Profețiile de la Celestine | James Redfield
Profețiile de la Celestine | James Redfield

Profețiile de la Celestine | James Redfield

Îmi doresc de fiecare dată să citesc cărți valoroase, cărți care să mă motiveze, care să mă ajute în dezvoltarea mea personală și spirituală. Cartea Profețiile de la Celestine mi-a fost recomandată după un curs și a venit ca o completare pentru partea practică. Nu mi-am imaginat că îmi va explica unele lucruri atât de clar, că-mi va deschide ochii asupra unor situații pe care le întâlnesc zilnic, dar pe care nu am știut să le gestionez până acum.

În căutarea Manuscrisului din Peru

M-am așteptat să fie un ghid în care să-mi fie prezentate niște metode, dar totul este scris sub forma unei povestiri cu personaje și acțiune. Este un mic roman thriller, dar la sfârșitul acestuia nu vei afla cine este criminalul, vei rămâne cu învățături pe care le poți aplica în viața ta, zi de zi.

Un Manuscris care datează din anul 600 î.Hr, scris în aramaică, așa cum a fost scris și Vechiul Testament în mare parte, amenință să scoată la iveală lucruri care i-ar putea ajuta pe oameni să se dezvolte atât la nivel personal, cât și spiritual, dar care ar putea submina autoritatea Bisericii catolice. Alături de guvernul din Peru, au început ample mișcări de a opri răspândirea unor copii ale Manuscrisului, dar și arestarea celor care nu respectă aceste ordine.

Cele 9 viziuni din Profețiile de la Celestine

Manuscrisul din Peru cuprinde 9 viziuni și fiecare dintre ele este explicată pe înțelesul tuturor. Nu se adresează doar celor învățați, celor cu un nivel spiritual ridicat, ci și celor care doresc să schimbe ceva în viața lor, celor care vor să evolueze.

Prima Viziune

Umanitatea începe să se schimbe, iar trezirea spirituală îi face pe oameni să-și pună întrebări și să încerce să acceseze anumite stări spirituale. Coincidențele misterioase îi conduc pe oameni la descoperirea unor adevăruri care le-au fost ascunse.

Prima viziune e o reconsiderare a misterului care înconjoară viețile noastre pe această planetă. Trăim aceste coincidențe misterioase și, chiar dacă nu le înțelegem încă, știm că sunt reale. Simțim din nou ca în copilărie, că există o altă față a vieții, pe care încă n-am descoperit-o, că există alte procese care se desfășoară în spatele scenei.

A Doua Viziune

Dacă până în anii trecuți oamenii au fost preocupați de tehnologie, trezirea spirituală presupune găsirea scopului în această viață. Ne dăm seama că preocuparea noastră principală a fost supraviețuirea din punct de vedere material, de perpetuarea speciei și atât. Prin renunțarea la hedonism și îndreptarea atenției noastre către sinele superior, către o trăire conștientă a zilelor noastre, reușim să evoluăm și la nivel spiritual.

A Doua Viziune face cu adevărat din conștiență un lucru inevitabil. Am atins climatul scopului nostru cultural. Am îndeplinit ceea ce, ca și colectivitate, am hotărât că era de făcut și pe măsură ce acest lucru s-a întâmplat, preocuparea a scăzut și s-a deșteptat în noi altceva. (…) Am creat mijloacele siguranței materiale și acum pare-se că suntem gata – croiți, de fapt – să aflăm de ce am făcut-o.

A Treia Viziune

Totul este energie, iar oamenii conștientizează că această energie se manifestă acolo unde ei își îndreaptă atenția. Nu trăim într-un univers al materiei care este în continuă schimbare, ci într-un univers al energiei dinamice. Universul energetic din care facem parte, răspunde modului nostru de gândire nou format.

Oamenii vor descoperi o nouă energie, care stă la baza tuturor lucrurilor și care radiază din ele, inclusiv din noi înșine. Manuscrisul spunea că percepția umană asupra acestei energii începe cu o mai mare sensibilitate la frumusețe.

A Patra Viziune

Lupta pentru putere îi face pe oameni să se deconecteze de la sursa de energie a Universului. Atunci când oamenii se simt slabi apelează la diverse mijloace de a-i domina pe ceilalți, de a le lua energia. Oamenii deposedați de energia lor vor acționa în consecință. Atunci încep conflictele sau chiar crimele, deoarece nu mai gândim limpede și nici nu mai avem energia care să ne ajute să vedem realitatea.

Înțelegerea celei de-a Patra Viziuni constă în a vedea lumea ca pe o vastă competiție pentru energie, prin urmare și pentru putere. Totuși, odată ce oamenii înțeleg lupta aceasta conflictul va începe imediat să fie transcens. Vom începe să ieșim din competiția pentru energia umană, fiindcă, în final, vom fi capabili să primim energie de la alte surse.

A Cincea Viziune

Misticii din toate tradițiile spun că atunci când experimentăm energia divină din interiorul nostru, insecuritatea și violența vor dispărea. Când ești în stare de echilibru interior, simți iubire și răspândești iubire în jurul tău. Ești detașat și simți o stare de bunăstare interioară. Prin conectarea la surse mai înalte de energie, Universul ne poate asigura ce avem nevoie, doar dacă ne deschidem față de el.

Când apreciezi frumusețea și unicitatea lucrurilor, mi-a explicat el, atunci primești energie. Când ajungi la un nivel la care simți iubire, atunci poți să trimiți energie înapoi, după cum dorești.

A Șasea Viziune

Atunci când ne pierdem starea de bunăstare sufletească și obiceiurile din trecut pun stăpânire pe noi, chiar și noi începem să furăm energia celor din jurul nostru, involuntar. Conștientizând propriul joc, putem opri furtul de energie de la ceilalți.

Fiecare dintre noi trebuie să se întoarcă în propriul trecut, în viața familiei din care a provenit și să vadă cum s-a format acest obicei. Vom afla astfel cum putem să devenim conștienți de acest control. Nu uita, cei mai mulți dintre membrii familiilor noastre joacă propriul lor teatru, încercând să ne extragă energia, încă din copilărie. De aceea, tot de atunci, ne-am creat și noi propriul rol. Avem nevoie de o strategie pentru a ne recupera energia. Micul nostru teatru apare întotdeauna în relație cu membrii familiei. Oricum, odată ce ne dăm seama de mișcarea energiei în propria familie, vom putea trece peste aceste strategii de control și vom vedea ce anume s-a întâmplat, de fapt.

A Șaptea Viziune

Aceasta vorbește despre acele lucruri evidente, care ne sar în ochi, precum și despre gândurile care ne apar pentru a ne îndruma să acționăm într-un anumit fel. Luarea celei mai bune decizii depinde și de energia de care dispunem sau dacă reușim să ne conectăm la ea, înainte de a alege una din opțiuni.

Pablo mi-a zis că visele vin să ne spună despre viața noastră lucruri care ne scapă. (…) Ele ne reprezintă o scenă la întâmplare și aceasta înseamnă că acel lucru s-ar putea petrece. Dacă suntem atenți, putem fi pregătiți în momentul respectiv.

Pentru a descoperi celelalte două viziuni, te invit să cumperi și să citești Profețiile de la Celestine de James Redfield și să afli în detaliu ce spun toate viziunile. În cazul în care nu ești o persoană spirituală, din carte poți afla de ce apar conflictele, cum pot ele fi evitate și cum poți scăpa de tiparele moștenite din familie. De asemenea, este o carte excelentă pentru dezvoltare personală.

Cumpără online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!