10 beneficii pentru cei care studiază în UK
10 beneficii pentru cei care studiază în UK

10 beneficii pentru cei care studiază în UK

De ce ai vrea să studiezi în Marea Britanie? Pentru numeroasele beneficii, evident. În articolul următor, vom vorbi despre 10 dintre cele mai importante beneficii pe care le au cei care studiază în UK.

Nu e ușor să decizi să părăsești locul unde te-ai născut, să îți lași în urmă prietenii și familia și să te muți într-o altă țară, cu o altă limbă și o altă cultură. Totuși, dacă trebuie să faci o astfel de mutare, Marea Britanie este probabil unul dintre cele mai bune locuri în care poți să mergi.

O țară unică, un regat destul de apropiat de cele din povești, cu o istorie glorioasă, vreme schimbătoare și foarte, foarte multe oportunități pentru cei ambițioși și muncitori. Marea Britanie nu e doar o destinație turistică fantastică, ci și un loc unde să îți clădești viața.

În ceea ce privește educația, cu greu vei găsi un egal pentru Marea Britanie și asta deoarece insula este casa unora dintre cele mai vechi și mai prestigioase colegii și universități din lume. Prin tradiție, britanicii pun mult accent pe educație. Nu e astfel de mirare că imperiul britanic a ajuns cel mai mare din istorie.

Dacă ai ales însă să faci pasul și să studiezi în UK, e important să știi de ce beneficii ai parte:

1. Educație de înaltă calitate

Cum am spus deja, Regatul Unit este casa unora dintre cele mai prestigioase și căutate universități și colegii din lume. Nu e deci de mirare că două dintre primele 3 cele mai bune universități din lume sunt din UK. Este vorba despre Universitățile din Oxford și Cambridge, universități cunoscute peste tot pe glob.

Cei care studiază în UK știu din propria experiență că, în insulă, accentul este pus mereu pe cunoștințe practice, pe care le poți folosi, nu neapărat pe învățatul mecanic, pe de rost, care asigură că informația este pierdută imediat ce examenul s-a încheiat. A participa la cursurile unei facultăți din Marea Britanie garantează astfel dezvoltarea gândirii critice și a aptitudinilor necesare pentru a avea succes în viitoarea carieră.

2. Calitatea este garantată

Partea cea mai bună e că, în Regatul Unit, calitatea educației este garantată. Asta deoarece există agenții precum Agenția pentru Asigurarea Calității (The Quality Assurance Agency – QAA). Aceasta este o organizație independentă care evaluează în mod constant calitatea oferită de universitățile și colegiile din Marea Britanie. Pe lângă că verifică rezultatele obținute de acestea și cursurile oferite, QAA oferă și sfaturi pentru îmbunătățirea permanentă

Cei care studiază în UK pot fi siguri că au acces la învățământ de calitate superioară.

3. Cursuri scurte și eficiente care te ajută să economisești timp și bani

Se întâmplă de multe ori ca timpul îndelungat petrecut la școală să devină obositor. După mulți ani și multe zeci și chiar sute de ore petrecute la cursuri greoaie, mulți studenți simt nevoia să se rupă de acest mediu și să caute ceva nou.

Din fericire, în Marea Britanie, cursurile lungi și plictisitoare nu există. Instituțiile de învățământ din insulă oferă cursuri scurte și intense, fără să facă rabat de la calitate. Licența ține 3 ani. Studiile de master sunt doar un an. Există excepții, bineînțeles, în domenii precum dreptul sau medicina, dar, în general, dacă alegi să studiezi în UK vei vedea că ai posibilitatea de a economisi timp și foarte mulți bani.

4. Studiezi și muncești

Vrei să muncești pe perioada studiilor? Poți să o faci. În Regatul Unit, studenții au posibilitatea de a munci cu jumătate de normă sau până la 20 de ore pe săptămână, pentru a câștiga mai mulți bani, care să îi ajute cu cheltuielile. Există chiar și posibilitatea de a munci cu program complet în timpul vacanțelor dintre semestre.

Astfel, studenții câștigă nu doar o sursă de finanțare în plus, ci și experiență foarte valoroasă în câmpul muncii, experiență care va conta foarte mult după terminarea studiilor.

5. Tratament medical gratuit pentru cei care studiază în UK

Unul dintre cele mai importante beneficii pe care le au cei care studiază în UK e accesul la servicii medicale gratuite și de calitate foarte înaltă. Pe perioada studiilor, orice student internațional care urmează cursurile unei facultăți sau universități din Marea Britanie are acces la astfel de servicii, prin Serviciul Național de Sănătate (National Health Service).

6. Europa nu e niciodată prea departe

Vrei să vizitezi Franța, Olanda sau Belgia? Nimic mai simplu. În Marea Britanie, aeroportul este mereu deschis. Așadar, în timp ce studiezi, poți să călătorești și să vizitezi toate acele locuri frumoase pe care ai visat mereu să le vezi.

7. Diplomele universităților din Marea Britanie sunt recunoscute peste tot pe glob

Cei care termină cursurile unui prestigios colegiu londonez au tot dreptul să se mândrească cu această realizare. Ceea ce e însă cu adevărat important e că munca lor va fi recunoscută peste tot în lume. Diplomele obținute de la astfel de colegii și universități sunt garanții a calității educației primite. Acest lucru va conta enorm pentru orice viitor angajator, indiferent de țara în care acesta este localizat.

8. Locuri de muncă mai bune

Beneficiul cu numărul 8 îl urmează natural pe cel cu numărul 7. Cum diploma obținută la o universitate din Marea Britanie reprezintă o garanție a educației de înaltă calitate primite, e normal ca aceasta să își ajute posesorul să găsească un loc de muncă mai bine plătit.

O diplomă obținută în Marea Britanie îți poate oferi atât satisfacție profesională cât și personală.

9. Reduceri peste reduceri

Marea Britanie nu se ferește să îi sprijine pe cei care aleg să studieze la una din facultățile sau universitățile sale, indiferent că e vorba de localnici sau de studenți internaționali. Pentru a veni în ajutorul lor, pe perioada studiilor, statul le oferă mai multe beneficii, precum reduceri de taxe, la transport, la diferite magazine sau restaurante.

10. Finanțare în valoare de până la £25.000 pentru cei care studiază în UK

£25.000 reprezintă o sumă foarte mare, care poate oferi un plus important pe perioada studiilor, nu doar prin asigurarea că studentul are parte de liniște, fără griji financiare, ci și motivându-l să dea mai mult. Guvernul britanic le oferă această sumă celor care vor să studieze în insulă.

Pentru a o obține, este necesar ca un student să îndeplinească anumite condiții, precum cunoașterea limbii engleze la nivel cel puțin mediu sau prezența la minim 80% din cursuri. Din fericire, studenții internaționali au acces la companii de recrutare în învățământ, companii care oferă consultanță gratuită tuturor celor interesați să se înscrie la o facultate din Marea Britanie și de a accesa aceste fonduri. Astfel, studenții nu doar că vor putea afla cum pot primi finanțare din partea statului pentru a studia în UK, dar și ce cursuri și universități li s-ar potrivi cel mai bine.

Leave a Reply

Drepturi de autor!