Sfantul, surferul si CEO-ul. O poveste remarcabila despre viata pe care inima ta si-o doreste | Robin Sharma
Sfantul, surferul si CEO-ul. O poveste remarcabila despre viata pe care inima ta si-o doreste | Robin Sharma

Sfantul, surferul si CEO-ul. O poveste remarcabila despre viata pe care inima ta si-o doreste | Robin Sharma

Cuprins

Robin Sharma este unul dintre cei mai importanti ganditori in domeniul dezvoltarii personale. Este cunoscut pentru seria “Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” a carei recenzie o gasiti aici pe blog. Este foarte cautat pentru a tine prelegeri si conferinte despre leadership, dezvoltare personala si managementul vietii. Pentru mai multe informatii despre activitatea sa puteti vizita www.robinsharma.com.


Sfantul, Surferul si CEO-ul este alta fictiune a lui Robin Sharma, care “iti va schimba viata” (asa cum spune Mark Victor Hansen, autorul cunoscutei carti “Supa de pui pentru suflet”).
In aceasta carte Robin Sharma ne prezinta povestea lui Jack Valentine, care porneste intr-o calatorie la finalul careia spera sa gaseasca intelepciunea prin care sa poata trai o viata mai fericita, mai sanatoasa, mai frumoasa si implinita.


Dupa un accident grav, la spital cunoaste un om exceptional care ii prezinta o serie de principii despre frica, incredere, leadership personal, cum sa ai un echilibru intre ceea ce planifici si alegerile din viata, despre iubirea de semeni si iubirea de sine. Aces om este de fapt tatal sau, Cal Valentine, care moare in ziua urmatoare dupa discutia cu Jack.

“Fii asemenea unui creion si vei avea o viata excelenta… Mare parte dintre noi traim viata ca si cand ar fi o margine rotunjita. Trebuie sa ne concentram viata intr-un singur punct si sa traim ca pe un varf ascutit – la fel ca un creion. Acesta este modul in care iti poti proiecta si construi apoi o experienta extraordinara de viata.”
Cal Valentine ii pregatise fiului sau o calatorie de 3 luni sa cunoasca 3 maestri importanti de la care sa deprinda invataturi importante. Astfel incat la sfarsitul vietii sa poata raspunde la cele 3 intrebari esentiale: “Am trait cu intelepciune?”, “Am iubit bine?”, “Am servit cum se cuvine?”.


Astfel, in prima luna el il intalneste pe Parintele Mike – Sfantul – care il invata cum sa refaca calatoria catre eul sau original si ideal, cum sa gandeasca, sa simta si sa actioneze ca un om nou, cum sa-si stapaneasca egoismul si sa aiba incredere in oameni. La sfarsitul acestei calatorii ar trebui sa afle cine este si ce isi doreste cu adevarat sa devina pentru a trai fericit si cu intelepciune.

“Cu cat cunosti mai bine persoana care esti in realitate, cu atat mai clar vei vedea ca detii intreaga intelepciune, putere si capacitate pe care ti le-ai dorit toata viata. Esti deja tot ceea ce ai visat sa fii.”
A doua persoana cu care se intalneste este Moe Jackson, un Surfer – “un Maestru al inimii”. Moe traia pe o plaja superba dupa ce renuntase la o viata imbelsugata si avusese un succes financiar si profesional in publicitate. Acesta il invata sa traiasca cu adevarat, sa fie recunoscator pentru orice experienta si sa traiasca totul cu inima, sa se ingrijeasca de viata, corp, suflet si minte. Astfel poate deveni mai bun.


“Este foarte important sa iti urmezi inima pentru ca poarta in ea o inteligenta mult mai mare decat cea pe care o ai in cap. Daca accesezi intelepciunea ascunsa in inima ta, atunci te poti conecta la intelepciunea vasta a lumii si poti patrunde spre inima universului”.
Al treilea personaj este CEO-ul unei firme de brokeraj din New York – Tess Welch. Aceasta ii va fi antrenoara lui “pe partea de cariera, leadership si mostenire de viata”, tot ce trebuie sa stie despre cea de-a treia Intrebare Finala. Tess ii vorbeste despre increderea in sine, despre lectiile si oportunitatile pe care trebuie sa le invete din esecuri si despre succesul in viata personala si profesionala.

“Am realizat ca in viata succesul echivaleaza cu echilibrul. A trai in mister fara sa fii deloc practic si a face pasi spre scopul final, pentru ca apoi sa realizezi ca visul tau nu a fost decat o apatie spirituala si un fel de eschivare.”
La sfarsitul calatoriei, Jack primeste de la cei trei o serie de invataturi pentru aceasta experienta initiatica – “Evadari spre o viata frumoasa”.

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

One comment

  1. Pingback: Recenzie Descopera-te de Andreea Raicu – Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!