The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity | Lynda Gratton

the 100 year life

Majoritatea am fost crescuti intr-o mentalitate traditionala de tipul: omul trebuie sa urmeze un sistem de educatie, sa aiba un job si apoi sa se pensioneze. Acest mod de a gandi este pe cale de a expira, deoarece durata de viata a omului a crescut, durata de cotizare la pensie a crescut si ea, iar oamenii incep sa fie inlocuiti de catre calculatoare sau de catre Inteligenta artificiala. Daca i-ai face acum o poza unui copil de 6 ani si ai compara-o cu una de-a ta la 6 ani, ai observa diferentele. Nu atat de ambient, cat cele de infatisare si domenii de interes pentru joaca. Chiar daca acum ai 18, 45 sau 60 de ani va trebui sa faci lucrurile total diferit decat le-au facut cei din generatiile trecute, si sa inveti cum sa-ti structurezi viata cu noi strategii. Educatia ramane baza atat pentru evolutia profesionala cat si pentru cea spirituala.

“Educatia este cea mai puternica arma pe care o poti folosi pentru a schimba lumea”

Nelson Mandela

Lynda Gratton si Andrew Scott au elaborat un set de masuri in urma unor studii facute si analizate, care te invata cum sa-ti regandesti finantele, educatia, cariera si relatiile cu ceilalti, creand astfel o viata de 100 de ani implinita.

viata care dureaza 100 de ani este un cadou pe care putini dintre noi suntem pregatiti sa-l primim. Ne va obliga sa ne schimbam viziunea asupra lumii si planurile. Societatea si guvernele lumii, vor trebui sa se gandeasca cum se vor putea adapta acestei schimbari si sa gaseasca solutii optime. O mare parte din noi vom trai mai mult decat bunicii nostri si de aceea se impune o analiza mai ampla din partea politicienilor, care prefera sa ignore aceasta stare de fapt si sa gaseasca un set de masuri, care ar trebui aplicate inca de pe acum. Si noi avem responsabilitatea pentru viitorul nostru si de aceea ar trebui sa incepem sa economisim inca de pe acum, pentru anii in care vom iesi din campul muncii, deoarece daca acum pentru un pensionar cotizeaza 6-7 angajati, pe viitor se preconizeaza o scadere considerabila la 2-3 angajati. Aceste scaderi sunt puse pe seama inlocuirii oamenilor cu Inteligenta artificiala, dar si cu robotii inteligenti.

Sa incercam sa ne pregatim pentru orice posibilitate si sa nu fim luati prin surprindere de catre lucruri noi.

“Daca nu esti gata pentru orice, nu esti pregatit pentru nimic.”

Paul Auster

Poti cumpara cartea dand click pe unul din link-urile de mai jos

17 / 100

1 thought on “The 100-Year Life Living and Working in an Age of Longevity | Lynda Gratton”

  1. Pingback: Colectia Sapiens - Yuval Noah Harari – Dusă cu cartea

Lasă un răspuns

Drepturi de autor!
%d blogeri au apreciat: