O femeie își face un plan | Maye Musk
O femeie își face un plan | Maye Musk

O femeie își face un plan | Maye Musk

O femeie își face un plan – o carte pe care ar trebui să o citească orice femeie. Un model demn de urmat, o femeie puternică, frumoasă și inteligentă, Maye Musk.

Înainte de a fi mama renumitului inventator și CEO Tesla Elon Musk, Maye Musk a fost încă din tinerețe un model apreciat, un nutriționist și o femeie desăvârșită. În cartea O femeie își face un plan Maye Musk ni se dezvăluie așa cum este ea: sinceră, discretă, completă. Încă din primele pagini ai impresia că stai de vorbă cu cea mai bună prietenă și nu cu imaginea brandului Cover Girl sau cu o vedetă.

Viața în Africa de Sud

Maye s-a născut în Canada, însă spiritul de aventură al tatălui său i-a purtat până în Africa de Sud, în Pretoria. Deoarece aceștia aveau un avion, oamenii locului îi considerau niște ciudați. Cu timpul au reușit să se integreze foarte bine în această comunitate, iar la vârsta de 15 ani, Maye a fost printre finalistele Miss Africa. Lumea modelingului se deschidea pentru ea cu această ocazie, lume din care face parte și acum, la vârsta de 71 de ani.

Am crescut în Pretoria, într-o casă înconjurată de copaci înalți (lucru rar în preeriile din Saskatchewan), unde oamenii erau foarte calzi. (…) În Canada, oamenii credeau că eram nebuni, fiindcă părinții mei zburau cu avionul lor de pânză cu elice împreună cu niște copii mici; era nemaiauzit. Apoi am ajuns în Africa de Sud. Acolo ne-au considerat și mai nebuni. Oamenii ne considerau atât de ciudați, fiindcă făceam lucrurile în stilul nostru.

Maye nu s-a mulțumit doar cu titulatura de femeie frumoasă și deține un master în dietetică la Universitatea Orange Free State din Africa de Sud și altul în știința nutriției la Universitatea din Toronto.

Din copilărie a învățat să-și poarte singură de grijă, acesta fiind stilul de educație adoptat de părinții Lui Maye pentru cei cinci copii. Aceștia le-au oferit posibilitatea de a alege ceea ce le place, și tocmai din acest considerent nu au respins nunta lui Maye cu un iubit pe care îl respinsese.

Căsătorită fără voia ei

În 1970 mijloacele de comunicare nu erau așa moderne cum sunt astăzi. Maye a primit o telegramă de felicitări din partea familiei sale, în care era anunțată că nunta ei va avea loc într-o lună și că va trebui să renunțe la serviciul pe care îl avea. Șocată de vestea aceasta, Maye nu a putut să anuleze această nuntă bazată pe o minciună și s-a căsătorit cu un bărbat abuziv.

Timp de aproape 10 ani, aceasta a îndurat umilințe, bătăi și certuri. Când legea din Africa de Sud i-a permis, Maye a încheiat un mariaj toxic, nu înainte de a fi amenințată cu moartea de fostul soț și de încercarea de a-i fi luați copiii. Cu toate că cei trei copiii sunt făcuți cu același bărbat, Elon, Tosca și Kimbal sunt cea mai mare realizare a lui Maye, după cum aceasta amintește pe tot cuprinsul cărții.

Apoi au urmat anii de iad din viața mea. Nu este o perioadă despre care îmi place să vorbesc, fiindcă este nespus de dureros. Bărbații m-au făcut să sufăr, am avut momente de cădere psihică și mi-am pierdut încrederea în mine de multe ori pe parcursul vieții. De fiecare dată în astfel de situații, nu reușeam să văd nicio cale de ieșire. Și totuși, de fiecare dată am găsit o modalitate de a ieși din tunelul întunecat.

Tot ceea ce a făcut după divorț a fost să le asigure un trai decent copiilor ei, deși fostul soțul le oprea hainele de fiecare dată când mergeau la el. A încercat să se autodepășească și să le inspire încredere copiilor ei. I-a sprijinit necondiționat în toate alegerile acestora și niciodată nu i-a obligat să urmeze școli care nu le-ar fi plăcut.

Sfaturi de frumusețe

După ce am aflat mai multe detalii despre viața personală a lui Maye, unele dureroase, am fost plăcut impresionată de sfaturile ei legate de frumusețe. Model la vârstă de 71 de ani, Maye are în continuare grijă de felul cum arată, cum își îngrijește tenul, dar și cum mănâncă. A renunțat la consultațiile de nutriție, însă este invitată să vorbească despre alimentația sănătoasă în diferite colțuri ale lumii.

Este un nutriționist respectat, iar în această carte vei găsi multe sfaturi utile, dar și dieta pe care aceasta o urmează, un stil de viață. De-a lungul timpului a avut probleme cu greutatea, însă a reușit și reușește să-și păstreze o siluetă de invidiat. Recunoaște că face eforturi susținute pentru a arăta bine. Mâncarea nesănătoasă o îngrașă repede, iar la vârsta de 70 de ani nu mai slăbești ca la 20, după cum aceasta mărturisește.

Trebuie să am multă energie ca să merg la întâlniri, să defilez pe scenele prezentărilor de modă, să zbor în jurul lumii pentru a ține discursuri, pentru a participa la spectacole și pentru a face modeling. Am nevoie de energie ca să-mi iau nepoții de la școală și să am grijă de ei mai multe ore sau chiar zile. Energia îmi menține mintea ascuțită și buna dispoziție.

Pe lângă recomandarea de a purta mereu SPF, Maye îndeamnă toate femeile să poarte un machiaj care le va schimba dispoziția. Tot în acest capitol, ne povestește moda anilor ’60 când femeile se pensau și se machiau excesiv, și cum nu a mai reușit niciodată să facă să-i crească sprâncenele. Te va cuceri stilul ei de a face haz de necaz pentru orice situație, iar partea de beauty nu face excepție.

O femeie își face un plan

Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes

De la aventurile avute în copilărie alături de familia sa, la lumea modellingului și a statutului de femeie independentă, Maye este o carte deschisă pentru toți aceea care vor să-i afle evoluția. Sfaturile înțelepte care debordează de sinceritate, fac din Maye Musk un model demn de urmat. Te îndeamnă mereu să o iei de la capăt, să-ți schimbi viața atunci când aceasta încetează să mai fie ceea ce-ți dorești sau ai visat că va fi.

Educă-te în așa fel încât să nu depinzi niciodată de nimeni, să te bazezi mereu pe forțele proprii și să încerci mereu ceva nou: “Încearcă! Ce ai de pierdut?”

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără online

3 Comments

  1. Pingback: Top cărți 2023 - Dusă cu cartea 2022-2023

  2. Pingback: Cele mai citite recenzii cărți 2022 pe Dusă cu cartea

  3. Pingback: Cele mai citite recenzii pe Dusă cu cartea în 2023 - Dusă cu cartea 2024

Leave a Reply

Drepturi de autor!