Vindecarea celor 5 rani | Lise Bourbeau
Vindecarea celor 5 rani | Lise Bourbeau

Vindecarea celor 5 rani | Lise Bourbeau

Continuarea cartii de succes Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine a autoarei Lise Bourbeau, Vindecarea celor 5 rani ne ofera si modalitatile de a vindeca ranile. Invatand cum sa le identificam sau sa constientizam cand acestea se activeaza vom gasi toate mijloacele necesare pentru a le vindeca.

In ziua in care te vei iubi si accepta asa cum esti, nu vei mai avea impresia ca ceilalti te ranesc. Perceptia ta asupra celorlalti oameni se va schimba.

Constientizarea ranilor

Constientizand ca egoul va dirijeaza gandurile, cuvintele si actiunile, si avand un dialog cu acesta prin care ii multumim pentru ca vrea sa ne protejeze, vei descoperi ca fricile te impiedica sa-ti asculti nevoile din viata ta.

Cu cat o frica este mai ascunsa, cu atat ea se va amplifica pana in ziua in care persoana isi atinge limita.

Imagineaza-ti ca intregul tau corp este plin de bube mari care reprezinta vechile credinte si ca trebuie sa te prezinti la o intalnire. Ai putea sa te simti bine in propria piele si in fata celorlalti? Probabil ca nu, si ai cauta sa scapi de aceasta infatisare care ti se pare dezgustatoare. Sufletul tau vrea la fel ca si tine, sa scape de ele. Simte ca nu este in natura lui sa fie invadat de niste credinte mentale vechi care apartin egoului si care il impiedica sa se intoarca la iubirea absoluta, la pacea spirituala. De aceea se simte atras spre reincarnare, insa traind in lumea materiala poate gasi eliberarea.

Aminteste-ti ca nicio veche credinta nu este naturala. Corpul tau, in marea sa inteligenta, cauta mereu sa revina la starea sa naturala, cu ajutorul Dumnezeului tau interior.

Sufletul va dori sa se reincarneze atata timp cat el nu este eliberat de vechile credinte care-l incatuseaza cu ajutorul egoului si problemelor nerezolvate.

Povara mentala si emotionala

Egoul este cel care poarta povara mentala si emotionala acumulata de-a lungul vietilor tale interioare. Inainte de a ajunge sa ne acceptam ranile si intensitatea lor sa se diminueze, trebuie sa acceptam buna intentie a egoului nostru, dar si prezenta sa constanta in viata noastra. Trebuie sa stabilim clar limitele lui si faptul ca noi suntem cei care ii facem loc sau ii dam controlul asupra vietii noastre.

Egoul nu vrea sa recunoasca faptul ca noi avem puterea de a ne crea viata, el prefera sa creada ca problemele vin din exterior. El cauta mereu o solutie in exteriorul nostru.

Industria farmaceutica a produs in ultimii ani medicamente care anesteziaza durerile sufletesti ale pacientilor. Medicamentatia ajuta pacientul doar o perioada scurta de timp, insa terminata el se intoarce de unde a plecat. Fara o constientizare a ranilor sufletesti si aplicarea tehnicilor de vindecare a lor, succesul este de scurta durata. Nu este un proces usor, insa fiind consecvent vei reusi.

Responsabilitate interioara

Ne intrebam de ce bolile se inmultesc desi stiinta a avansat din ce in ce mai mult. Utilizam descoperirile medicale pentru a ne vindeca temporar fara a ne asuma responsabilitatea noastra interioara.

Prin astfel de mijloace (medicamente), oamenii nu sunt incurajati de a-si prelua responsabilitatea, aceste mijloace medicale nu fac decat sa adoarma problemele in loc sa fie rezolvate.

Cata vreme nu ne vom asuma responsabilitatea problemelor noastre, ele vor reveni cu din ce in ce mai mare forta.

Vindecarea celor 5 rani

Etapele vindecarii:

 1. A deveni constient de emotii si acuzatii – astfel vom descoperi ce rana ne-a fost activata.
 2. Preluarea responsabilitatii – descoperi cine declanseaza frica si de catre cine este intretinuta. “A deveni responsabil inseamna a admite ca nimeni nu a aparut in viata ta pentru a raspunde asteptarilor tale.”
 3. Reconcilierea cu celalalt – sa-l vezi pe celalalt ca pe o oglinda a ta, sa fii capabil de a te pune in pielea celuilalt si de a simti ce traieste el.
 4. Iertarea de sine – ne garanteaza ca nu vom mai retrai pe viitor acest gen de situatie, la fel de dureros, cu o anumita persoana. Reusim sa vedem cu ochii inimii noastre si nu prin prisma egoului si al ranilor noastre.
 5. Legatura cu un parinte – legatura trebuie facuta cu parintele care sta la originea ranii si care este de acelasi sex cu persoana cu care traieste o situatie dificila.
 6. Dorinta de a exprima descoperirile noastre – in cazul in care simtim rezistenta in a le comunica celorlalti descoperirile noastre inseamna ca nu ne-am iertat pe deplin. “Atata timp cat exista o frica inconstienta, putem sa deducem ca iertarea nu s-a realizat pe deplin.”
 7. Intalneste persoana in cauza pentru a permite exprimarea – acesta este un pas important pentru tine, deoarece vei descoperi daca cealalta persoana este receptiva si are aceleasi frici ca si tine, vorbindu-ti despre ele.

Beneficiile iertarii le vei simti atat la nivel fizic cat si emotional. Descoperi o ameliorare semnificativa a relatiei cu persoana in cauza. Iti vei regasi energia naturala, care era blocata de fiecare data cand purtai o masca.

Cand ne lasam condusi de inima, nu ne mai criticam. Profitam de fiecare experienta.

Cumpara cartea

4 Comments

 1. Pingback: Vindecarea copilului interior | Stefanie Stahl – Dusă cu cartea

 2. Pingback: Primeste iubirea pe care o doresti | Harville Hendrix -Dusa cu cartea 2021

 3. Pingback: Top cărți de citit în vacanță - Dusă cu cartea 2023

 4. Pingback: Cărți Black Friday în noiembrie 2023 - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Drepturi de autor!