În perioada asta mulți dintre noi lucrăm de acasă, și avem și copiii cu noi care susțin cursuri online timp de două săptămâni. Atunci când locul de joacă se suprapune cu biroul, pentru că nu se poate altfel, iar ieșirile la joacă, parc, teatru sau film sunt limitate sau chiar deloc, poți găsi soluții să-i umpli timpul piticului tău ca să aibă răbdarea de care are nevoie.
Sunt multe unelte pe care să le folosiți pentru a umple acest timp, pentru a ține ocupat copilul cât tu mai ai un deadline sau trebuie să intri într-o videoconferință, așa cum vedeți aici:
Îi poți da să citească cărți pentru vârsta lui: Călătoriile lui Erus sunt senzaționale și poate învăța despre răbdare, iubire și recunoștință. Jurnalul unui puști sau Jurnalul unei puștoaice (perfecte pentru copii mai mari) în care un puști/puștoaică au de înfruntat mai toate problemele specifice vârstei lor.
Pe cei mici îi poți atrage cu cărți de colorat, joculețe specifice vârstei lor, cu puzzle-uri.
Ulterior, când am terminat munca putem să ne jucam împreună cu ei: Monopoly, Jocul emoțiilor, Roata norocului etc.
Puteți petrece timp de calitate cu jocurile The Funny Brand – jocuri prin care vă puteți cunoaște mai bine intre voi, vă puteți cunoaște sentimentele sau pur și simple să jucați Adevăr și Provocare.
De asemenea, sunt și alte metode pentru a petrece timpul mai ușor. Putem să îi atragem prin alte surse de educare și divertisment:
- pot învăța șah online: http://hannibal.ro/antrenamente/sah-online/
- pot face tururi virtuale ale muzeelor din întreaga lume: https://tinyurl.com/qk4ywet
- aici https://www.youtube.com/channel/UCT0VdzX-D0X8d7W1kRsPvsw sunt multe experimente științifice ale Profesorilor Trăsniți
- îi puteți înscrie la un curs de programare https://www.logiscool.com/ro/
- copiii pot crea prin limbaj de programare propriile povești interactive, jocuri și animații cu ajutorul Scratch
- lecții de matematică (în limba română) pe platforma MathPDR – un ajutor de nădejde în aprofundarea cunoștințelor de matematică pentru clasele 1-4, 5-8, 9-12, pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat sau olimpiade și concursuri.
- TVR2 pune la dispoziție emisiunea Teleșcoala, de luni până vineri, între orele 9:00-10:00 – română și matematică, clasa a VIII-a și între orele 15:00-16:00 – clasa a XII-a (două lecții săptămânale de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie.)
- o platformă pentru copii și profesori este și Digitaliada – sunt 84 lecții de matematică, peste 1000 exerciții de matematică pentru clasele V-VIII. Profesorii pot da teme, pot crea teste și verifica în timp real rezultatele și activitățile elevilor. Părinții pot vedea în timp real activitatea desfășurată de copii în platformă.
Contribuiți și voi în comentarii la această listă cu alte modalități creative de a-i ține pe copii ocupați și interesați.
Pingback: Cunoaște-te pe tine însuți cu The Funny Brand
Pingback: Jocul Logico pentru o vacanță reușită – Dusă cu cartea 2021