Dacă fug | Terri Blackstock
Dacă fug | Terri Blackstock

Dacă fug | Terri Blackstock

Dacă fug este prima carte din seria lui Terri Blackstock, o serie de trei cărți asemănătoare ca și structură. În această trilogie, Terri Blackstock, o prezintă pe Casey, o eroină puternică, o conspirație veche de câțiva ani, polițiști corupți și Dylan, un veteran de război cu stres post traumatic, care este pe urmele lui Casey.

Seria Dacă fug este o trilogie care te captivează de la primele pagini, are tot ce-i trebuie unui thriller: crimă, răsturnări de situație, suspans, polițiști corupți și dragoste.

Casey

Prima carte din seria Dacă fug începe, bineînțeles, cu o crimă brutală. Casey se trezește în scena unei crime: prietenul ei Brent este mort și ea este plină de sânge. Nu are timp să se spele și lasă urme de sânge de la încălțăminte și mâini peste tot.

E sânge pe pantofii mei. I-am spălat pe talpă, știind că poliția va analiza urmele și va afla că port Skechers. Vor găsi pe cardul meu de credit tranzacția de la magazinul de pantofi, și asta va dovedi că sunt ai mei. 

Sângele se scurge de pe tălpi. Inima-mi bate de parcă ar fi sângele meu, deși nu e. Plânsul mă gâtuie, dar îmi șterg lacrimile. N-am timp să simt.

Trebuie să fugă înainte de a fi găsită. Sigur polițiștii vor găsi amprentele ei, dar nu-i păsa. Viața este mai importantă și nu-și permite să rămână ca să fie închisă, sau, mai rău, moartă, deoarece Brent era aproape să elucideze cazul “sinuciderii” tatălui ei și l-au ucis. Și ea este vinovată pentru că i-a povestit despre cazul “sinuciderii” tatălui ei, și Brent a vrut să afle adevărul. Asta l-a ucis și ea l-a pus în pericol.

Nu poate merge la poliție, deoarece ei vor mușamaliza totul, așa cum s-a întâmplat și în alte cazuri. Trebuie să fie inteligentă, să gândească repede și să fie cu un pas înaintea lor de fiecare dată, până când va dezvălui informațiile pe care le are și să facă dreptate în cazul “sinuciderii” tatălui ei. De acum este fugară și trebuie să supraviețuiască.

Nu poate avea încredere în nimeni, este speriată și singură. Mama și sora ei știu că nu este vinovată. Trebuie să fugă, să se deghizeze. Nu poate folosi cardurile sau telefonul mobil sau să-și închirieze o mașină. Are doar cu un rucsac în care are banii lăsați de tatăl ei, decide să ia un autobuz spre Texas. Dar trebuie să facă mai multe opriri, să coboare după 3-4 stații și să schimbe traseul. Căci în curând vor începe să o caute.

Părinții ei au crescut-o cu simțul autorității, tatăl ei a fost polițist. Acum este altceva, sistemul s-a întors împotriva ei, la fel cum a fost în cazul tatălui ei. Tatăl ei a fost polițist și descoperise ceva suspect. La vârsta de 12 ani, tatăl lui Casey s-a sinucis, iar ea a fost prima persoană care l-a găsit. Dar ea a știut că el e nevinovat, nu s-ar fi sinucis niciodată. Dar totul a fost mușamalizat. Până de curând când Brent a început să investigheze, ca un bun jurnalist care era. Și l-au omorât și pe el.

Nu trebuie să iasă în evidență, schimbă autobuze, se cazează la moteluri ieftine, care nu-i cer acte de identitate, intră pe internet din biblioteci să citească ultimele știri despre ea. Își face rost de un act de identitate fals, apoi un card de credit și închiriază o mașină. Acum este Grace.

Într-un autobuz întâlnește o bunicuță, Miss Lucy, o femeie pe care nu o cunoaște și nu știe nimic despre ea. Miss Lucy merge să locuiască cu fiica ei în Georgia. Nepoata ei a dispărut de doi ani și polițiștii nu au făcut nimic pentru a o găsi. Miss Lucy crede că Grace are probleme cu soțul și fuge de acesta, și o îndeamnă să vină în micul orășel Shady Grove pentru a o lua de la capăt.

Casey/Grace s-a stabilit în micul orășel Shadow Grove, un orășel liniștit unde poate să se ascundă momentan sub numele de Grace. Se angajează pentru a nu cheltui mult din banii tatălui, nu se știe cât trebuie să fie pe fugă. Și, în același timp, și-a făcut și o prietenă în persoana bunicuței Miss Lucy. Tot o intrigă ceva în legătură cu dispariția nepoatei lui Miss Lucy. Grace joacă rolul detectivului și își dă seama cine o poate avea pe nepoata lui Miss Lucy.

Dylan

Poliția nu avea nici suficiente fonduri, nici suficienți oameni pentru a o urmări pe Casey. Între timp, părinții lui Brent îl angajează pe Dylan, un fost polițist în Divizia de Investigații Criminale a Armatei. Brent a fost prietenul din copilărie a lui Dylan, un motiv în plus ca să fie de acord să găsească ucigașul. Trebuie să intre în mintea ucigașei, să știe cum gândește. Cât de greu poate fi?

Departamentul de Poliție îl va angaja dacă o va aduce pe Casey în fața justiției. Asta îl bucură, suferă de sindrom posttraumatic și i-ar prinde bine un serviciu care să-l facă să uite, să intre pe făgașul normal al vieții. Dar Dylan nu știe în ce s-a băgat, pentru că, cu cât se apropie mai mult de Casey, cu atât află mai multe informații care nu se leagă cu ceea ce-i spun polițiștii, sau poate polițiștii nu-i spun totul. Casey nu ar putea fi ea ucigașul.

Dylan încearcă să o găsească pe Casey, dar ea știe să se ascundă. Acum a început și Keegan, polițistul corupt, să-l preseze să o găsească. Încearcă să pună cap la cap dovezile de la locul crimei, ceva nu se leagă. Keegan nu-i dă toate informațiile, familia lui Brent îl presează și ea. Lor nu le poate spune ce suspectează. Trebuie să o găsească pe fată înaintea lui Keegan, ca să-și dea seama ce se întâmplă.

Nu intru în detalii despre ce se întâmplă cu Casey, Dylan, Keegan, Miss Lucy, dar prima carte se termină tot într-o fugă, lăsându-ne mai departe să aflăm ce se întâmplă, invitându-ne să citim și continuarea în celelalte două cărți.

Dacă mă găsesc

Răsfoiește cartea

Daca ma gasesc

În cartea a doua, Dacă mă găsesc, o găsim pe Casey, acum sub numele de Miranda, tot pe fugă, fugind de acuzarea de crimă pe care nu a comis-o. După ce este ajutată de Dylan la finalul primei cărți, Casey trebuie din nou să se ascundă, să-și schimbe identitatea, să schimbe mașina și hoteluri, să-și schimbe locul de muncă.

Cum și ea a ajutat pe cineva în prima carte, și Casey este ajutată de o persoană din prima carte. Această persoană își dă seama de Casey că este o persoană bună și nu primește banii pentru noua ei carte de identitate falsă.

Casey se îndreaptă către Dallas unde își găsește un nou loc de muncă, pentru a nu risipi banii de la tatăl său. Ca și în prima carte, și aici reușește să fie în mijlocul unei nedreptăți, pe care dorește să o îndrepte, parcă simțindu-se obligată să ajute.

Și când am citit prima carte, și acum, eram în dezacord cu ea când decidea să încerce să afle mai mult, știind că se poate deconspira și astfel să fie găsită de Dylan sau, mai rău, de Keegan. La fel îi recomandă și sora ei, să stea ascunsă sau să fugă, nu să se implice în ceva ce ar putea s-o deconspire.

Misiunea mea principală va fi să o urmăresc pe Candance Price, în speranța că voi strânge ceva dovezi incriminatorii împotriva lui Keegan. Cu toate acestea, nu pot să-mi scot din minte biletul acela de adio. Mă hotărăsc să mă abat de la curs.

Trebuie să găsesc familia lui Cole Whittington, ca să aflu dacă nu cumva și-a dus în altă parte la îndeplinire planul de a se sinucide și să îi dau aceste ultime cuvinte ale lui. Imediat ce termin, voi putea să merg mai departe.

Între timp, Dylan este din ce în ce mai convins de nevinovăția lui Casey și încearcă să o ajute. Este “ajutat” și de Keegan care face greșeli pentru a-și acoperi urmele. Keegan este genul de polițist corupt des întâlnit în filmele de acțiune, care încearcă să-și acopere urmele ucigând, luând mită și mințind. Astfel că își ucide partenerul, în care nu mai are încredere.

La fel ca și la sfârșitul primei cărți, și acum Casey și Dylan se întâlnesc. Dylan o salvează și o ajută să se vindece. Dar trebuie să se despartă, nu trebuie să rămână împreună pentru a încerca să obțină toate dovezile necesare pentru a dovedi că este nevinovată.

Dacă trăiesc

Răsfoiește cartea

Daca traiesc

În cartea a treia, Dacă trăiesc, Casey se ascunde din nou, de data asta în Memphis. Trebuie să stea ascunsă, să nu se afișeze, i se pare că două fete tocmai o priveau intens, aude sirene și lumini ale poliției. Trebuie să rămână ascunsă.

Acum știe fără îndoială că Dylan o crede și face tot posibilul pentru a-l aduce pe ucigașul lui Brent în fața justiției. A devenit un prieten neașteptat… poate chiar mai mult. Speranța face totul mai suportabil.

Este prinsă într-o parcare de poliția din Memphis și Keegan pornește către închisoare, pentru a o lua în custodie. Dylan, de asemenea, vrea să o preia el pe Casey deoarece, dacă ajunge pe mâinile lui Keegan, Casey va muri. Casey își face planuri pentru a preda dovezile procurorului, dar descoperă că și el este implicat. Încercarea de a lupta împotriva poliției i se pare complet imposibilă.

Casey nu se dă bătută și evadează din mașina lui Keegan. Trebuie să dea de Dylan neapărat pentru a merge cu dovezile la televiziune. Doar așa îi poate demasca pe toți cei implicați.

Seria Dacă fug – Karma sau Bunul samaritean?

Seria Dacă fug Terri Blackstock

Când am citit prima carte nu am înțeles cu adevărat de ce Casey a făcut unele alegeri. În fiecare volum ea alege să ajute pe cineva chiar dacă se supunea riscului de a fi prinsă. Casey simte că are obligația morală de a ajuta oamenii atunci când poate. În fuga ei de poliție, ea a intrat în contact cu diverse personaje care se confruntau cu probleme sau aveau nevoie de ajutor. Astfel, autoarea Terri Blackstock încearcă să o caracterizeze pe Casey prin acțiunile și comportamentul ei.

Vă las pe voi să descoperiți ce se întâmplă cu Casey și Dylan. Apropo, ați observat că cele trei cărți formează un puzzle?

Cumpără online

2 Comments

  1. Pingback: Cărți de citit în 2022 - Dusă cu cartea

  2. Pingback: Top cărți 2023 - Dusă cu cartea 2022-2023

Leave a Reply

Drepturi de autor!