Jocul Logico pentru o vacanță reușită
Jocul Logico pentru o vacanță reușită

Jocul Logico pentru o vacanță reușită

Vacanța nu trebuie să le dea ocazia copiilor doar să-și petreacă timpul la televizor, telefon sau jocuri pe calculator. Dacă ești un părinte căruia îi pasă de sănătatea fizică și emoțională a copilului tău, vei găsi cât mai multe alternative pentru a-i stimula creativitatea, logica și concentrarea. Creierul copilului este încă în faza de dezvoltare și este ca un burete care absoarbe informații. Depinde doar de tine cu ce-i hrănești curiozitatea.

Cum alegi un joc pentru copii

Înainte de a cumpăra un joc pentru copii, trebuie să-ți pui mai multe întrebări: Este folositor acest joc? Ce abilități îi dezvoltă copilului meu? Este un joc care îi va trezi curiozitatea pe termen lung? Dacă răspunsurile sunt afirmative, înseamnă că ai făcut o alegere bună. Toți ne-am lovit de problema jocurilor care trezesc entuziasm la început și după ceva timp copilul renunță la ele.

Ceea ce trebuie să ai în vedere este și vârsta copilului. Nu-i lua jocuri pentru o vârstă mai mare crezând că îi vei împinge puterea de concentrare mai sus. Există și copii supradotați, însă majoritatea au nevoie de jocuri pentru vârsta lor. Nu-i lua nici ceva pentru o vârstă mai mică, deoarece le va rezolva repede și se va plictisi.

Da, pare complicat, însă dacă ai în vedere anumite lucruri vei scăpa de grija alegerii unui joc mediocru. Există multe jocuri pentru copii, ideea este să-l alegi pe cel potrivit.

Jocuri educative

Așa cum spuneam, există și jocuri care să îmbunătățească abilitățile de bază ale copiilor, precum: concentrarea, logica și gândirea critică. Editura Diana vine cu ceva nou, interesant și foarte atractiv: Jocul Logico, cel mai îndrăgit joc care este potrivit pentru copii începând de la vârsta de 3 ani până la 8 ani.

Jocul Logico este un joc educativ potrivit vârstei fetiței mele, învață și limba engleză având în vedere că la școală studiază doar limba franceză. A fost foarte încântată de el, pentru că este un joc foarte atractiv, ușor de folosit deoarece nu are instrucțiuni complicate de folosire. Ni s-a întâmplat să dăm și peste jocuri care nu aveau o explicație clară și concisă.

Vă las mai jos un video despre cum a utilizat o fișă privind învățarea ceasului și o alta pentru limba engleză.

Jocul Logico

Dacă vei cumpăra un pachet Logico, acesta conține și rama, iar tu vei cumpăra ulterior doar jocurile pe care le consideri interesante de copilul tău. Puteți alege împreună, deoarece acest lucru îi va da încredere în forțele proprii. De la jocuri de matematică/geometrie, limbaj, anotimpuri, engleză și multe altele, vei descoperi în acest joc un “prieten de nădejde” care îl va ajuta pe micuțul tău, într-un mod interesant și amuzant, cum să învețe acele lucruri care i se par complicate.

Jocul Logico include rama Logico, instrucțiunile și 16 carduri (cartoline) față verso. Așa cum ai observat în filmulețul de mai sus, după ce a terminat de completat un card, copilul poate fi corectat întorcând pe verso.

Inovație în lumea jocurilor educative

Ceea ce face interesant acest joc educativ, este faptul că poate fi de real folos atunci când mergeți cu cei mici în călătorii cu trenul, avionul sau mașina, deoarece poate fi băgat în rucsacul lui. Timpul trece mult mai repede când nu se plictisește, iar mintea lui este stimulată cu ceva folositor. Rama ușor de folosit și frumos colorată, face din Jocul Logico un joc atractiv.

Diversitatea domeniilor din care poți alege este foarte importantă. Știm cu toții că cei mici se plictisesc să facă doar matematică și română, iar atunci când aduci în vizorul lor ceva nou, va fi cu siguranță încântat de această schimbare.

Alege jocuri pentru copii potrivite, jocuri pe măsura așteptărilor lor, un joc care să-le stimuleze inteligența care trebuie în fiecare zi antrenată.

Tu ce jocuri alegi pentru copilul tău?

Vacanta nu s-a terminat! Urmează un articol despre cum ne-am distrat într-un experiment creând propriul săpun.

Jocul Logico

One comment

  1. Pingback: Experimente cu săpun - Dusa cu cartea - 2021

Leave a Reply

Drepturi de autor!
%d bloggers like this: