Somawise. Eliberează-te de gânduri, reconectează-te cu corpul | Luke Sniewski
Somawise. Eliberează-te de gânduri, reconectează-te cu corpul | Luke Sniewski

Somawise. Eliberează-te de gânduri, reconectează-te cu corpul | Luke Sniewski

Somawise este un ghid despre înțelegerea emoțiilor, a propriului corp și despre vindecarea lui. După mulți ani de studiu și de practică, Luke Sniewski te învață cum poți obține starea de bine la nivel fizic, mental și emoțional, dar și cum te poți conecta la propriul corp.

Corpul spune adevărul

În corp se află răspunsurile pentru bunăstarea holistică, pentru relațiile armonioase și vindecarea prin acceptare. O bună cunoaștere și înțelegere a propriului corp poate duce la o viață armonioasă. Cu ajutorul afirmațiilor din carte îți poți schimba modul de gândire actual.

Luke Sniewski susține că trupul este mintea noastră subconștientă și așa ne extindem înțelepciunea. Atunci când îți pui anumite întrebări și te conectezi la propriul corp pentru răspunsuri, înveți cum să vindeci acele răni care îți creează disconfort.

Starea de prezență poate aduce mari schimbări în viața unei persoane, iar Luke Sniewski își împărtășește experiențele de viață pentru a-i inspira pe cititori. Dacă trăiești în prezent și ești conștient de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, poți observa semnele pe care ți le trimite corpul, poți înțelege gândurile subtile și semnificația profundă a acestora. Atunci te vindeci și te eliberezi de lucrurile care nu-ți mai folosesc.

Corpul nostru știe cele mai importante lucruri de care are nevoie, știe ce anume resimte în mod unic corect atunci când vine vorba despre persoana de care să se îndrăgostească și cum să iubească, hrana de care are nevoie pentru o funcționare sănătoasă și cum să se odihnească, să se restabilească și să se vindece, astfel încât să poată face față cerințelor vieții de zi cu zi.

Corpul înțelept

Atunci când te afli în conexiune cu propriul corp, ești autentic și poți face diferența între realitatea ta și a celuilalt. Înveți cum să te exprimi și să-i asculți pe ceilalți, fără a-ți proiecta emoțiile asupra lor.

Trupul tău este ca un cufăr în care se află nenumărate comori. Cu cât conștientizezi mai mult starea interioară și nu o lași alterată de gândurile care dau năvală, cu atât vei dobândi o stare de liniște și pace, și vei aduce armonie atât în relația cu sinele tău interior, cât și în relația de cuplu sau în relațiile cotidiene.

În fiecare zi avem parte de stres la serviciu, suferințe, certuri în trafic sau cu cei apropiați, ne alimentăm nesănătos sau sărim peste pauza de masă pentru că avem lucruri importante de făcut. Pentru toate aceste situații corpul consumă energie, încearcă să gestioneze aceste acțiuni și să facă față situațiilor stresante. Corpul se adaptează foarte repede la stres, însă, dacă este expus pe o perioadă îndelungată, va riposta cum știe el mai bine, prin boală. Avem nevoie de timp pentru odihnă și relaxare, să ne încărcăm bateriile pentru o nouă zi.

Pentru a face față stresului cronic, am devenit maeștri în amorțirea, sedarea, ignorarea, reprimarea și înecarea mesajelor corpului, pentru a ține pasul cu cerințele minții. Aici nebunia minții începe să aibă sens, deoarece ea încearcă din răsputeri să rezolve o problemă în singurul fel pe care îl știe: prin a face, a face și iar a face. Când cauza principală a disconfortului nostru și calea către vindecare indică amândouă către corp, acea conexiune retezată duce la căutarea perpetuă a ceva în exterior, ceva ce nu poate fi găsit în afara noastră.

Somawise: un nou mod de a fi

Luke se străduiește să devină înțelept din punct de vedere “somatic” și îi încurajează pe cititori să facă același lucru. Atunci când îți adresezi întrebări și îți asculți corpul, îl faci mai puternic prin “disconfort conștient” și devii “somatic înțelept”. Accentul cărții nu este pus pe iluminare sau spiritualitate, ci pe vindecarea și înțelegerea corpului.

Se vorbește foarte mult despre ghidul nostru interior, însă corpul este cel care ne transmite indicii atunci când ne punem sănătatea în pericol, doar că, de foarte multe ori nu-l ascultăm. Când devii conștient de toate senzațiile din corp, înveți limbajul corpului și poți reacționa la semnalele transmise de acesta.

Cu toții ne dorim schimbarea atunci când pornim în această călătorie a cunoașterii interioare, însă schimbarea autentică este rezultatul constant al pașilor mici, al alegerilor pe care le facem pe măsură ce ne îndepărtăm de vechile noastre tipare. Exercițiile pe care le include Luke în Somawise ne invită să ne depășim limitele, lăsând totodată loc pentru ca fiecare să petrecem suficient timp cu noi înșine, să fim toleranți cu neputințele noastre și să pășim încet către abisul din interiorul nostru.

Schimbarea este grea. Dar sănătatea, obiceiurile, alegerile, dependențele și tiparele de comportament nu trebuie să fie condamnări pe viață. Răspunsurile pe care le căutăm ne impun să străbatem o cale care se îndreaptă spre interior, acolo unde vom ajunge să ne cunoaștem corpul, să ne întoarcem la simțuri și să învățăm cum să înțelegem numeroasele mesaje pe care corpul încearcă să ni le transmită.

Eliberează-te de gânduri, reconectează-te cu corpul

Mi-a plăcut foarte mult autenticitatea autorului, modul în care și-a expus vulnerabilitatea, alegând să spună adevărul, fără a se lăsa purtat de trendurile actuale. Titlul a fost un alt element care mi-a stârnit curiozitatea, dar și faptul că Dr. Luke Sniewski face parte din grupul de profesori ai lui Gabor Mate.

Stilul cărții este unul clar, pe înțelesul tuturor, și, deși ai impresia că este adresată în special bărbaților, pentru că aprofundează beneficiile vulnerabilității și ale autenticității, cartea este un ajutor pentru oricine își dorește să iasă din minte și să se conecteze cu propriul corp.

Alege curiozitatea în locul judecății, alege o carte care îți poate schimba viața!

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea

Leave a Reply

Drepturi de autor!