Experimente cu săpun
Experimente cu săpun

Experimente cu săpun

După ce v-am arătat cum se distrează fetița mea în vacanță cu Jocul Logico, a venit momentul să vă prezentăm și un experiment cu săpun. Știm cu toții cât de importantă este igiena în aceste zile, și cum am putea să-i învățăm pe cei mici să respecte spălarea minuțioasă a mâinilor, decât făcând experimente cu săpun.

Săpun DYI

Atunci când ești copil, îți dorești din tot sufletul să fii ca cei mari. Fie că vrei să faci mâncare sau să ajuți la prepararea ei, vrei să iei parte la activitățile adulților. Să faci experimente în afara celor de la scoală este foarte interesant. Să-ți creezi propriul săpun care să aibă o formă unică, culoare și aromă trezește oricui curiozitatea. Împreună cu fetița mea, am făcut mai multe săpunuri în diverse culori și forme.

Ouă din săpun

Pentru că se apropie Paștele, pe lângă săpun în formă de steluțe, semilună, inimioară și floare, am făcut și două săpunuri în formă de ouă. Editura Diana are o diversitate de jocuri pentru copii, dar și seturi de experimente interesante. Noi am ales Setul de experimente cu Săpun parfumat și ne-am pus pe treabă. Să-ți creezi propriul săpun, să-l faci așa cum îți place ție, înseamnă să-ți dezvolți spiritul creativ, să înțelegi relația cauză-efect și să joci rolul unui producător de săpunuri în lumea cosmeticelor.

 Set de experimente – Săpun parfumat

Figurine de sapun

Deși este recomandat de la vârsta de 12 ani, dacă este însoțit de un adult, copilul de vârstă mai mică poate ajuta la crearea săpunului. Noi am folosit și alte materiale care nu se regăsesc în cutie, pentru a-l face și mai original. Setul conține: 3 cubulețe de săpun, o formă pentru săpun, 2 flacoane de colorant, un flacon cu aromă, un plic cu sclipici, un bețișor de plastic pentru a amesteca. Citește cu atenție broșura și urmează pașii descriși acolo pentru un experiment reușit.

Mâini curate și sclipicioase

Experimente cu săpun

Săpunurile confecționate sunt folosite zilnic de fetița mea și a ales chiar să ofere cadou din ele. Poate fi dăruit sub forma unui cadou inedit în această perioadă, un cadou util pentru cei mici. Pentru că am pus și sclipici în ele, cei mici trebuie să spele mânuțele bine, bine, până când și ultima particulă de sclipici dispare. Dacă inițial nu-i vedeam rostul, s-a dovedit o idee foarte bună. Mâini curate și sclipicioase, și un prichindel fericit!

Încurajează creativitatea copilului tău

Chiar dacă nu îi va ieși perfect, încurajează-l până când va fi mulțumit de opera lui de artă. Nici nouă nu ne-a ieșit de prima dată, așa că am căutat mai multe forme prin jocurile existente în casă. A fost foarte încântată și chiar a fost o experiență care a făcut-o să aprecieze și mai mult munca depusă de creatorii de produse de cosmetice, și să fie în pielea lor pentru scurt timp.

Jocuri educative

Așa cum vorbeam și în articolul precedent, este foarte important atunci când cumperi un joc pentru copii: jocul trebuie să fie și util. Dacă faci un experiment și copilul nu a rămas cu nimic din acesta, atunci este un experiment eșuat. Copiii se dezvoltă mult mai armonios atunci când sunt puși în fața unor provocări educative. Concepute ca jocuri, aceste experimente cu săpun îi fac pe cei mici să descopere amestecul de substanțe, de texturi și cum se ajunge din starea lichidă în starea solidă.

Puteți amenaja propriul vostru laborator de cosmetice, sigur și fără substanțe dăunătoare sănătății, chiar la voi acasă. Fii ajutorul maestrului cosmeticelor, și cine știe, poate pe viitor copilul tău va deveni unul, iar tu vei fi mândru că ai contribuit la dezvoltarea pasiunii lui.

Voi ce fel de activități aveți pe timpul vacanței? Sigur îi vor plăcea aceste experimente cu săpun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!