Cei ramasi si cei plecati | Parinoush Saniee
Cei ramasi si cei plecati | Parinoush Saniee

Cei ramasi si cei plecati | Parinoush Saniee

Cuprins

Autoarea bestsellerului  Cel care ma asteapta, publica a treia carte care se anunta un succes ca si celelalte. Reuseste sa scoata la iveala trairi interioare care ar putea fi negate de oameni si sa spuna lucrurilor pe nume. Ne amintim ca prima ei  carte “Cel care ma asteapta” a fost interzisa in Iran de doua ori, ceea ce nu a impiedicat-o sa-si spuna punctul de vedere si in aceasta carte.
“Trebuie sa spunem lucrurilor pe nume si sa privim realitatea in fata. Poate asa vom reusi sa ne judecam mai just unii pe altii, in mai mare cunostinta de cauza.”
Revolutia Islamica din 1978-1979 a generat in societatea iraniana un exod fara precedent, fenomen care a fragmentat foarte multe familii din zonele urbane ale Iranului.
Emigratia masiva a adus cu sine schimbari majore ale relatiilor familiale traditionale, trecerea timpului marind, emotional si cultural, distanta dintre cei plecati in strainatate si cei ramasi acasa.
“In aceasta carte am incercat sa abordez cele mai dure acuzatii pe care cele doua tabere si le arunca una celeilalte si cu siguranta ambele grupuri vor fi deranjate de acest lucru.”
Romanul lui Parinoush Saniee spune povestea unei reuniuni de familie, a revederii dintre o mama si cei sase copii ai sai (alaturi de familiile lor) dupa aproape 20 de ani. Bucuria revederii  se epuizeaza  rapid, dupa ce amintirile din copilarie au fost depanate, dupa ce au fost trecute in revista ultimele evenimente de prin vecini. Sunt scoase la iveala adevaratele drame din spatele “confortului de a trai in strainatate” si dupa ce fiecare isi spune povestea, sunt scoase la iveala adevaratele drame din trecut care si-au pus amprenta atat asupra copiilor cat si  asupra adultilor.
Un roman despre familie, dezradacinare si experienta traumatizanta a exilului.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

3 Comments

  1. Pingback: Povestea Faridei. Fata care a invins ISIS – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Orașul minciunilor - Ramita Navai – Dusă cu cartea 2021

  3. Pingback: Cel care ma asteapta | Recenzie - Dusă cu cartea

Leave a Reply

Drepturi de autor!