Iubita îmblânzitorului de cai | Ioana Trif
Iubita îmblânzitorului de cai | Ioana Trif

Iubita îmblânzitorului de cai | Ioana Trif

Ca de fiecare dată, este o deosebită plăcere să citesc o carte scrisă de talentata Iona Trif. Este cea de-a doua carte pe care o lansează anul acesta. Unii ar spune că este prea mult, alții prea puțin, însă atunci când ai talent, lucrurile par să vină de la sine.

Întoarcerea vrăjitoarei vol.1, ne-a introdus în lumea fantasy, iar Iubita îmblânzitorului de cai este scrisă în același registru. Până să citesc cărțile Ioanei, nu am fost foarte atrasă de acest gen, însă, așa cum v-am obișnuit, îmi doresc să găsiți pe blogul meu toate genurile literare.

Conacul misterios

Romanul începe cu descrierea locului unde se va desfășura toată acțiunea, un loc misterios, plin de secretele mai multor generații de femei. Un conac misterios, unde nu toți reușesc să rămână mai mult de o noapte; un loc în care sufletele celor morți nu-și găsesc liniștea, Însă aceasta este moștenirea din generație în generație, a unor femei puternice, femei care pot vedea moartea înainte ca sufletul să fie separat de trup.

Conacul este locul care le-a protejat secretul, dar și viața. De-a lungul timpului, oamenii au încercat să scape de aceste “însoțitoare ale morți” însă conacul a fost locul care le-a protejat. Este cel care a rezistat trecerii timpului, a schimbărilor de putere, cel care a protejat secretul dinastiei Samov.

Secretul dinastiei Samov

Elisabeta Samov a fost cea care a făcut un pact cu Prințul Întunecat, blestemându-și soțul și moștenitorii acestuia. Deoarece îi dăruise o fetiță și nu un băiat, cum ar fi fost normal pentru moștenirea tronului regal, regele a înșelat-o după aflarea veștii. Elisabeta l-a blestemat, ca orice copil care se va naște din sângele lui să fie fată. Mult prea furioasă când a aruncat acest blestem, nu și-a dat seama că și fiica ei nou născută va moșteni acest blestem.

Când Elisabeta a realizat că sângele blestemat îi curgea prin vene și fetei sale dragi, era deja mult prea târziu, Prințul nu avea cum să dea înapoi. Și-a părăsit soțul și a plecat să-și construiască o frumusețe de conac și acolo l-a chemat din nou să o însoțească. Iar el a venit. I-a promis vasalei sale că toate sufletele lor, oricâte aveau să urmeze, aveau să rămână acolo, toate vrăjitoarele lui, prinse într-o veșnică horă.

Venia, iubita îmblânzitorului de cai

Venia este una dintre moștenitoarele Elisabetei Samov, o femeie frumoasă, puternică, dar, ca și toate femeile din această dinastie, este sub incidența blestemului. Deoarece suferise un șoc la moartea tatălui său, părul acesteia devenise alb, însă frumusețea ei era și mai mult accentuată. S-a retras la conac după ce primul său soț, un prinț mai în vârstă decât ea, a murit și a fost izgonită de la palat. Fetița lor, Irina, a fost oprită la palat, departe de mama ei și de poveștile care circulau despre ea.

Și-a găsit un alt iubit care i-a devenit ulterior soț, însă atunci când acesta a aflat despre puterea ei de a vedea moartea, a gonit-o din nou la conac, însă a lăsat-o să-și păstreze titlul nobiliar.

Deoarece regele nu a acceptat divorțul acestora, o rușine pentru acele vremuri, Venia a rămas legată de contele Calnic. Sentimentele acestuia pentru ea erau un amestec de iubire și ură. Știind că Venia iubea caii, i-a trimis un îmblânzitor de cai, un om care să o ajute cu îngrijirea celor pe care îi avea la conac. Când Venia a aflat că noul angajat, Cazimir, a fost practic luat de la foștii lui stăpâni, s-a supărat pe conte și i-a dat posibilitatea lui Cazimir să plece.

Este un bărbat care și-a imaginat că poate călca peste cele nevăzute, dar când și-a dat seama că totul este adevărat, a tăcut și a renunțat. Acum vine doar când își aduce aminte, ca să-și ia ce i se cuvine, și în rest nu am nici cea mai mică idee ce face. Știu doar că mă va urî pentru tot restul vieții.

Nu a trecut mult timp până când Cazimir a început să-și iubească stăpâna în secret. A fost luat prin surprindere de purtarea acesteia, de aventura ei cu pictorul trimis din partea reginei, să-i facă portretul. Bineînțeles că Venia avea să sufere din nou umilirea atunci când tânărul pictor s-a trezit din aburul dragostei și a fost îngrozit de ceea ce i-a povestit că a văzut ea. Era al doilea bărbat care afla despre viziunile ei.

Singurul care i-a rămas alături a fost Cazimir. S-a arătat chiar curios să afle mai multe detalii despre dinastia Samov, despre toate femeile dinaintea Veniei. Aceasta i-a pus la dispoziție lui Cazimir jurnalele familiei sale, istoria femeilor din dinastia Samov.

Alexandrina, ultima moștenitoare a familiei Samov

Revenind în zilele noastre, o întâlnim pe Alexandrina, și ea descendenta dinastiei Samov, moștenitoarea conacului misterios. Deși nu știa de ce ținuseră bunica și mama ei acest conac secret și cum a ajuns ca ea să-l moștenească, Alexandrina căuta răspunsuri la întrebările ei. Singura care știa o parte din răspunsuri este Ilona, femeia care le-a slujit pe toate femeile din această dinastie.

Ilona îi răspunde doar la anumite întrebări și o lasă pe Alexandrina să descopere tot misterul din spatele acestui conac, dar și din spatele blestemului. După o petrecere dată în cinstea reamenajării conacului, Alexandrina descoperă că și ea are aceleași puteri ca și celelalte femei din familia sa, deși încercase din copilărie să ascundă aceste viziuni.

Ilona se simțea teribil să audă despre calvarul prin care trecuse biata fată. Pentru femeile Samov care trăiseră în jurul conacului viața fusese puțin mai ușoară. Încetul cu încetul, fantomele de pe acele pământuri deveniseră familiare pentru ele. Dar lumea de afară era mare, iar pentru Alexandrina, care umblase mult, fusese un calvar.

Va reuși oare Alexandrina să rupă acest blestem sau va duce mai departe această moștenire grea? Vă las pe voi să descoperiți finalul romanului Iubita îmblânzitorului de cai și să descoperiți și alte secrete ale dinastiei Samov.

Cumpără cartea Iubita îmblânzitorului de cai de Ioana Trif

One comment

  1. Pingback: Cele mai vândute cărți Bookfest 2022 - Dusă cu cartea 2022

Leave a Reply

Drepturi de autor!