Cărți de Crăciun pentru copii și adulți
Cărți de Crăciun pentru copii și adulți

Cărți de Crăciun pentru copii și adulți

O modalitate excelentă de a te bucura de magia sărbătorilor alături de cei dragi este de a dărui cărți de Crăciun celor care iubesc să citească. Fie că vrei să citești o poveste clasică, o comedie modernă sau o aventură fantastică, există o carte de Crăciun potrivită pentru fiecare.

Multe cărți de Crăciun pentru copii sunt pline de imaginație, umor și emoție. Ele îi învață pe cei mici despre valorile și tradițiile Crăciunului, dar și despre importanța familiei, prieteniei și generozității.

Cărțile de Crăciun pentru adulți sunt mai variate și mai complexe, abordând teme precum dragostea, iertarea, speranța și credința. Ele pot fi romantice, dramatice, misterioase sau chiar horror, în funcție de preferințele fiecărui cititor.

Indiferent de vârsta sau gusturile tale, există o carte de Crăciun care te va încânta și te va face să simți spiritul acestei minunate perioade a anului. Așa că nu ezita să-ți alegi una sau mai multe cărți de Crăciun și să te relaxezi cu o ceașcă de ciocolată caldă și o păturică pufoasă. Lectură plăcută!

Acest articol conține butoane și link-uri către librării online. Am încercat să găsesc cel mai bun preț pentru cărțile recomandate pentru a vă da posibilitatea să vă alegeți cât mai multe cărți. Plasând o comandă prin accesarea link-urilor de pe blog, mă ajutați să continui să vă prezint recenzii la cărți de top, cărți bestseller sau cărți care m-au impresionat și vreau să le aduc în atenția voastră. Plasarea comenzii nu modifică prețul produselor.

20 cărți de Crăciun pentru copii

 1. Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss – o carte în care un monstruleț verde și singuratic încearcă să distrugă sărbătoarea celor din Cinești, dar descoperă în final adevăratul sens al Crăciunului.
 2. Poveste de Crăciun de Charles Dickens – una dintre clasicele cărți de Crăciun – un bătrân zgârcit și nemilos este vizitat de trei fantome care îl conving să-și schimbe viața și să devină un om mai bun, redescoperind frumusețea și sensul Crăciunului.
 3. Polar Express de Chris Van Allsburg – este o carte de Crăciun despre o călătorie magică și plină de aventură a unui băiat care crede în Crăciun și în Moș Crăciun.
 4. Scrisori de la Moș Craciun de J.R.R. Tolkien – autorul își încântă copiii cu povești fantastice și pline de umor despre aventurile lui Moș Crăciun și ale prietenilor săi de la Pol, dar și cu mesaje de iubire și speranță în fața greutăților lumii reale.
 5. Lista lui Moș Crăciun de Kieran Crowley – doi copii obraznici fură lista lui Moș Crăciun și trebuie să o returneze înainte de a ruina Crăciunul pentru toată lumea.
 6. Palatul de gheață de Mary Pope Osborne – Jack și Annie călătoresc într-un regat de gheață pentru a salva doi magicieni dispăruți, într-o carte plină de magie și aventură.
 7. Spiridușa adevărului de Matt Haig – o carte despre o Spiridușă blestemată să spună adevărul, care trăiește o aventură magică și învață lecții despre prietenie, încredere și acceptare.
 8. Pierdut de Sam Usher – un băiat și bunicul lui pleacă cu sania în căutarea unui câine pierdut și ajung în Arctica, unde trăiesc o aventură plină de animale și natură.
 9. Omul de zăpadă magic de Katherine Tegen – o carte despre un băiat care își face un prieten magic din zăpadă și trăiește o poveste de iarnă plină de farmec.
 10. Willie Fulg de Nea de Jacqueline Briggs Martin – o carte pentru copii despre viața și opera lui William Bentley, primul care a fotografiat și a studiat frumusețea unică a fulgilor de zăpadă.
 11. Lumea poveștilor lui Shakespeare de Angela McAllister – o carte pentru copii care prezintă pe scurt și într-un limbaj accesibil cele mai cunoscute opere ale marelui dramaturg englez.
 12. Misterele de la Casa de Iarnă de Ben Guterson – o carte pentru copii despre aventurile lui Elizabeth și Freddy într-un hotel magic, unde trebuie să rezolve enigme și să facă față unor oaspeți ciudați.
 13. Basme de Wilhelm Hauff – o carte pentru copii cu ilustrații superbe, care prezintă povești fantastice ale lui Wilhelm Hauff, pline de personaje magice și aventuri extraordinare.
 14. Miko, vulpița friguroasă de Andreea Iatagan – Miko este o vulpiță polară care încearcă să se încălzească cu ajutorul prietenilor ei, dar descoperă că soluția este în ea însăși.
 15. Viața și aventurile lui Moș Crăciun de L. Frank Baum – Claus este un copil găsit în pădurea magică de către Ak, Mai Marle Pădurilor, crescut de nimfa Necile și devenit Moș Crăciun, cel care aduce cadouri copiilor din lumea reală.
 16. Cum a salvat Tălpici Crăciunul de Victoria Pătrașcu – Tălpici este un iepure polar care se confruntă cu problemele cauzate de încălzirea globală și încearcă să restabilească armonia în Laponia și să salveze Crăciunul.
 17. Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari de Nina Cassian – o poveste despre familia, prietenia și curajul unor șoricari simpatici, care se confruntă cu o misterioasă dispariție.
 18. Proiectul Barnabus de Eric Fan, Devin Fan, Terry Fan – Proiectul Barnabus este o poveste despre un șoricel-elefant care evadează dintr-un laborator și își caută locul în lume, alături de alți prieteni neobișnuiți.
 19. Mituri și legende ale Greciei Antice Eroii/Zeii de Rodica Chiriacescu – sunt două cărți care îi portretizează pe eroii, semizeii, zeii și zeițele care au făcut istorie prin curajul și puterea extraordinară (eroii) sau care au stăpânit lumea și au influențat destinul oamenilor și al eroilor(zeii).
 20. Globul magic al Mosului de Stephanie Moss – o carte de Crăciun pentru copii care povestește cum prietenii lui Moș Crăciun îl ajută să împartă cadourile după ce acesta se accidentează, folosind un glob magic care le îndeplinește dorințele.

Alte cărți de Crăciun pentru copii

20 cărți de Crăciun pentru adulți și adolescenți

 1. A Winter in New York de Josie Silver – este o poveste emoționantă, plină de romantism și lecții de viață, despre regăsirea de sine exact atunci când pare imposibil și despre cum să-ți deschizi inima și să lași iubirea să pătrundă în viața ta.
 2. Scrisoarea de Crăciun de Emily Stone – povestea unei femei care își găsește și își pierde iubirea vieții într-un mod neașteptat, dar care nu renunță la speranță și la puterea de a trăi.
 3. Un ultim dar de Crăciun de Emily Stone – o carte care te va face să plângi, să râzi și să te îndrăgostești de personajele ei, care își caută sensul vieții după o mare pierdere.
 4. The Winter Garden de Alexandra Bell – un roman despre magie, prietenie și destin, în care două femei își caută locul și fericirea într-o lume ostilă și plină de secrete.
 5. Fetița cu ochi albaștri de Michel Bussi – dacă ești în căutarea unei cărți de Crăciun care să te țină cu sufletul la gură și să te facă să intri în pielea unui detectiv, Fetița cu ochi albaștri este alegerea potrivită.
 6. Afacerea vieții tale de Fredrik Backman – În stilul inconfundabil al lui Backman, acest roman este despre un tată și un fiu care își regăsesc legătura pierdută în Ajunul Crăciunului, după ce tatăl îi dezvăluie fiului o alegere extraordinară pe care a făcut-o pentru o străină.
 7. Fericirea lupului de Paolo Cognetti – un roman despre doi străini care se îndrăgostesc într-un oraș de munte, unde își găsesc un nou sens al vieții și al naturii.
 8. A German Christmas de Thomas Mann, Peter Stamm, E. T. A. Hoffmann – antologie de povești de Crăciun, pline de magie și nostalgie, care îți arată cum se sărbătorește iarna în țările germanice.
 9. Magie între două lumi de Kristin Hannah – Joy Candellaro, o femeie divorțată și deziluzionată de Crăciun, pornește într-o călătorie neobișnuită, unde întâlnește un tată văduv și fiul lui, care îi schimbă viața și îi oferă o nouă șansă la dragoste și fericire.
 10. What Child is This? de Bonnie MacBird – Sherlock Holmes și Watson se confruntă cu două cazuri care implică copii în ajunul Crăciunului: răpirea unui copil de trei ani de către un răufăcător și dispariția fiului preferat al unui aristocrat de la reședința lui din Londra.
 11. A Christmas Memory de Truman Capote – Povestea autobiografică a lui Truman Capote despre copilăria lui săracă și rurală în Alabama, în care împarte ritualurile de Crăciun cu verișoara lui mai în vârstă și excentrică, Miss Sook, care este singura lui prietenă adevărată.
 12. Anul viitor pe vremea asta de Sophie Cousens – Minnie Cooper și Quinn Hamilton, doi necunoscuți născuți în aceeași zi de Anul Nou, își încrucișează destinele de mai multe ori de-a lungul vieții, până când se îndrăgostesc și descoperă că au fost mereu făcuți unul pentru celălalt.
 13. Un altfel de Crăciun de John Grisham – Luther și Nora Krank, un cuplu care se sătură de agitația și cheltuielile de Crăciun, decid să renunțe la tradiții și să plece într-o vacanță exotică, dar planurile lor sunt date peste cap de revenirea neașteptată a fiicei lor și de presiunea vecinilor care vor să le vadă casa decorată.
 14. Toți cei din familia mea au ucis pe cineva de Benjamin Stevenson – un roman polițist plin de suspans și umor negru, în care protagonistul, Ernest Cunningham, trebuie să descopere care dintre rudele sale este ucigașul, într-o reuniune de familie înzăpezită la munte, unde toți au un trecut criminal.
 15. All the jingle ladies de Beth Garrod – o comedie romantică de Crăciun, în care Molly, fiica unor cântăreți celebri de colinde, se îndrăgostește de un băiat misterios la premiera unui film care folosește melodia părinților ei, fără să știe că el este de fapt un actor celebru.
 16. 12 zile cu Dash și Lily de David Levithan, Rachel Cohn – o altă comedie romantică de Crăciun, în care Dash și Lily încearcă să-și salveze relația și să-și redescopere bucuria de a trăi, cu ajutorul prietenilor și al spiritului sărbătorilor de iarnă din New York.
 17. Cercul magic al lunii negre de Cari Thomas – un roman fantasy despre Anna, o adolescentă care descoperă că are puteri magice și că face parte dintr-o lume ascunsă de vrăjitori și vrăjitoare, dar care se confruntă și cu pericolul Legătoarelor, femei care își cos și își ucid magia.
 18. Logodnicii iernii de Christelle Dabos – un roman fantasy despre Ophélie, o tânără cu puteri magice, care este logodită cu un bărbat necunoscut și trimisă într-o lume plină de pericole și mister, unde trebuie să-și descopere destinul și să salveze universul ei.
 19. Pe un drum sau altul de Kara McDowell – o comedie romantică despre Paige Collins, o tânără care suferă de anxietate și care trebuie să aleagă între a petrece vacanța de Crăciun cu cel mai bun prieten și iubirea ei secretă sau cu mama ei în New York.
 20. Partea întunecată a magiei de V.E. Schwab – Partea întunecată a magiei este un roman fantasy despre Kell, un magician care poate călători între diferite versiuni ale Londrei, și Lila, o hoață care îl ajută să oprească o amenințare care pune în pericol toate lumile.

Alte cărți de Crăciun pentru adulți și adolescenți

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!