Femeia de la fereastra | A J Finn
Femeia de la fereastra | A J Finn

Femeia de la fereastra | A J Finn

Te-ai gandit vreodata cum ar fi, daca ar trebui sa stai mereu in casa ca un prizonier?

“Femeia de la fereastra este un tur de forta. O odisee halucinanta in mintea unei femei, cu iluziile, amagirile si realitatea sa. Mi-a provocat mintea si mi-a facut inima sa bata cu putere. Un thriller absolut captivant.”

Louise Penny

Ana Fox, medic psihoterapeut, este prizoniera propriei case dupa ce a suferit un accident. Acest accident nu a imobilizat-o la pat, ci i-a declansat agorafobia care este teama de spatii publice si de multimile de oameni. S-a “baricadat” in casa si singura ei legatura cu lumea exterioara este fereastra.

“A trecut atat de mult timp de cand am simtit ploaia. Sau vantul – mangaierea vantului, aproape ca am spus asta, doar ca suna ca un lucru pe care l-ai citit intr-o carte de dragoste cumparata dintr-un supermarket.”

De la fereastra isi observa vecinii si cele mai intime secrete ale lor. Uneori ii pozeaza cu aparatul ei de ultima generatie care focalizeaza cele mai fine amanunte . Singurii oameni care intra in contact direct cu Ana sunt kinetoterapeutul Bina si psihiatrul ei dr. Fielding. Are si un pisoi Punch care ii mai indulceste viata de zi cu zi, pe langa sticlele de Pinot care-i “indulcesc simturile”.


Intr-o seara, aude un tipat care o face sa tresara. Inarmata cu aparatul foto surprinde ceva care nu ar fi trebuit sa vada. Alarmeaza politia si porneste si ea sa-si ofere ajutorul, in cazul in care cineva are nevoie. Doar ca nu ajunge, iar apoi trebuie sa demonstreze atat politiei cat si celorlalti oameni, ca ceea ce a vazut s-a petrecut in realitate si ca nu este produsul imaginatiei personale.

“Furtuna. Frasinul se ghemuieste, calcarul se uita urat, intunecat si umed. Imi aduc aminte ca, odata, am scapat un pahar pe teresa; a explodat ca o bula, merlotul imprastiindu-se pe jos … tarandu-se spre picioarele mele. ”

O va crede cineva pe o femeie care este agorafobica? O femeie care este sub tratament psihiatric cu medicamente foarte puternice? Va avea ea insasi incredere ca ceea ce a vazut este real?

Cumpara Femeia de la fereastra

3 Comments

  1. Pingback: Oamenii fericiți citesc și beau cafea | Agnes Martin-Lugand

  2. Pingback: Oamenii fericiți citesc și beau cafea | Agnes Martin-Lugand

Leave a Reply

Drepturi de autor!