The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity | Lynda Gratton
The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity | Lynda Gratton

The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity | Lynda Gratton

In cartea The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity Lynda Gratton și Andrew Scott au elaborat un set de măsuri în urma unor studii făcute și analizate, care te învață cum să-ți regândești finanțele, educația, cariera și relațiile cu ceilalți, creând astfel o viață de 100 de ani împlinită.

Majoritatea am fost crescuți într-o-o mentalitate tradițională de tipul: omul trebuie să urmeze un sistem de educație, să aibă un job și apoi să se pensioneze. Acest mod de a gândi este pe cale de a expira, deoarece durata de viață a omului a crescut, durata de cotizare la pensie a crescut și ea, iar oamenii încep să fie înlocuiți de către calculatoare sau de către Inteligența artificială.

Dacă i-ai face acum o poză unui copil de 6 ani și ai compara-o cu una de-a ta la 6 ani, ai observa diferențele. Nu atât de ambient, cât cele de înfățișare și domenii de interes pentru joacă. Chiar dacă acum ai 18, 45 sau 60 de ani va trebui să faci lucrurile total diferit decât le-au făcut cei din generațiile trecute, și să înveți cum să-ți structurezi viața cu noi strategii. Educația rămâne baza atât pentru evoluția profesională cât și pentru cea spirituală.

Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea

Nelson Mandela

O viață care durează 100 de ani este un cadou pe care puțini dintre noi suntem pregătiți să-l primim. Ne va obliga să ne schimbăm viziunea asupra lumii și planurile. Societatea și guvernele lumii vor trebui să se gândească cum se vor putea adapta acestei schimbări și să găsească soluții optime. O mare parte din noi vom trăi mai mult decât bunicii noștri și de aceea se impune o analiză mai amplă din partea politicienilor, care preferă să ignore această stare de fapt și să găsească un set de masuri, care ar trebui aplicate încă de pe acum.

Și noi avem responsabilitatea pentru viitorul nostru și de aceea ar trebui să începem să economisim încă de pe acum, pentru anii în care vom ieși din câmpul muncii, deoarece dacă acum pentru un pensionar cotizează 6-7 angajați, pe viitor se preconizează o scădere considerabilă la 2-3 angajați. Aceste scăderi sunt puse pe seama înlocuirii oamenilor cu Inteligența artificială, dar și cu roboții inteligenți.

Să încercam să ne pregătim pentru orice posibilitate și să nu fim luați prin surprindere de către lucruri noi.

Dacă nu ești gata pentru orice, nu ești pregătit pentru nimic.

Paul Auster

Cumpără cartea

2 Comments

  1. Pingback: Colectia Sapiens - Yuval Noah Harari – Dusă cu cartea

  2. Pingback: Sapiens. Scurtă istorie a omenirii - Dusă cu cartea 2019

Leave a Reply

Drepturi de autor!