Întoarcerea vrăjitoarei | Ioana Trif
Întoarcerea vrăjitoarei | Ioana Trif

Întoarcerea vrăjitoarei | Ioana Trif

Despre Ioana Trif și cărțile ei am vorbit de fiecare dată cu mare drag și aș putea s-o caracterizez în două cuvinte: autor complet. De la prima carte, până la cea nou lansată – Întoarcerea vrăjitoarei, Ioana a evoluat atât de frumos, a reușit să creioneze cu brio personaje total diferite, păstrându-și originalitatea care o caracterizează. Pentru că scrisul Ioanei nu se aseamănă cu nimic. A fost înzestrată cu multă creativitate și fiecare carte scrisă de ea este ca un film. Din cititor te transformi în spectator. Fiecare subiect te cucerește și îți dorești ca finalul cărții să nu aibă loc.

De la domnia lui Ilari la cea a lui Jargo

Genul cărții este romance fantasy, un gen pe care îl citesc pentru prima dată. Eram convinsă că este un roman bun, doar este marca Ioana Trif. Am pornit în această călătorie a vrăjitoarelor, într-o perioadă în care magia era pedepsită prin arderea pe rug. Și, ca o carte care conține și un subiect istoric și cavaleri, Ioana a adăugat și mai multe personaje cheie.

Regele Ilari, un rege tiran după spusele unor nobili, se îmbolnăvește de o ciumă necunoscută și își petrece ultimele zile în izolare, fără niciun apropiat lângă patul de moarte. Regele are un trecut plin de suferință. După ce moartea reginei îl lasă într-o suferință amară, acesta se recăsătorește, însă de fiecare dată soțiile lui mor, la fel și moștenitorii lui.

Din dorința de a-și salva regatul și moștenirea, acesta îi închină lui Dumnezeu pe unul din fii lui, pe Jargo, pe care îl va lăsa la mănăstire. După ce regele Ilari moare, Jargo, un prinț crescut de călugări, este adus la palat pentru a prelua frâiele unui regat amenințat de un dușman fără identitate, care lasă în urma lui doar sânge și moarte.

Și iată că muri și regele, singur, bântuit de o ciumă misterioasă de care numai el se îmbolnăvise. Întreaga curte își făcuse cruce că bunul rege îi scăpase de chinuri. Se zvonea că făcuse o înțelegere cu Dumnezeu, viața lui în schimbul tuturor vieților din lumea sa.

Nu doar atât, însă Jargo este surprins de fantoma soției tatălui său, Casandra, care îi blesteamă domnia și moartea în rândul moștenitorilor la tron reîncepe. Soția lui Jargo moare, la fel și copilul din pântecele ei. În aceste condiții nefavorabile domniei și chiar supraviețuirii la palat, Jargo caută soluții pentru a nu fi nevoit să abandoneze tronul.

O urmă de speranță

Părintele Nicodim, starețul mănăstirii în care Jargo crescuse, îl îndeamnă pe acesta să se alieze cu un alt rege, Enar, și să se căsătorească cu fata acestuia pentru a înfrunta pericolul care îl amenință în fiecare zi. Într-o iarnă cruntă, Jargo pornește la drum alături de prietenul său Murad pentru a căuta răspunsurile într-un alt regat.

Regele Enar îl primește cu brațele deschise și îi dezvăluie că dușmanul necunoscut atacă doar anumite regate, iar în spatele acestei armate ar sta forțe oculte. Crescut la mănăstire, lui Jargo îi este foarte greu să creadă aceste lucruri, să accepte existența altcuiva care nu este Dumnezeu. El însuși dorise să vadă dacă soldații inamici se trezesc după ce au murit și primesc altă formă, însă nu se întâmplase acest lucru, ceea ce-l face să fie reticent la spusele regelui Enar.

După ce și-a revenit în urma călătoriei grele, Jargo a cunoscut-o pe fiica lui Enar care purta numele reginei fantome, Casandra. De o frumusețe rară, aceasta este mai mult o prințesă războinică cu părul de foc, care-și conduce propria armată și care se oferă să-l ajute pe Jargo și să-i devină soție, doar în aparență, până când dușmanul va fi învins, iar apoi se va întoarce în regatul ei, iar Jargo va reuși să le aducă liniștea și pacea oamenilor lui.

Pe urmele vrăjitoarei

Ca și Făt-Frumos, Jargo trebuie să mai treacă un hop, trebuie să o găsească pe vrăjitoarea Aradia, cea care se află într-o pădure fermecată, aproape de regatul său. Din nou îi este pusă credința la încercare, partea religioasă din el care nu accepta existența acestor forțe, dar și partea care dorea să salveze oamenii din regat.

Aradia nu-și face apariția prea ușor, de ceea ce fusese avertizat de la început, până ce Jargo nu-și deschide inima și îi dă voie acestui gând să se materializeze. Deși s-ar fi așteptat să găsească o bătrânică adusă de spate și cu nasul încovoiat, Jargo descoperă o femeie frumoasă cu părul ca razele soarelui, care nu este foarte prietenoasă la început, amintindu-i de chinurile la care fuseseră supuse surorile ei de suferință, alte vrăjitoare. După lungi discuții, Aradia îl sfătuiește să se însoare cu fiica lui Enar și să-i aducă un conducător din oastea dușmanului fără nume, pentru a vedea despre ce este vorba.

Dacă prințul nu a rămas foarte impresionat de frumusețea vrăjitoarei, prietenul său Murad se îndrăgostește de aceasta. Murad fusese abandonat de părinții săi și adus la mănăstire. Pentru că prințul Jargo prinsese drag de el, se luase hotărârea ca acesta să rămână acolo, iar cu timpul cei doi au devenit nedespărțiți, ca doi frați.

Decizii grele

Jargo trebuie să-i convingă pe nobilii din Consiliul coroanei că este necesară căsătoria lui cu o prințesă păgână, dintr-un regat necredincios religiei lor, iar armatele celor două regate urmează să se alieze și să lupte în fața unei forțe oculte. Noutățile nasc un val de nemulțumiri, se fac acuzații destul de grave, iar Jargo amenință că le va tăia capul celor care nu se vor supune deciziilor lui.

Nici venirea prințesei nu face lucrurile mai ușoare, pentru că Jargo îi oferă un loc de decizie în Consiliu și acest lucru atrage ura celorlalți nobili. Părintele Iosuv sfârșește în temniță, scoțând la iveală secretul morții reginei fantomă și a morții regelui Ilari.

Vrăjitoarea Aradia reușește să deslușească misterul din spatele armatei cotropitoare care nu dorea să cucerească teritorii, care nu lua prizonieri de război sau bogății. Cum se va termina acest război care are în spate răzbunarea unei vrăjitoare rămâne să aflați chiar voi.

Întoarcerea vrăjitoarei este un roman care te va ține în suspans până la ultima pagină și te va face să pătrunzi în tainele ascunse ale unei lumi pline de mister, lumea forțelor oculte, a întunericului. O carte de care te vei îndrăgosti și îți vei dori să nu o mai lași din mână până ce nu afli finalul neașteptat.

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără online cartea Întoarcerea vrăjitoarei de Ioana Trif

3 Comments

  1. Pingback: Cărți de citit în 2022 - Dusă cu cartea

  2. Pingback: Iubita îmblânzitorului de cai | Ioana Trif - Dusă cu cartea 2022

  3. Pingback: Cele mai citite recenzii cărți 2022 pe Dusă cu cartea

Leave a Reply

Drepturi de autor!