită, așa că vinetele și dovlecelul sunt o variantă calorică numai bună.
Avem și aici o rețetă și un video despre prepararea ei, însă gustul mâncărurilor nu poate fi redat nici prin video și nici prin cuvinte.
Pentru sosul alb de deasupra preparatului am folosit ingrediente conform rețetei de mai jos.
Un preparat proaspăt și sănătos va avea mereu o calitate superioară a gustului. Legumele de la țară dau întotdeauna o savoare aparte, datorită îngrijirii speciale a fermierilor, dar și felul în care sunt recoltate. Nu există mașinării speciale, ci doar brațele arse de arșița soarelui și binecuvântarea naturii. După ce am gustat preparatele făcute cu ingredientele de la Băcănia Tei, pot să spun că legumele au gustul celor cultivate de bunica mea la țară.
Pentru că o masă de weekend în familie trebuie să aibă și ceva dulce, vă las să “savurați vizual” o porție de Tiramisu.
Pingback: Proba 17. O masă bună de la fermierii români
Pingback: SuperBlog - Lasă scânteia din tine să devină flacăra creației
Pingback: Toate drumurile duc la Spring SuperBlog – Dusă cu cartea
Pingback: Viața și importanța grăsimii în organism | Dr. Sylvia Tara – Dusă cu cartea 2021