Cuprins
Seth Godin promite că această carte – Practica. Livrează muncă creativă – ne va învăța cum să ne înfruntăm frica, cum să ne asumăm riscurile atunci când trebuie să “livrăm” munca noastră, cum să devenim autentici și să ne bucurăm de ceea ce facem. Pentru a putea evolua în ceea ce facem, ar trebui să ne dedicăm unei practici consecvente. Succesul va veni de la sine și nu va trebui să alergi după el. Creativitatea nu-ți asigură succesul, însă implicarea ta în ceea ce faci, să faci cât de bine poți un anumit lucru, da.
Începe de unde ești
Ai încredere în procesul pe care-l întreprinzi, încredere că ceea ce faci este bine. Nu poți prevede rezultatul muncii tale și de aceea nu te descuraja. Încrederea în forțele proprii este motorul care te pune în mișcare. Fii dedicat și acceptă rezultatul indiferent dacă este bun sau rău. Data viitoare vei face lucrurile și mai bine. Totul face parte dintr-un proces.
Identitatea alimentează acțiunea și acțiunea creează obiceiuri, obiceiurile sunt parte din practică, iar practica este cea mai bună cale de a ajunge acolo unde vrei să ajungi.
Ideea este destul de clară: Pentru a ajunge acolo unde-ți dorești, ai nevoie de practică. Înainte de a ajunge autorul de succes despre care vrei să audă toată lumea, trebuie să treci printr-un proces de creație. Scrie sau construiește idei. Numai așa vei reuși să le descoperi pe cele mai bune. Contează să începi, să începi de unde ești!
O viziune asupra generozității
Dacă lucrezi în vânzări ai impresia că uneori îi constrângi pe ceilalți să cumpere de la tine. Dacă îi faci pe ceilalți să descopere ceea ce ei știu deja, să le oferi soluții mai ieftine și mai rapide, să-i ajuți să găsească ceea ce-și doresc, atunci nu mai este vorba de manipulare.
Folosește-ți propria “voce” atunci când vrei să transmiți ceva. Atunci când acționăm ca ceilalți, pentru a evita criticile ne ascundem propria voce, din frică. Să-i copiezi pe alții nu are nimic original și s-ar putea ca ideile tale valoroase să fie irosite, ucise înainte de a le face cunoscute.
… doar tu ai vocea ta, distinctă de cele ale altora, și să o ții stocată este toxic. Normal că ai voie să-ți folosești vocea proprie. Toate celelalte sunt ale altora.
Dacă nu-ți vei spune ideile de frică de a nu fi respinse, te vei izola de acei oameni care ar putea aprecia ideile tale și care te-ar putea ajuta făcând schimb de idei cu tine, un fel de brainstorming din care ar putea să se nască idei mărețe. Creativitatea este contagioasă și duce la abundență de idei. Nu-ți pierde încrederea în vocea ta interioară și lasă ideile să iasă la suprafață.
Când a fost ultima dată când ai făcut ceva pentru prima oară?
Omul modern se gândește mereu la viitor. Nu trăiește prezentul și nici nu se bucură de el. Fuge după un viitor pe care și-l proiectează și deseori este dezamăgit de ceea ce i se întâmplă, că planurile pe care și le-a făcut nu corespund realității. Ne gândim ce am fi putut face în trecut, dacă am fi ales x sau y care ar fi fost evoluția noastră astăzi.
Ne facem planuri pentru viitor, rezoluții, pe care apoi le abandonăm. Sunt prea grele, prea mari și, de frica de a eșua, le abandonăm, și nu doar din cauza pandemiei, ci mereu.
Vedem ce este posibil, știm că avem o șansă să facem lucrurile mai bune – însă continuăm să ezităm. Viitorul mai bun pare tot mai îndepărtat, până când devine imaterial, iar noi renunțăm la el, cu regret. În fiecare zi ni se pare că ușile se închid, că viitorul perfect la care speram nu va mai exista.
Faci tot ce faci cât de bine poți
Lasă-te purtat de imaginație, de idei, și alege ceea ce consideri că este potrivit de făcut pentru munca ta. Nu te întreba mereu dacă este bine sau rău, ce vor zice ceilalți. Cu siguranță îți faci munca cât poți de bine și îți dai interesul. Nu te grăbi, mergi așa cum bărcile cu vele merg în direcția vântului, încet dar sigur. Poți avea încredere că devii tot mai bun în munca pe care o depui, urmezi un proces pentru a deveni din ce în ce mai bun.
Chiar dacă vei simți disconfort pe parcursul procesului, simțindu-te incompetent în ceea ce faci, ține minte că toate acestea fac parte din proces. Disconfortul aduce schimbare. Știți vorba aceea: Stai în zona de confort. Atunci când renunți la ceea ce este confortabil pentru tine și pentru cei cărora le transmiți anumite lucruri, atunci intervine schimbarea.
Schimbăm lumea doar când ne propunem să schimbam lumea. Nu pentru că este ușor, ci pentru că este important. Toate lucrurile fac parte din practică.
Diversitate si rezolvarea problemelor
Atunci când apar probleme, apar și soluții. De multe ori sunt soluții surprinzătoare. Atunci când mai multe minți se unesc pentru a rezolva o problemă, se creează un brainstorming. Atunci ies la iveală cele mai bune idei.
Problemele au soluții. Asta le face să fie probleme. O problemă fără soluție nu este o problemă, ci doar o situație.
Lasă-ți vocea interioară să găsească soluția și să o spună. Deși am fost învățați încă de mici să ne reprimăm sentimentele, ideile, durerile, avem oportunitatea de a spune ceea ce gândim pentru a veni cu o soluție. Experiențele prin care am trecut pot fi o soluție pentru situația creată. Abordează problema și din perspectiva ta și vezi rezultatul. Poate fi acea idee la care nimeni nu s-a gândit, soluția salvatoare.
Practica. Livrează muncă creativă
Practica. Livrează muncă creativă se adresează tuturor acelor persoane care se întreabă cum pot aduce un plus de valoare muncii lor sau doresc răspunsuri la acele întrebări care îi macină zilnic. Fii consecvent în ceea ce faci și cu siguranță vei avea succes în munca pe care o depui.
Pingback: Branding Personal - Dusă cu cartea & SuperBlog
Pingback: Recomandări de Cărți de Black Friday 2021 - Dusă cu cartea
Pingback: Top Cărți 2024 - Dusă cu cartea 2024