Confesiunile unei suspecte de crimă | James Patterson, Maxine Paetro
Confesiunile unei suspecte de crimă | James Patterson, Maxine Paetro

Confesiunile unei suspecte de crimă | James Patterson, Maxine Paetro

James Patterson a vândut peste 300 milioane de cărți în toată lumea. În SUA la fiecare 20 de cărți vândute una e scrisă de el. A fost tradus în 38 de limbi și scrie în medie cam 9 cărți pe an. Autorul este cunoscut pentru romanele polițiste, pentru adolescenți, despre misterioasa familie Angel și secretele întunecate pe care le păstrează unul față de celălalt.

Confesiunile unei suspecte de crimă

Confesiunile unei suspecte de crimă face parte din seria Confesiuni ale lui James Patterson. Cartea vă va ține în suspans până la final, fiind ușor de citit, cu capitole scurte, parcă făcute special așa, să nu o mai lași din mână. Este scrisă la persoana întâi, din perspectiva lui Tandy Angel, o tânără în vârstă de doar 16 ani.

Acest thriller începe cu o crimă în clădirea Dakota: Malcolm și Maud Angel sunt uciși. Suspecții principali sunt copiii familiei Angel (Tandy, Harry, Hugo) și Samantha, secretara lui Maud. Fratele cel mare, Matthew, locuia cu prietena lui. Au mai avut o soră, Katherine, dar a murit într-un accident tragic.

Tandy Angel încearcă să rezolve pe cont propriu această crimă și să salveze numele familiei, însă nu poate avea încredere în nimeni, nici în frații ei, nici măcar în ea însăși, ea fiind ultima persoană care și-a văzut părinții în viață.

Malcolm și Maud erau părinții mei, aveam o datorie față de ei. Și aveam o datorie față de mine și de frații mei să încerc să rezolv cazul uciderii lor.

Adevărul e că eram detectivul ideal. Puteam rezolva cazul acesta – și trebuia să o fac. Să nu crezi că zic asta din pură înfumurare. Pur și simplu, știam că perseverența și motivația mea personală reprezentau avantaje mult mai mari decât oricâtă perseverență ar fi avut acei doi indivizi.

Clădirea Dakota este o clădire exclusivistă, cu acces închis, din New York. Nu poate intra oricine, astfel că pentru polițiștii Caputo și Hayes, suspecții principali sunt copiii Angel, dar și vecinii lor. Pe polițiști îi intrigă stăpânirea de sine a copiilor, inteligența și lipsa totală de emoții. Totuși, părinții lor tocmai fuseseră uciși.

Malcolm și Maud Angel

Pe când Maud era excelentă în investiții financiare, Malcolm Angel deținea o companie farmaceutică împreună cu fratele lui, Peter, care se și instalează în apartamentul luxos, a doua zi după moartea lor. Compania producea suplimente alimentare, produse cu conținut 99% natural, dar și anumite substanțe sintetice inventate de Peter și Malcolm în laboratoarele companiei.

Partea interesantă este că ei concepuseră anumite suplimente pe care le dădeau și copiilor. Copiii erau unii super-dotați pentru vârsta lor. Excela fiecare într-un anumit domeniu, fiecare avea anumite pastile de luat în fiecare zi. Angel era calculată și precisă, fiind lipsită de emoții, Harry era un foarte bun muzician, dar nu reușea să-și controleze emoțiile, Hugo era foarte puternic pentru cei 10 ani ai săi, iar Matthew era foarte bun la fotbal. Dar copiii fuseseră crescuți în condiții de stres și fără afecțiune din partea părinților. Matthew a avut chiar și o răbufnire la adresa părinților, după care s-a mutat din apartamentul lor luxos.

Ne-ați creat pe fiecare dintre noi că să întrupăm fanteziile voastre trăsnite din copilărie. Suntem marionetele lui Malcolm, păpușile lui Maud. Micile trofee prețioase ale lui Malcolm și Maud.

Nu știu dacă părinții și-au făcut datoria de părinți. Evident că se iubeau (așa cum vor afla și copiii la final) și își iubeau copiii. Dar erau atât de pretențioși cu ei, în același timp neglijenți în a le oferi dragostea părintească. Au mers până acolo până la blocarea emoțiilor, considerând că izbucnirile lor emoționale erau rușinoase.

Părinții mei tocmai au fost scoși din clădire cu liftul de serviciu, a urlat el spre polițiști. Erau infecți, dar nu meritau să fie scoși din casă împreună cu gunoiul!

Tandy Angel

Tandy Angel este un copil perseverent și inteligent, lipsită total de emoții. Ea dorește să rezolve această crimă, pune întrebări fiecărui membru al familiei, chiar și medicului legist și vecinilor din clădirea Dakota.

Renunță la pastilele recomandate de părinții ei și începe să-și amintească experiențe de mult timp îngropate. Are frânturi de amintiri, amintiri care au fost reprimate de aceste pastile, precum și de ședințele de psihiatrie, la care mergeau toți frații ei. Descoperă în apartamentul luxos o încăpere secretă a tatălui și a lui Peter. Se pare că acolo concepuseră aceste medicamente minune pe care le dădeau copiilor ca suplimente.

Frații Angel

Familia Angel este diferită și ciudată, în același timp. Hugo are doar 10 ani, dar este super puternic, Matthew a excelat la fotbal american, fiind o mare vedetă. Harry, geamănul lui Tandy, are un simț artistic foarte dezvoltat, și nu pare că aparține familiei Angel. Toți frații sunt diferiți, și ești uimit când afli câte ceva despre ei, din relatările lui Tandy. Tandy este complet lipsită de emoții, fiind calculată și precisă în tot ce face.

Copiii Angel au trebuit să gestioneze o situație proastă, chiar dacă erau doar niște copii, dar pentru cum au gestionat această situație, părinții lor ar fi fost mândri de ei. Au fost geniali, duri și hotărâți în ceea ce trebuia să facă.

Cine știe de ce este cu adevărat capabil vreunul dintre Angel’s?

O altă crimă zguduie familia Angel, iar Matthew este de data aceasta considerat suspect. Dar totul ia o întorsătură la care nu te-ai fi gândit, ceva este descoperit în apartament și frații elucidează misterul.

Confesiunile unei suspecte de crimă este o carte plină de personaje puternice și profunde, dar are și o poveste misterioasă, relatată de Tandy Angel, care te va face să-ți dorești să citești în continuare.

Vă invit și pe voi să citiți ce se va întâmpla cu frații Angel. Eu aștept să citesc restul cărților din această serie a lui James Patterson si Maxine Paetro, cărți în care Tandy este din nou personajul principal: The Private School Murders, The Paris Mysteries, The Murder of an Angel.

Cumpără online:

3 Comments

  1. Pingback: Confesiunile unei suspecte de crimă - Dusă cu cartea 2021

  2. Pingback: Cărți de citit în 2022 - Dusă cu cartea

  3. Pingback: Recomandări de Cărți de Black Friday 2021 - Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!