Ține-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!
Ține-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!

Ține-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!

Nu cred că există ceva mai greu de acceptat, ca atunci când ți se spune că mai X zile, luni de trăit. Departe de rațiunea noastră de a înțelege aceste lucruri și totuși se întâmplă. Ca absolvent de Teologie, mi-am pus și eu foarte multe întrebări, atât în timpul facultății cât și în momentele când mi-a fost foarte greu. Atunci îmi vin mereu în minte cuvintele Sfântului Siluan Athonitul: “Ține-ţi mintea în iad și nu deznădăjdui!”. Ce înseamnă asta? Cu toții avem acea slăbiciune de a vedea lucrurile în negru, de a vedea iadul să zicem. Dumnezeu știe asta și ne dă fiecăruia după puterile noastre: unora mai puțin, altora mai mult. La ce nu trebuie să renunțăm este credința, nădejdea că unele lucruri se pot rezolva.

Când l-am pierdut pe tatăl meu care avea 49 de ani, eram însărcinată cu fetița mea în 5 luni. A murit într-un accident de muncă, repede, și a plecat de lângă noi. A venit în schimb fetița mea, ca o lumină în această suferință și am înțeles zicala: “Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat”.

Acum 2 ani am fost și eu aproape de moarte, niște probleme aparent banale la spate și un tratament dat greșit, m-au adus foarte aproape de această prăpastie. Nu a fost “momentul potrivit”, așa că am înțeles, că mi s-a mai dat o șansă. Acea șansă pe care o primim în fiecare dimineață când ne trezim. Toți avem astfel de povești, sunt sigură de asta.

Veste șocantă

Gigi Smadoi

Atunci când vedeam pe Social Media diferite cazuri de persoane care aveau nevoie de ajutor, aveam pentru ele compasiune și poate uneori am dat și eu o mână de ajutor; însă atunci când am aflat că unul dintre colegii mei de facultate, Gigi Smadoi, a fost diagnosticat cu un cancer nazofaringian, stadiul III, care nu mai poate fi operat, am fost șocată. La doar 40 de ani, părinte a unor fetițe minunate, soț și preot foarte iubit, primești această veste. Atunci te întrebi de ce? Mi-am amintit de Iov și de suferințele pe care le-a îndurat. Poate Dumnezeu vrea să-l pună tocmai pe el la încercare, poate pe noi ceilalți care privim din afară. Nu mai contează! Important este ce putem face de acum înainte.

Gigi Smadoi

Așa cum v-am spus, mi-a fost coleg. El este din Hunedoara, eu din Slatina, așa că în timpul facultății am stat în căminele studențești. Era un om cum nu se poate mai discret, un băiat liniștit și cu o mare pasiune pentru cântat. Ne întâlneam nu doar la cursuri, ci și la cor, deoarece pe lângă vocea frumoasă, impunătoare, are și un talent pentru chitară. Mai târziu am văzut că participa și la diverse concursuri de folk, și când l-am văzut alături de Victor Socaciu, mi-am dat seama că va ajunge departe.

Acum peste Gigi a dat această boală, mult mai înfricoșătoare decât Corona de care fugim cu toții. Nici nu vreau să-mi închipui când a aflat această veste și de ce nu a mers mai devreme. Mulți ne-am amânat analizele uzuale pentru când va fi “mai liniște”. Uneori această liniște, poate fi fatală.

Cum îl putem ajuta pe Gigi?

Pe lângă rugăciune, de care are cu siguranță foarte mare nevoie, îl putem ajuta și cu bănuți pentru tratamentul care i-a fost recomandat pentru boala sa. O terapie cu protoni, care se poate realiza numai în străinătate. Costurile acesteia pot ajunge până la 60.000 euro. Costul este unul uriaș pentru un om care are un nivel de trai mediu, care are și doi copii. România încă nu este o țară în care astfel de tratamente să se facă, așa că trebuie să meargă în altă țară. Pe numele lui Gigi s-au deschis și mai multe conturi:

GIGI SMADOI

CONT IN LEI: IBAN RO66RZBR0000060019575842

CONT IN EURO: IBAN: IBAN RO29RZBR0000060022485538

CONT IN DOLARI: IBAN RO18RZBR0000060022485542

Nume banca: Raiffeisen Bank – Cod swift: RZBRROBU

Cu ajutorul lui Dumnezeu și doar împreună cu voi am să pot reuși! Așa a lăsat El și ne îngăduie încercări pentru a înțelege că avem nevoie unii de alții, atât în încercări, cât și pentru a ne mântui. Am să vă port și eu în rugăciunile mele! Dumnezeu să răsplătească jertfa, gândul bun și rugăciunea voastră!

Părintele GIGI SMADOI

Pentru mai multe detalii, puteți urmări pagina lui de Facebook și pe cea a soției lui.

Acest articol a apărut prima dată pe ladyinblack.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!