De ce iubesc femeile așa de mult florile
De ce iubesc femeile așa de mult florile

De ce iubesc femeile așa de mult florile

Femeile iubesc atât de mult florile pentru că acestea oferă un sentiment de bucurie, fericire și dragoste. De asemenea, florile pot crește productivitatea și creativitatea la locul de muncă, precum și dezvoltarea relațiilor sociale.

Parfumul florilor este cunoscut de mult timp ca având un impact pozitiv asupra stării de spirit și a emoțiilor. De fapt, cercetările au arătat că aroma anumitor flori poate crește nivelul de fericire, reduce stresul și anxietatea.

Florile favorizează emoțiile pozitive

placerea de a darui flori

O teorie pentru acest efect este că mirosul florilor activează sistemul limbic, o regiune a creierului implicată în emoții, motivație și memorie. În plus, s-a constatat că parfumul florilor activează eliberarea de dopamină și serotonină, un neurotransmițător asociat cu plăcerea și recompensa. Așadar, data viitoare când te vei găsi înconjurată de parfumul florilor, relaxează-te un moment pentru a-l inspira, dar admiră și frumusețea lor. Cu siguranță îți vor îmbunătăți starea de spirit și ar putea să fie exact ceea ce mintea și corpul tău au nevoie.

Din punct de vedere psihologic, florile au fost mult timp legate de emoțiile pozitive. Simpla vedere a florilor declanșează sentimente de bucurie și sunt asociate frecvent cu dragostea, datorită atât influențelor culturale, cât și a celor biologice. Aceste asocieri sunt atât de puternice încât primirea unui buchet de flori provoacă adesea un răspuns emoțional imediat.

În plus, studiile au arătat că prezența într-un mediu plin de flori poate ajuta la obținerea unor stări de spirit pozitive și la o bunăstare mentală.

Ce reprezintă culorile florilor?

Ați observat vreodată cum culorile florilor pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit și a emoțiilor? Cercetările în domeniul psihologiei au arătat că există o legătură strânsă între subconștientul nostru și diferite culori și că reacția noastră la diferite nuanțe poate varia destul de mult.

De exemplu, culoarea roșie stârnește adesea sentimente de pasiune și emoție, în timp ce albastrul liniștitor poate promova un sentiment de pace și seninătate.

Culoarea verde este asociată inconștient cu natura, frunzele florilor sau iarba, toate sunt verzi și ne conferă o stare de liniște și relaxare.

Acesta este motivul pentru care anumite aranjamente florale, cum ar fi un buchet de trandafiri roșii pentru Ziua Îndrăgostiților sau un aranjament floral cu hortensii albastre pentru o petrecere pentru copii sunt special alese pentru a spori emoțiile asociate cu ocazia respectivă.

Florile – simbol al iubirii și al afecțiunii

  • livrari flori
  • buchet-special-cu-livrare-pentru-mama
  • buchet-cu-101-trandafiri-roz-livrare-bucuresti
  • buchet-cu-tandafiri-roz-mov
  • buchet-floral-mireasa-nunta-trandafiri-mov-limonium_1

Încă din vremea Greciei antice și a imperiului Roman, florile au fost apreciate de femei pentru frumusețea și simbolistica lor. De-a lungul istoriei, au existat multe obiceiuri și tradiții care implicau flori. Unul dintre cele mai populare obiceiuri este oferirea de flori în semn de dragoste sau de apreciere.

Florile au fost considerate de mult timp simboluri ale iubirii și afecțiunii. În Roma antică, cuplurile obișnuiau să facă schimb de coroane de flori ca dovadă a iubirii pe care și-o purtau unul față de celălalt. În mod similar, în perioada medievală, era obișnuit ca îndrăgostiții să facă schimb de buchete de flori ca semn al afecțiunii lor. Aceste tradiții continuă până în ziua de azi, buchetele de flori fiind modul cel mai uzual de a-ți arăta afecțiunea față de o persoană dragă.

De asemenea, florile au fost folosite ca decorațiuni pentru ocazii speciale de-a lungul istoriei. De exemplu, în Grecia și Roma antică, femeile purtau adesea ghirlande făcute din flori la nunți și la alte sărbători. În mod similar, în Evul Mediu, bisericile erau adesea decorate cu aranjamente florale elaborate pentru ocazii speciale precum Paște sau Crăciun. Astăzi, încă mai folosim flori pentru a adăuga frumusețe în viața noastră, de la buchete de mireasă și aranjamente florale pentru mesele de nuntă, până la vazele cu flori din propriile locuințe.

Pentru o femeie nu există nimic mai deosebit decât să primească un buchet de flori de la soțul sau partenerul său. Arată cât de mult îi pasă de ea și că vrea să îi facă ziua un pic mai frumoasă. Dar ce fel de flori ar trebui să aleagă un bărbat?

Dacă vrei să îi arăți cât de mult o iubești, alege trandafirii. Trandafirii sunt clasici și atemporali și îi amintesc întotdeauna femeii de lângă tine cât de specială este. În plus, dacă optezi pentru buchet de trandafiri roz, să știi că simbolizează dragostea și aprecierea, așa că ea va ști exact ceea ce simți.

Florărie online București

livrare-flori-bucuresti-florarie-online-trimite-comanda

Iar dacă nu știi de unde să-i comanzi, intră pe Bloomeria, o florărie online București, de unde poți comanda flori care sunt livrate în peste 50 de orașe din România, în aceeași zi.

În București livrarea este gratuită și pot ajunge direct la ușa persoanei dragi în doar 3 ore din momentul în care ai plasat comanda.

Florăria Bloomeria livrează nu doar flori, ci dragoste, apreciere și gânduri bune femeilor din toată țara.

Leave a Reply

Drepturi de autor!