Manual pentru viață – Joe Vitale
Manual pentru viață – Joe Vitale

Manual pentru viață – Joe Vitale

Atunci când te naști nimeni nu-ți face cadou un Manual pentru viață. Creștem după un set de reguli stabilite de ceilalți, însă aceste reguli nu sunt personalizate pentru noi. Nimeni nu ne învață cum să ne bucurăm de viață, ci doar cum să ne luptăm cu ea. Atunci când trecem printr-o situație dificilă primim încurajări, dar nu și sfaturi cum să-i facem față. Nimeni nu te învață cum să fii tu însuți, ba mai mult ți se interzice să-ți spui părerea sau să acționezi după setul tău de reguli.

În acest Manual pentru viață, Joe Vitale ne încurajează să credem în noi și în ceea ce suntem, să găsim calea noastră și treptele care ne îndreaptă către succes. Să-ți accepți greșelile și să le folosești ca pe niște lecții pentru a putea persevera, să găsești propria definiție asupra succesului.

Firea ta este rolul pe care îl interpretezi

În funcție de starea pe care o afișezi în fața celorlalți, poți fi perceput ca o persoană optimistă, pesimistă sau ursuză. Starea de spirit pe care o afișezi este doar un rol pe care-l joci zilnic. Dacă încerci să zâmbești deși nu ai motive, ai să observi cum ți se poate schimba starea. Schimbă modul de a gândi pentru o perioadă de timp și vei observa că poți fi propriul stăpân al stărilor tale sufletești.

Cercetările arată că ai nevoie de cel puțin 21 de zile pentru a introduce un obicei în viața ta. Atunci alege să fii optimist, să înveți cum să treci peste situațiile stresante și să le lași să treacă atunci când ai învățat lecția. Fiecare problemă apărută în viața ta, vine și cu anumite învățături. Fii atent la ele și vei vedea cum acestea contribuie la transformarea ta.

Dacă vreți să vă schimbați firea, începeți să vă purtați altfel. La început vi se va părea ciudat, veți avea senzația că jucați teatru. După un timp, noua atitudine vă va deveni o a doua natură și toți vor presupune că aceea este firea dumneavoastră înnăscută.

Vei atrage și ceea ce iubești și ceea ce urăști

Cunoaștem cu toții celebra zicală: De ce-ți este frică nu scapi! dar nu și faptul că se numește legea atracției și așa acționează ea. O parte din acele lucruri rele, urâte, se află și în tine. Tocmai de aceea le atragi. Dacă starea ta s-ar afla într-un continuu echilibru, nu ai percepe aceste stări, aceste efecte negative. Atunci când nutrești sentimente negative pentru cineva, aceeași energie negativă se va întoarce și din partea acelei persoane.

Ura este o energie intensă, care va atrage către dumneavoastră o cantitate și mai mare din aceeași energie. Potrivit aceleiași legi, dacă iubiți cu adevărat ceva, fie că este o mașină sau o activitate, veți tinde să atrageți în viața dumneavoastră mai mult din ceea ce vă aduce aceeași experiență.

Învățătura desprinsă de aici este următoarea: alege cu grijă ceea ce vrei să atragi, în ce-ți investești pasiunea. Tu ai controlul acestui magnet și poți atrage ceea ce este bine pentru viața ta. În cartea Zero limite, Joe Vitale ne învață cum să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce atragem.

Obțineți de la viață tot ce poate fi mai bun

În funcție de atitudinea pe care o manifești mai des, pe aceea o vei adopta. Dacă trăiești zilnic în tensiune și stare negativă, atunci așa te vei simți și vei atrage mereu. Dacă mergi către calea armoniei, a iubirii și acceptării, atunci așa vei primi și din partea celorlalți. Să reușești în viață înseamnă să ceri ajutor. Se știe că munca în echipă aduce mai multe beneficii decât cea individuală, egoistă. Atunci când simți că nu mai poți face față, că nu știi ce trebuie să faci, cere ajutor!

Să ceri ajutor nu înseamnă că ești slab, ba din contră arată că ești puternic și îți dai seama că pentru a reuși într-un proiect ai nevoie de ajutor.

Întotdeauna când vrei să începi ceva nou, lasă ceea ce a fost neplăcut în urmă. Nu te hrăni cu experiențele trecute, cu eșecurile. Probabil vei înfrunta în drumul tău mai multe hopuri, însă amintindu-ți de trecut vei căra după tine o povară. Gândește pozitiv și atrage lucrurile bune în viața ta!

Ori de câte ori vă este frică, nu vă simțiți în largul dumneavoastră, sunteți nervoși sau îngrijorați, acționați invers decât ați face-o în mod firesc.

Frica este o emoție care ia naștere odată cu venirea noastră pe acest pământ. Se știe că un nou născut are doar două frici: aceea de a nu fi scăpat din brațe și frica de zgomotele puternice. Pe celelalte le dobândim odată ce creștem. Și sunt atât de multe frici care ne împiedică să facem anumite lucruri, însă nici evitarea fricii nu este de bun augur. Unele frici sunt instinctive și ne protejează viața.

Dacă amâni o situație care îți creează disconfort, vei vedea cum anxietatea ta crește odată cu fiecare zi în care amâni să o înfrunți. Sunt multe cazuri în care vei descoperi că ți-ai făcut griji nerealiste și că ai fi putut trece demult de acea stare pe care ai amânat-o.

Suntem profund afectați de părerile celorlalți

Deoarece fiecare dintre noi ne naștem cu anumite răni sufletești, de-a lungul vieții acestea fie se diminuează, se vindecă, fie dobândim altele noi. Mulți dintre noi avem nevoie de validare înainte de a face ceva. Cerem părerile altora, deși de multe ori ne deranjează răspunsurile lor.

Dacă dorești să vinzi un produs sau un serviciu, trebuie să le arăți celorlalți recomandările clienților tăi. Nu este suficient să le prezinți produsul doar din punctul tău de vedere sau al clienților tăi mulțumiți. Oamenii se vor consulta cu familia, apropiații, înainte de a lua o decizie, pentru că așa funcționează lucrurile.

Majoritatea oamenilor nu pot decide să facă un lucru după propria lor minte. Au nevoie să știe ce cred ceilalți.

Acestea și multe alte învățături bune de pus în practică, vei găsi în continuarea cărții Manual pentru viață a lui Joe Vitale. O carte care îți dă încredere că poți schimba lucrurile care contează pentru tine, că te poți schimba într-un mod natural.

Cumpără online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!