Ascultă Înconjurat de idioți pe VOXA!
Ascultă Înconjurat de idioți pe VOXA!

Ascultă Înconjurat de idioți pe VOXA!

Ce iubesc cel mai mult după familie? Cărțile. Din pasiunea mea pentru citit s-a născut și acest blog. Mi-a plăcut să citesc din copilărie și mai târziu am urmat o Facultate de Litere. Cărțile m-au însoțit mereu, pe drumul pe care mi l-am ales, în cariera și în viața de zi cu zi. Deoarece o persoană care face recenzii cumpără foarte multe cărți, am ajuns să le depozitez inclusiv în dressing. Îmi sunt dragi toate, însă mica mea bibliotecă nu mai are unde să le cazeze.

Nu am renunțat la această pasiune, chiar dacă dressing-ul a fost în mare parte ocupat, însă mi-am pus următoarea întrebare: Ce aș putea face, să nu mai cumpăr atât de multe cărți fizic? Ca oricărui cititor înrăit, îmi place să țin o carte în mână, să-i simt paginile, iar la sfârșit să o așez ca pe un trofeu în biblioteca mea.

Biblioteca

voxa 300x300 1

Pentru că m-am săturat să depozitez cărțile oriunde, am hotărât să depozitez viitoarele cărți în biblioteca VOXA. Ce este VOXA? Este un startup românesc de streaming pentru audiobooks și eBooks care oferă conținut atât în limba română, cât și în limba engleză. Deși este relativ nouă pe piață, de aproape un an, biblioteca VOXA conține peste 700 audiobooks și 7000 de eBooks din diverse categorii, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Săptămânal adaugă cărți noi, cărți pe care nu aș putea să le pun fizic în biblioteca mea.

Dacă îți plac audiobook-urile, trebuie să știi că voci celebre și iubite, precum Șerban Pavlu, Mihai Călin, Cristina Stănciulescu, Daniela Nane sau regretata actriță Stela Popescu, îți încântă auzul cu vocea lor blândă și expresivă.

Dacă ai un copil, ai scăpat de serile în care trebuie să-i citești povești înainte de culcare. Doar alegi cartea preferată și o voce caldă, ca de zână bună, citește cea mai frumoasă poveste.

VOXA la serviciu

voxa work

Eram la serviciu când am ascultat prima dată prin aplicația VOXA. Am încercat o carte din categoria beletristică, însă mi s-a părut ciudat. Era prima carte pe care o ascultam, și nu mi se povestea, mi se citea. Nu am rezonat cu ea, așa că am încercat o altă carte, ceva de mindfulness, m-a relaxat atât de tare încât îmi venea să dorm. Simțeam cum corpul devine ușor, mintea se liniștește și încep să mi se închidă ochii. A fost bine că am încercat acest exercițiu în pauză, altfel ar fi crezut managerul meu că sunt o leneșă și “dorm la serviciu”.

Atunci am dat peste cărțile din categoria Dezvoltare personală. Știți cum este un copil mic în fața unei vitrine cu prăjituri? Așa eram eu. Nu știam ce să aleg. Pe multe dintre ele le-am citit, mai ales că în timpul pandemiei a fost categoria care m-a atras cel mai mult și m-a făcut să depășesc momentele de criză și panică.

Cartea care m-a atras prin vizual și voce, o voce care să fie mai activă și să nu mă liniștească prea mult, a fost Înconjurat de idioți de Thomas Erikson, Narator: Bogdan Costea. Cartea are o durată de 7ore 55min. Deja îmi făceam calcule câte cărți voi asculta de acum încolo, în timp ce voi fi la serviciu. Wow, câte recenzii voi avea pe blog! Și pentru că mi-a plăcut atât de mult, îți voi face și ție un mic rezumat, urmând ca recenzia, mult mai detaliată, să vină peste ceva timp.

Înconjurat de idioți de Thomas Erikson

Inconjurat de idioti

Unii oameni cred cu adevărat că sunt înconjurați de idioți. În mod surprinzător, unii o spun mai des decât alții. Cu toții ne formăm de-a lungul vieții o anumită personalitate și, cu siguranță, avem o multitudine de probleme pe care sa le rezolvăm. S-ar putea să te identifici și tu în următoarele exemple: Ai încercat, măcar o dată, să discuți cu partenerul tău despre o situație pe care tu o vedeai foarte clară și ai constatat că nimic nu a mers conform planului sau așteptărilor tale?

Ai plecat vreodată de la o ședință cu sentimentul de nedumerire, ca și cum nu ai înțeles nicio persoană din sală? Cel mai rău este că, indiferent cât de clar ai încerca să descrii o situație, unele persoane par să nu înțeleagă niciodată ce spui.

Cum să comunici cu persoanele dificile

Cunoaște-te pe tine însuți! spune un motto latin. Capacitatea de a înțelege și de a anticipa impactul propriilor acțiuni asupra comportamentului celorlalți este definită drept o competență pe care ar trebui să o avem cu toții. Autocunoașterea este cheia pentru a găsi o soluție la situațiile de care te lovești zilnic.

Puțini oameni alocă timp autocunoașterii sau nu au timp, și nici nu-și doresc să facă cercetări psihologice aprofundate pentru a se înțelege pe ei înșiși, și apoi pe ceilalți. A merge la terapie este, de asemenea, costisitor și un mijloc de tratament nu foarte accesibil pentru mulți.

Cartea Înconjurat de idioți îți arată cum poți înțelege persoanele dificile și cum îți poți îmbunătăți tehnica de comunicare. Thomas Erikson îți explică, pas cu pas, cum poți identifica anumite personalități după bine cunoscutele profile DISC care utilizează o schemă de culori: roșu, galben, verde și albastru pentru a defini diverse comportamente. Cartea este scrisă cu mult umor, la fel și interpretarea audiobook-ului, oferind cititorilor o serie de sfaturi, ceea ce face ca această carte să fie foarte utilă. Strategiile oferite sunt eficiente de fiecare dată când întâlnești pe cineva nou.

Litera Jules Verne

Tipuri de personalități după culoare

Culoarea roșie îi caracterizează pe cei curajoși, dar impulsivi. Sunt lideri înnăscuți care au ambiții și țeluri înalte. În același timp, comunică deficitar și nu au răbdare ca ceilalți să termine sarcinile trasate. Au așteptări foarte mari de la angajați și nu acceptă ca cineva să facă vreo greșeală. Preferă să ridice tonul pentru a se face înțeleși, deși, de cele mai multe ori, nu le dau celorlalți informația corectă.

Culoarea galbenă îi caracterizează pe cei visători, pe așa-zișii fluturași sociali. Sunt acele persoane creative, optimiste și mereu dispuse să-i ajute pe ceilalți. Profesioniștii care se încurcă în detalii nesemnificative, cei cărora trebuie să le reamintești când este deadline-ul unui proiect, sau cei care uita zilele de naștere ale celor dragi.

Culoarea verde îi caracterizează pe cei altruiști, personalitățile prietenoase și loiale. Uneori mult prea sensibili, verzii sunt afectați de tonul pe care li se fac observațiile, de umilirea lor în public. Sunt cei care despică firul în patru și uneori nu-și respectă termenele pentru predarea proiectelor, nu din cauza delăsării, ci din cauza obsesiei lor pentru perfecțiune.

Culoarea albastră ni-i înfățișează pe cei care au o minte alertă mereu, pe cei care analizează în cel mai mic detaliu toate informațiile. Atunci când se simt răniți, aceștia devin introvertiți și nimeni nu-i va mai putea scoate din carapacea lor. Preferă lucrurile exacte, calcule realizate la virgulă. Este culoarea marilor personalități, a cercetătorilor și a marilor inventatori.

Desigur, oamenii nu sunt o știință exactă, dar cu aceste cunoștințe dobândite din carte, multe neînțelegeri pot fi evitate. Thomas Erikson explică o metodă științifică pe înțelesul tuturor și se concentrează pe stilurile individuale de comunicare, oferă recomandări practice despre cum să răspunzi la fiecare dintre cele patru culori.

Cumpără cartea

De ce să alegi VOXA?

După experiența avută cu un audiobook, mi-a plăcut foarte mult că am putut să-mi fac și munca, și să ascult o carte. La început îmi era teamă că atunci când voi întrerupe ascultarea, se va relua toată cartea sau nu voi ști exact unde am rămas. Ca și o carte reală, un audiobook are un semn pe care îl poți pune pentru a ști unde ai rămas cu ascultatul.

În plus, poți asculta cartea la viteza dorită, știindu-se că atunci când faci o activitate fizică sau alergi, atenția tinde să “alerge” și ea, și poți pierde informații prețioase. Te poți concentra și pe exercițiile alerte de la sală, dar poți asculta și o carte în locul melodiilor pe care le asculți de obicei.

În cazul în care vrei să revii asupra unui capitol pentru a reasculta acele informații, poți găsi cuprinsul pe capitole. Ceea ce mi s-a părut interesant este faptul că poți programa închiderea aplicației prin butonul somn. Dacă asculți o meditație sau le-ai pus copiilor un audiobook, poți programa timpul de ascultare până la 60 de minute sau până la finalul capitolului.

Mi-ar fi plăcut să am aplicația VOXA și anul trecut când citeam o carte foarte captivantă și eram la mare. Pentru că trebuia să stau pe șezlong într-o poziție confortabilă, să am grijă și pe ce parte stau ca să pot ține și ochelarii de soare, am stat numai pe partea stângă. La sfârșitul zilei eram arsă și nu bronzată pe partea stângă. Eram un duo-crem de alb și roșu. Cu siguranță anul acesta mă voi bronza uniform.

Te familiarizezi rapid cu aplicația și poți vedea dacă ți se potrivește acest stil de “carte”. VOXA creează dependență la prețul unei singure cărți, plătești doar 48 lei 9.99 Lei lunar(ofertă limitată). Câte cărți ai putea citi într-o lună? Care ar fi prețul acestora dacă le-ai achiziționa? Unde le-ai depozita?

Pe mine VOXA m-a ajutat să câștig spațiu pentru depozitarea cărților preferate, dar m-am simțit și un mic Napoleon când am putut face în același timp mai multe lucruri. Cu siguranță turele de alergat vor fi mult mai animate cu o carte bună în căști, iar la metrou nu voi mai căuta un loc pe scaun, doar să pot sta comod să-mi iau porția de lectură dimineața.

În plus, îmi pot savura porția de lectură de când ies pe ușa casei. Doar dau play și încep să ascult cartea preferată. Cititul dimineața te ajută să te focusezi mult mai bine pe parcursul zilei. Economisești timp pentru tine, pentru familia ta și nici nu te simți vinovat că nu ai citit măcar o pagină într-o zi.

Aplicația VOXA se adresează celor care iubesc să citească. Vine în ajutorul celor care se plâng că nu au timp să citească și sprijină părinții care vor să le cultive copiilor plăcerea de a citi.

Încearcă aplicația VOXA și lasă-mi un comentariu despre modul în care ai interacționat cu ea!

3 Comments

  1. Pingback: Proba 9. VOXA – Timpul pe care îl primești când alegi să asculți o carte

  2. Pingback: Toamna Se Numără Premiile SuperBlog - Lady In Black 2022

  3. Pingback: Înconjurat de psihopați - Thomas Erikson - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!