Bărbatul care a murit de două ori | Richard Osman
Bărbatul care a murit de două ori | Richard Osman

Bărbatul care a murit de două ori | Richard Osman

După succesul răsunător al primului volum, Clubul Crimelor de Joi, Richard Osman revine cu al doilea volum: Bărbatul care a murit de două ori. Detectivii noștri septuagenari se întorc și se implică într-un nou mister! Elizabeth, împreună cu prietenii ei de încredere Joyce, Ibrahim și Ron, încearcă să rezolve cazul, urmărind niște indicii destul de elaborate. De data aceasta sunt implicate 20 de milioane de dolari în diamante, mafia, un traficant local de droguri și serviciile secrete.

Mi-aș dori așa de tare să se întâmple iar ceva palpitant! Nu contează ce anume.

Poate un incendiu, dar unul în care nu pățește nimeni nimic. Să fie doar cu flăcări și mașini de pompieri. Putem să stăm cu toții pe margine să ne uităm, cu butelcuțele la purtător, iar Ron poate să le zbiere sfaturi pompierilor. Sau poate o aventură amoroasă, și asta ar fi distractiv. Preferabil să fie a mea, dar nu mă lăcomesc, atâta vreme cât se iscă puțin scandal, eventual să presupună o diferență mare de vârstă, sau vreunul dintre cei implicați să aibă nevoie urgentă de o proteză la șold.

Poate o aventură între gay? Încă n-am avut parte de așa ceva la Coopers Chase, dar cred că tuturor le-ar plăcea. Sau poate să intre la răcoare nepotul cuiva! Sau vreun potop, dar care să nu ne afecteze pe noi. Mă rog, ați înțeles la ce mă refer.

În continuarea seriei, avem șansa de a afla mai multe despre Elizabeth, și datorită intervenției serviciilor secrete în scenariu. Deși avem o vagă idee despre viața ei ca spion în trecut, acest volum completează unele detalii, inclusiv despre una dintre căsătoriile ei anterioare. Astfel, cele patru personaje au șansa de a da ordine unor spioni activi, iar Donna și Chris sunt de partea lor și îi ajută în rezolvarea misterului. Bineînțeles, se ajută reciproc.

Viețile lor iau o nouă întorsătură atunci când fostul soț al lui Elizabeth, Douglas Middlemiss, un fost agent MI5, se refugiază în localitate după ce a furat diamante în valoare de 20 de milioane de lire sterline de la un intermediar infractor pe nume Martin Lomax. Aceste diamante aparțin mafiotului Frank Andrade din New York. Douglas este urmărit de Martin și Andrade, sperând să vândă diamantele și să se retragă, negând în același timp implicarea MI5.

Ibrahim este agresat de un tânăr pe nume Ryan Baird, lăsându-l șocat. Între timp, inspectorul-șef Chris Hudson și polițista Donna de Freitas o vizează pe Connie Johnson, un traficant de droguri din localitate, dar nu au suficiente dovezi pentru arestarea lor.

Elizabeth este de acord să-l ajute pe Douglas dacă acesta dezvăluie informații despre Ryan. Folosind un șiretlic ingenios, Ron ascunde cocaina și cardul de credit al lui Ibrahim în rezervorul de toaletă al lui Ryan, ceea ce duce la arestarea acestuia.

Martin Lomax trimite un asasin plătit pentru lichidarea lui Douglas, dar agentul MI5 Poppy, reușește să-l împuște prima. Intră în scenă agenții MI5, Sue Reardon și Lance James care îi ascund pe Douglas și Poppy într-o casă conspirativă. Doar că aceștia sunt găsiți morți de către Elizabeth și astfel totul ia o întorsătură ciudată.

Cei patru prieteni din Clubul Crimelor de Joi au o misiune grea, presărată cu piedici, indicii false și piste greșite. Nu au timp mult de pierdut și totul se desfășoară contracronometru. Nu se știe când vor da peste alte cadavre, iar Elizabeth nu-și permite ca vreun prieten din cei patru să pățească ceva.

Vă las pe voi să descoperiți ce se întâmplă mai departe, dacă Elizabeth și prietenii ei reușesc să rezolve cazul. Însă vă recomand să începeți cu primul roman din serie – Clubul Crimelor de Joi – pentru a cunoaște mai bine personajele și a înțelege unele momente din volumul Bărbatul care a murit de două ori. Iar despre titlu, aflăm abia la final despre ce a vrut autorul să transmită:

Se mai uită o dată și încă o dată la ecran. Apoi verifică o dată și încă o dată informațiile pe care le-a scris. Se mai uită o ultimă dată la fotografia cu Dennis. Soțul ei, marea ei iubire. Îl pierduse în ghearele demenței, apoi îl pierduse pentru totdeauna. Bărbatul care a murit de două ori. Curaj, Sylvia, Dennis e cu tine.

Însă si Bărbatul care a murit de două ori este un mister de sine stătător care vă va încânta cu siguranță. Richard Osman continuă în același stil și în acest volum, dezvoltând personajele și oferind un alt mister care să fie rezolvat de Clubul Crimelor de Joi.

În curând recenzia la al treilea volum din serie – Glonțul care a ratat ținta, și așteptăm apariția celui de-al patrulea volum – The Last Devil to Die.

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea Bărbatul care a murit de două ori

2 Comments

  1. Pingback: Glonțul care a ratat ținta | Richard Osman - Dusă cu cartea 2023

  2. Pingback: Clubul Crimelor de Joi | Richard Osman - Dusă cu cartea 2023

Leave a Reply

Drepturi de autor!