Dezvoltarea intuiției. Ghid practic pentru viața de zi cu zi | Shakti Gawain
Dezvoltarea intuiției. Ghid practic pentru viața de zi cu zi | Shakti Gawain

Dezvoltarea intuiției. Ghid practic pentru viața de zi cu zi | Shakti Gawain

Dezvoltarea intuiției face parte din acele lucruri care ar trebui căutate, practicate și aplicate în viața de zi cu zi. Deși ne naștem fiecare cu intuiție, foarte puțini dintre noi ajungem să dezvoltăm această abilitate. Autoarea de succes Shakti Gawain ne ghidează prin această carte cum putem transforma intuiția într-o forță care să ne călăuzească zi de zi, în toate aspectele existenței noastre.

Încrederea în propria intuiție

De unde știm că suntem ghidați de intuiție, iar atunci când dăm un răspuns la o întrebare, nu răspundem tot noi prin prisma experienței noastre de viață și nu prin intermediul intuiției? Într-adevăr, să facem anumite lucruri mecanic, pentru că așa le-am făcut toată viața, nu înseamnă intuiție.

Răspunsurile pe care le căutăm nu se află în afara noastră, la oameni, societate sau politicieni, ci se află chiar în interiorul nostru. Noi suntem cei care deținem adevărul absolut, însă înainte de a ști asta, trebuie să ne dezvoltăm intuiția prin exerciții.

În acest ghid practic am întâlnit multe exerciții pe care le poți aplica în timpul meditației sau în orice moment al zilei. Un exercițiu simplu ar fi să te întrebi atunci când ești agitat, ce vrea să-ți transmită această agitație, ce dinăuntrul tău simte această agitație și unde este ea localizată. Atunci când vei descoperi locul, ar trebui să întrebi ce din afară îți creează această agitație și când ai mai simțit asta. Vei descoperi că există persoane, lucruri sau amintirea unor evenimente care îți trezesc aceste stări.

Odată descoperită starea, o vom putea găsi intuitiv de fiecare dată și vom putea să lucrăm cu ea. Practica de zi cu zi are un rol important. Acele 21 de zile pe care toată lumea le amintește, nu fac decât să consolideze și să fixeze intuiția noastră, se formează o nouă rețea neuronală, un nou obicei.

Problema este că învățăm să ne ghidăm după o autoritate exterioară în loc să fim atenți la propriile sentimente și îndemnuri intuitive. Ajungem să credem că răspunsurile vieții zac undeva în afara noastră și ne-am format obiceiul de a ne bizui pe alții. Avem impresia că ceilalți știu întotdeauna mai bine ce este potrivit pentru noi. Învățăm să nu avem încredere în noi înșine și în autoritatea noastră interioară.

Învață să te relaxezi

Pentru a intra în contact cu intuiția, trebuie să înveți cum să-ți liniștești mintea și corpul, pentru a-ți focusa atenția înăuntrul tău, acolo unde se află sentimentele intuitive. Deși sunt atâtea meditații conduse, melodii care îți cresc vibrația, viața noastră de zi cu zi ne-a învățat să nu ne oprim din a gândi, nici măcar atunci când dormim și ar trebui să ne odihnim corpul.

Cu ajutorul cărții Dezvoltarea intuiției poți descoperi exercițiile de relaxare potrivite pentru tine, dar și o ghidare pentru fiecare pas. Poți practica aceste exerciții de relaxare pe scaun sau în pat, așa cum îți este mai ușor, până când simți o stare de calm și pace. Vei învăța cum să respiri pentru a-ți relaxa corpul, dar și cum îți poți liniști mintea.

Cu practică, puteți atinge, fără efort, starea de relaxare. Veți reuși să vă relaxați prin doar câteva inspirații și expirații. La fel ca dezvoltarea oricărei aptitudini, la început veți întâmpina greutăți; dar, exersând, va fi mai ușor. Fiți blânzi cu voi înșivă. Nu vă forțați, altfel exercițiul vi se va părea mult mai stresant decât relaxant. Nu uitați că vă pregătiți, de fapt, să ascultați ceea ce știți deja.

Accesarea intuiției

Putem în fiecare zi să avem “străfulgerări intuitive”, dar acest lucru nu înseamnă că am accesat intuiția și că acționăm mereu intuitiv. Intuiția se află în noi încă de la naștere. Cum ar putea bebelușul să se hrănească intuitiv la sânul mamei? Cum ar putea o mamă să știe că unul dintre copiii ei se află în pericol dacă intuiția nu i-ar spune acest lucru.

Se spune că femeile își pot dezvolta mult mai repede intuiția, deoarece se nasc cu ea, sunt înzestrate cu ea și o pot accesa mai repede. Probabil este adevărat, însă nimic nu-i împiedică nici pe bărbați să-și dezvolte puterea intuitivă. Intuiția este acea voce a înțelepciunii, o înțelepciune care stă scrisă în ADN-ul fiecăruia dintre noi.

Unii recepționează un mesaj care este neclar sau care este greu de înțeles ori de interpretat. Nu vă chinuiți încercând să-l descifrați logic. La fel ca visele noastre, imaginile sau sentimentele care ne apar, lucrează de obicei în subconștient. Nu vă lăsați obsedați de înțelesul lor. Gândiți-vă că operează la un nivel mai profund. Uneori, înțelesul se va clarifica mai târziu, în mod spontan.

Află cum îți poți dezvolta intuiția și cum poți lua cele mai bune decizii pentru viață, fără a mai aștepta ca ceilalți să te îndrume. Ești propriul tău stăpân. Citește un ghid practic, o carte care îți poate schimba viața!

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea Dezvoltarea intuiției de Shakti Gawain

2 Comments

  1. Pingback: Intuiția | Beatrice Milletre - Dusă cu cartea 2023

  2. Pingback: Cărți de citit în 2022/2023 - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!