Cum să convingi o pisică | Jay Heinrichs
Cum să convingi o pisică | Jay Heinrichs

Cum să convingi o pisică | Jay Heinrichs

Dacă ai încercat vreodată să convingi o pisică să facă ceva, știi cât de dificil poate fi. Pisicile sunt cunoscute ca fiind independente, încăpățânate și imprevizibile. Ele par să aibă propria lor logică și ordine de zi, și rareori ascultă de rațiune. Dar dacă ai putea să înveți secretele persuasiunii pisicilor și să le aplici la propriile interacțiuni cu oamenii? Aceasta este premisa cărții Cum să convingi o pisică, de Jay Heinrichs, un autor de bestseller și expert în retorică și argumentare.

Învață secretele persuasiunii pisicilor și aplică-le la oameni

În cartea Cum să convingi o pisică Jay Heinrichs abordează subiecte precum:

  • cum să porți o conversație inteligentă și să argumentezi logic, chiar dacă adversarul tău este blănos și irațional;
  • cum să distrugi o afirmație eronată (ghemotocul de păr al logicii);
  • cum să-ți faci corpul să vorbească (pisicile sunt foarte bune la asta);
  • cum să te integrezi în orice grup: arta de a te integra printre pisici, investitori sau orice oameni;
  • cum să înveți înțelepciunea sincronizării cu prădătorii pentru a ataca la momentul potrivit;
  • cum să convingi pe cineva să facă ceva sau să nu mai facă;
  • cum să câștigi respectul și loialitatea oricărei ființe.

Cartea Cum să convingi o pisică este un ghid ingenios și amuzant al artei persuasiunii, folosind pisicile atât ca exemple, cât și ca metafore. Heinrichs se bazează pe experiența cu propriile pisici, dar este și un specialist în persuasiune. În cartea de față, îți arată cum să convingeți pe oricine – de la colegi și șefi, la prieteni și partenerul de viață.

Un pisoi care mușcă vrea să se lupte. Însă, un pisoi care te mângâie ușor cu ghearele pe picior, are un motiv pentru care face asta: Dă-mi atenție. Vreau mâncare/să mă joc/să ajung undeva mai sus. (Fiecare pisică a fost o maimuță într-o viață anterioară).

Tatăl: Vreau să știu cine a mâncat ultimul fursec.

Adolescenta: Ei bine.. păi!

Tatăl: Deci?

Adolescenta: Scuze, m-au distras pantofii tăi. Sunt foarte frumoși!

Tatăl: Nu discutăm despre pantofii mei acum! Discutăm despre fursecurile mel… adică, ale familiei. Știi ce vreau să spun!

Cum să convingi pe oricine cu retorică și argumente – chiar și pe pisici

Jay Heinrichs arată cum principiile retoricii și ale persuasiunii pot fi aplicate în orice situație, fie că aveți de-a face cu o felină încăpățânată sau cu un om dificil. De asemenea, el explică psihologia și biologia din spatele comportamentului pisicilor și cum se leagă acestea de comunicarea umană. Cartea este plină de anecdote amuzante, ilustrații și exemple atât din lumea pisicilor, cât și din cea a oamenilor. Înțelegând comportamentul și metodele de comunicare ale pisicilor, cititorii pot învăța cum să aplice aceste tehnici în interacțiunile lor cu oamenii.

Oamenii ăștia! Să privești o jucărie înseamnă să te joci. Este cea mai distractivă parte a jocului. O felină care privește o jucărie nu înseamnă că e plictisită sau că a obosit. Ea a intrat în runda a doua – este la fel ca a doua repriză a acelui sport nespecific pisicilor, fotbalul. Un om inteligent și cooperant va continua să tragă de sfoară în stânga și-n dreapta.

După o lungă perioadă de privit, pisica își va strânge lăbuțele din spate, va scutura din fund și își va mișca cu repeziciune capul, luând în vizor prada. Este garantat că va ataca? Nu. Scuturatul și mișcarea rapidă a capului sunt suficiente în sine. Sunt foarte distractive și fac parte din experiența unui prădător puternic. Pentru o pisică, pânda înseamnă jumătate din atac. Să repetăm:

Pânda reprezintă jumătate din atac.

Folosirea de către autor a umorului și a povestirii face din carte o lectură plăcută, oferind în același timp informații valoroase despre arta persuasiunii. Exemplele atât din lumea felină, cât și din cea umană ajută la ilustrarea conceptelor într-un mod ușor de relaționat.

Cartea nu este doar informativă, ci și plăcută de citit. Vă va face să râdeți, să vă gândiți și să vă apreciați mai mult pisica. De asemenea, vă va ajuta să vă îmbunătățiți abilitățile de persuasiune, negociere și influență. Indiferent dacă sunteți iubitor de pisici sau nu, veți găsi ceva valoros în această carte. Pisicile sunt cunoscute pentru independența și încăpățânarea lor, ceea ce le face un subiect perfect pentru o carte despre persuasiune.

Lista de verificare pentru persuasiunea pisicilor și a oamenilor

Jay Heinrichs propune și o listă de verificare pentru persuasiune, a pisicilor dar și a oamenilor. Trebuie să înțelegi care e scopul tău, ce vrei să obții. Este oportun momentul pentru a încerca să convingi pe cineva? Dacă partenerul tău nu are o dispoziție bună, mai degrabă așteaptă momentul oportun pentru “a ataca”. Deoarece partenerul tău trebuie să fie atent la tine, trebuie să-i captezi atenția. Atunci când încerci să convingi, trebuie să folosești timpul viitor, nu timpul trecut sau prezent (Vino aici și îți voi da o gustare versus Uite ce ai făcut/Pisică rea ce ești!).

Următorul pas ar fi ca să-ți faci publicul să te placă, să aibă încredere în tine, dar și să te prefaci că-l iubești, astfel te vor plăcea mai mult. Argumentele tale trebuie să aibă logică, dar să nu dai în cealaltă extremă și să minți. De asemenea, trebuie să ai o postură bună, pentru că o postură demnă câștigă respectul tuturor. Și în ultimul rând trebuie să fii încrezător. Dacă tu crezi, și publicul tău va crede, iar încrederea va deveni reală.

Persuasiunea pe care ne învață să o folosim Jay Heinrichs este diferită de manipularea de care vorbește Kevin Dutton. Este o persuasiune blândă, pe când manipularea de care vorbește Kevin Dutton este o persuasiune care are o perioadă de incubație de doar câteva secunde și poate dezarma instantaneu chiar și cea mai perspicace minte.

Cum să convingi o pisică – Un ghid în arta persuasiunii pentru oameni

Aplicând principiile prezentate în carte, cititorii pot învăța cum să-și comunice eficient ideile și să-i convingă pe ceilalți. Cartea oferă sfaturi practice care pot fi aplicate într-o varietate de situații, ceea ce o face o resursă valoroasă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile de persuasiune.

Cum să convingi o pisică este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să învețe cum să convingă pisicile – sau oamenii – mai eficient. Este o carte inteligentă și fermecătoare, care te va învăța cum să obții ceea ce doriți fără să-ți pierzi cumpătul.

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

Cumpără cartea

6 Comments

  1. Pingback: Recenzie Arta manipulării | Kevin Dutton - Dusă cu cartea 2021

  2. Pingback: Top cărți 2023 - Dusă cu cartea 2022-2023

  3. Pingback: Cele mai vândute cărți Gaudeamus 2022 - Dusă cu cartea

  4. Pingback: Top cele mai vândute cărți 2022 - Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!