Meditații engleză de la Novakid
Meditații engleză de la Novakid

Meditații engleză de la Novakid

Engleza a devenit a doua limbă importantă, după cea maternă, pe care trebuie să ți-o însușești pentru a putea comunica aproape în orice colț al lumii. Eu îi spun a doua limbă maternă. La școală am studiat limba franceză și limba germană. Limba engleză am învățat-o singură. Mi-am promis atunci că ai mei copii vor învăța engleza cu un profesor specializat și nu vor trece prin ceea ce am trecut eu.

Meditații engleză sau școala de engleză online Novakid

Novakid meditatii engleza

Din păcate nici fetița mea nu face la scoală engleza, ci franceză. Am fost aproape 6 ani profesor de limba franceză și am observat că majoritatea copiilor preferă engleza, iar franceza este mult mai greu de însușit. Am înscris-o pe fetița mea la cursuri de limba engleză, lecții particulare, însă nu am văzut rezultate. Pe lângă faptul că erau în grupe de 10 elevi, profesorul trebuia să asigure liniștea, disciplina și prea puțin timp era alocat studiului și practicii celor învățate.

În timpul pandemiei aceste lecții s-au organizat online și atunci am văzut că acest curs nu este potrivit pentru copilul meu. Exista varianta meditațiilor la domiciliu, sistate în pandemie, sau a meditațiilor online. Sunt foarte multe site-uri “de specialitate” pe internet. Spun acest lucru, deoarece sunt multe site-uri care nici măcar nu verifică dacă ești profesor sau să-ți evalueze competențele.

Ca fost profesor cunosc aceste site-uri și știu că nu poți avea încredere în ele. Există riscul să plătești niște bani și copiii tăi să nu învețe nimic.

Despre Novakid România am aflat de la o prietenă care este blogger. Deși avea un copil de 4 ani, acestuia îi plăceau foarte mult cursurile interactive. Lecțiile de limba engleză sunt asigurate de peste 2000 de profesori vorbitori nativi cu o experiență de cel puțin 2 ani sau de profesori certificați (CELTA, TEFL, TESOL, TKT), pentru copii cu vârste între 4 și 12 ani. Cursurile se desfășoară online, sunt individuale, deci copilul tău va beneficia de toată atenția profesorului.

O lecție Novakid durează 25 de minute. Ca fost profesor știu că poți capta atenția maximum 30 de minute, iar când vine vorba de o limbă străină, timpul se poate micșora. Școala de engleză online Novakid oferă lecții interactive, un suport de curs și o programă ce corespunde standardelor europene CEFR, urmând ca la sfârșitul fiecărui curs copilul să dobândească anumite competențe. În cazul în care copilul tău se poate concentra mai mult timp, poți programa 2 lecții consecutive.

Lecție de probă gratuită

 • Lectie de proba Novakid
 • Novakid-Romania
 • Novakid clubul partintilor
 • Novakid lectii engleza

Cunosc importanța lecțiilor de probă, iar când am auzit că ai o lecție de probă gratuită la Novakid am fost foarte încântată. Fetița mea este emotivă și uneori are nevoie de mai mult timp pentru a se putea integra. Copilul este într-un mediu familiar lui, camera sa sau o altă cameră din casă, folosește un dispozitiv personal (tabletă, laptop sau telefon) și părintele îi poate fi alături.

Având în vedere că pandemia nu a trecut, copilul tău este în siguranță și nu intră în contact cu alți copii. Stabilești o oră convenabilă, poți alege chiar și ora 21, și un profesor va intra online pentru lecția de probă. Noi am ales o zi de weekend (lecțiile se pot desfășura și în weekend) și am lăsat-o pe fetiță să aleagă ora convenabilă pentru ea.

Nerma – dragoste la prima vedere

Cu emoțiile de început, fetița mea a cunoscut-o pe profesoara ei Nerma. I-am spus că se va vorbi numai în limba engleză, și, deși nu avea cine știe ce experiență, a reușit să înțeleagă tot ce-i spunea profesorul. A fost o lecție foarte plăcută, Nerma reușind să ne cucerească pe amândouă. A scăpat de emoții și a învățat cuvinte și expresii în limba engleză într-un mod distractiv. Ceea ce nu înțeleg mulți părinți sau profesori este că lecțiile trebuie să fie și distractive. Nu degeaba copiii noștri învață atât de multe lucruri de la desene animate, jocuri pe calculator sau cântecele.

Lecțiile sunt animate, cu personaje variate, atât din lumea reală cât și din cea animală sau fantastică. A trecut vremea lecțiilor plictisitoare, în care profesorul deschide o carte și predă, apoi îți dă tema.

Alexia a învățat cuvinte noi prin joc, s-a distrat și, pentru că toată această experiență a fost foarte plăcută, am achiziționat un pachet de alte 8 lecții. A început chiar de a doua zi și am ales-o tot pe Nerma.

Limba engleză online

 • Novakid meditatii
 • Novakid meditatii
 • Novakid meditatii

În cazul în care îți dorești să schimbi profesorul sau îți dorești un profesor nativ, poți alege profesorul potrivit pentru copilul tău. Fiecare copil rezonează cu un anumit profesor și este foarte important ca lecția să nu devină o corvoadă. Deoarece am ales ca Alexia să participe la această școală de limba engleză online și pe timpul vacanței de Paște, nu am găsit-o disponibilă pe Nerma în fiecare zi. A făcut lecția de engleză cu o altă profesoară. După un mic casting amuzant cu videoclipurile de prezentare ale profesorilor și-a ales singură profesoara.

I-a plăcut și de aceasta, modul de abordare și faptul că purta o bentiță cu urechiușe în timpul cursului, dar modul de interacțiune al Alexiei se potrivea mai mult cu profesoara ei, Nerma. Am ales ca celelalte ore să se desfășoare doar cu aceasta.

Feedback de la profesor

După fiecare lecție, elevul primește un feedback de la profesor, dar și sfaturi pentru părinți, și câteva exerciții ușoare ca temă. Alexia a fost încurajată de feedback-ul profesorului, dar a știut și ce trebuie să îmbunătățească pentru a evolua în studiul limbii engleze.

După câteva lecții aceasta a prins curaj și fiecare întâlnire cu Nerma consolidează cunoștințele ei de engleză. Timpurile verbului sunt mult mai ușor de învățat cu ajutorul lui Astro și al prietenilor lui. Acum folosim engleza pentru a identifica îmbrăcămintea, anotimpurile și anumite obiecte din casă.

La 10 ani, Alexia a scăpat de frica limbii engleze, și-o însușește în fiecare zi și cu siguranță după un timp va reuși să poarte o conversație în limba engleză.

Sistemul de educație prin joc permite învățarea într-un mod mai profund și reala asimilare a informațiilor, astfel încât cunoștințele lingvistice devin parte din copil, ci nu doar teorie stocată în creierul lui. Principalul rol al recompenselor și jocurilor este de a prezenta elevilor un mod distractiv și captivant de a repeta până când rețin anumite informații.

Amy Krolevetskaya, Director de Studii Novakid

De ce să alegi Novakid?

Așa cum spuneam mai sus, toți profesorii au o experiență de predare de cel puțin 2 ani, sunt certificați, lecțiile sunt scurte și nu trebuie să schimbi tot programul copilului sau să alergi cu el prin oraș pentru a ajunge la curs. Câștigi timp și bani. Dacă te alături Clubului Părinților Activi Novakid ai mai multe beneficii.

 1. Bonusuri pentru prieteni și familie. Atunci când achiziționezi abonamentul primești un cod/link de reducere pe care îl poți dărui prietenilor tăi. Dacă vei folosi ANA649595 vei obține o reducere de 50 de lei la achiziționarea unui pachet de lecții. La fel voi primi și eu. După ce te vei înscrie vei primi și tu, și îl poți transmite mai departe. Astfel ești răsplătit că faci parte din această comunitate, la schimbarea în bine a copiilor noștri, punând piatra la temelia educației lor.
 2. Primești o reducere suplimentară dacă ai mai mulți copii care studiază la Novakid.
 3. Acces gratuit la ghiduri de promovare și informare de la Novakid. Ca membru al acestei echipe vei primi constant informații despre cum poți promova lecțiile de limba engleză și cum să-ți crești potențialul de câștig prin intermediul conturilor personale de social media.
 4. Lecțiile sunt înregistrate în scopuri educaționale. Copilul poate revedea materialul în cazul în care îi este neclar ceva, dar și părintele poate verifica modul în care s-a desfășurat lecția, iar mentorii Novakid sunt capabili să evalueze progresul elevilor.
 5. Conform J’son & Partners Consulting (2021), platforma Novakid este lider pe segmentul său de activitate în Europa, fiind desemnată școala nr. 1 de limba engleză din Europa.

Ajută-ți copilul să învețe engleză în stilul lui!


Articol scris pentru proba extra-concurs Novakid lansată via SuperBlog

One comment

 1. Pingback: 10 beneficii pentru cei care studiază în UK - Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!