Fa-ti viata exact cum vrei tu! | Richard Bandler
Fa-ti viata exact cum vrei tu! | Richard Bandler

Fa-ti viata exact cum vrei tu! | Richard Bandler

Daca te-ai familiarizat cu acest concept NLP, acum poti accesa o diversitate de moduri de a-ti organiza lumea interioara, pentru a-ti controla mai bine actiunile creierului. Este foarte important sa avem mai mult control asupra a ceea ce simtim si sa avem mai mult control asupra lucrurilor pe care le facem.

Lectiile pe care le-am prezentat in cartea de fata nu sunt altceva decat lectii despre cum sa va gestionati viata. Sunt lectii despre cum sa va gestionati gandurile, sentimentele si timpul, astfel incat viata voastra sa devina mult mai buna.

Richard Bandler nu ne da lectii de filosofie a vietii sau de ideologie. Nu ne vorbeste despre religie sau spiritualitate. Ne pune la dispozitie un set de instrumente care sa ne usureze viata. Daca functioneaza sau nu depinde doar cat te mult le punem in practica. Daca facem ca lucrurile din capul nostru sa mearga mai usor, vom face mai usoare lucrurile din afara capului nostru. Ne va permite sa traim o viata mai fericita si mai linistita.

Toate paternurile folosite in aceasta carte referitoare la tipul de activitate cu care ma ocup eu nu au nicio valoare daca nu le puneti in practica. Nu e suficient sa depasiti frica de lifturi. Trebuie sa fiti capabili sa intrati intr-un lift pana cand sunteti siguri.

Putem face creierul sa lucreze in directia dorita de noi, ori sa-l lasam sa lucreze haotic. Daca nu ne controlam gandurile si imaginile pe care le construim, nu vom reusi sa ne simtim atat de bine pe cat ar trebui sa ne simtim.

Este important sa va organizati si sa va controlati gandurile, timpul si chiar somnul, in asa fel incat atunci cand mergeti seara la culcare sa va spuneti ca veti dormi bine.

Cu cat veti invata sa controlati volumul vocilor voastre interne si sa amplasati imaginile metodic, sa alegeti lucrurile in care veti crede si pe cele in care nu veti crede, cu atat veti controla mai bine procesele voastre mentale si veti fi stapanii propriilor vieti.

Fa-ti viata exact cum vrei tu! ne prezinta recomandarile lui Richard Bandler pentru a ne controla pe noi insine intr-un mod pozitiv, nu in sensul de a ne controla excesiv si fara a ne mai bucura de viata, ci in sensul de a ne stapani propria viata. Atunci cand ne canalizam gandurile si ne dirijam dorintele constiente si subconstiente in aceeasi directie, nu exista niciun lucru pe care un om sa nu-l poata realiza.

Cand va trasati teluri importante – indiferent daca ajungeti la ele sau nu – lucrurile care se intampla pe parcurs fac ca viata sa fie minunata. Cu cat nu veti irosi timp invartindu-va in cerc si luptandu-va cu voi insiva, cu atat veti ajunge sa faceti si sa incercati lucruri noi.

A face fata anumitor situatii din viata noastra este un pas important. Este bine sa depasim trecutul, insa trebuie sa trecem “prin prezent”. Oamenii dezvolta anumite obiceiuri si comportamente care nu sunt folositoare. Construind noi comportamente veti reusi sa traiti o viata mai frumoasa.

Dezvoltarea abilitatii oamenilor de a trece prin procesul de recuperare le permite sa fie capabili sa se intoarca mai repede si mai fericiti la viata lor completa.

In viata trecem prin mai multe teste si este esential sa stim cum sa trecem prin ele, pentru a manifesta acele tipuri de oportunitati pe care ni le dorim in viitor. Cand vom invata sa facem aceste lucruri, vom putea sa ne construim viitorul pe care ni-l dorim si pe care il meritam.

Cartea de fata ne invata cum sa facem fata emotiilor noastre, fricilor si fobiilor. Prin exemplele pacientilor sai, Richard Bandler ne arata cum putem depasi acele stari conflictuale care apar la nivel constient si inconstient.

Cand incearca si dau gres, oamenii acumuleaza dezamagiri. apoi cand incep sa-si construiasca un crez conform caruia nu vor fi niciodata capabili sa reuseasca. Primul pas pentru a renunta la obiceiurile negative este legat de schimbarea crezurilor.

Un fumator ar putea sa porneasca de la construirea crezului ca este capabil sa renunte la fumat. Crezul trebuie sa fie unul realist. Daca va faceti un plan si veti reusi sa va invingeti sentimentele negative, lucrurile vor functiona. Atunci cand le lipseste tigara, fumatorii devin nervosi si agitati. Vor sa fumeze doar o tigara, insa asta inseamna abandonarea planului. Cand veti avea puterea sa invingeti aceste sentimente negative, deveniti cu adevarat puternic: “Am si alte dorinte pe care nu le pun in practica.”

Fiecare capitol este urmat de un exercitiu practic, care te invata cum sa faci fata unei situatii. Pentru a face fata unor tentatii trebuie sa ne construim o imagine inversa a ceea ce vrem sa facem. Luand exemplul viciului pentru fumat, Richard Bandler ne propune sa realizam o imagine in care toate lumea fumeaza si noi nu. Vizualizand aceasta imagine si facand-o mult mai vie, creierul isi infraneaza acea dorinta.

Cand vizualizati lucrurile care declanseaza obiceiuri negative, trebuie sa vedeti ceea ce ati vedea daca v-ati afla efectiv acolo. Prin urmare, in loc sa va vizualizati fumand, trebuie sa vizualizati acele lucruri care va fac sa simtiti dorinta de a fuma. Apoi, smecheria este sa schimbati imaginile intre ele.

Atunci cand iti vei construi motivatia, vei fi atras spre lucrurile care vrei sa le faci. Atata timp cat manifestati speranta si entuziasm in ceea ce priveste viitorul, cu atat veti astepta cu nerabdare.

Viitorul e plin de oportunitati si pe masura ce va veti apropia mai mult de acele lucruri care va imbunatatesc viata, veti descoperi ca in fata voastra se afla mai multe momente bune decat v-ati putea imagina vreodata.

64 / 100

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!

%d blogeri au apreciat: