Cuprins
După venirea pe lume a fetiței mele, percepția mea în legătură cu igiena s-a schimbat. Eram și înainte atentă la curățenie și la dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor, însă după ce devii părinte ești mult mai atent.
Este o regulă de aur, ca atunci când venim de afară să ne spălăm pe mâini și să punem la spălat hainele pe care le-am folosit. Consider că o bază sănătoasă de igienă se construiește din copilărie, așa că insist foarte mult pe acest aspect. Avem întotdeauna la noi șervetele igienice dezinfectante sau gel/spray pentru mâini.
Importanța unui dezinfectant de calitate
Nu este suficient să cumperi din magazin un dezinfectant și apoi să stai liniștit că își face treaba. Ne aducem cu toții aminte de evenimentul nefericit de la Colectiv, când pacienții au murit în spitale din cauza obiectelor sanitare insalubre și de folosirea de către personalul care asigură curățenia în spital, a unui dezinfectant diluat de 10 ori, care a lăsat loc germenilor și bacteriilor să se dezvolte foarte mult. Astfel că, atât pentru spațiile de acasă, cât și pentru cele din spitale, centre de fitness sau spa, saloane de înfrumusețare, locuri de joacă, este necesară folosirea unor dezinfectanți de calitate, care să-și facă treaba.
Medicale-Shop.ro
Medicale-Shop.ro este un site, importator și distribuitor de consumabile medicale de înaltă calitate (consumabile medicale, consumabile pentru laborator, articole de unică folosință, articole din hârtie, dezinfectanți medicali), iar magazinul său virtual este dedicat exclusiv pentru comenzi lansate de companii și instituții.
Locurile de joacă
Nu am fost o mamă de copil mic exagerată, însă știam că parcurile și locurile de joacă sunt pline de microbi și virusuri, și mi-aș fi dorit ca primăriile să țină cont și de acest aspect, nu doar să pună să se măture și să se ia gunoiul. Acest lucru se schimbă în spațiile de joacă private, care folosesc dezinfectanți pentru igiena obiectelor pe care le folosesc toți copiii, dar și pentru suprafețe. Astfel că poți sta liniștit, că puiul de om nu vine cu vreo boală gură-mână-picior sau vreun rotavirus.
Ca o primă regulă, copilașii trebuie să se descalțe într-un loc special la intrare și să-și lase și hăinuțele dacă este un sezon friguros. Mânuțele sunt spălate cu șervețele umede sau un spray dezinfectant. De obicei aceste locuri nu dispun de un loc în care copiii să se spele efectiv pe mâini, însă este bine că li se dezinfectează mânuțele la început. Fiecăruia i se pune o etichetă pe sticla din care bea apă. Acest lucru ajută în situațiile în care doi copii au același tip de sticlă și o încurcă.
Personalul care are grijă de copii, poartă botoșei care le acoperă încălțămintea. Așa nu transmit murdăria și microbii luați de afară, sau de mersul la toaletă. În cazul în care unul din angajați este răcit, acesta trebuie să poarte mască pentru a nu transmite și copilașilor. Astfel că este important să dispună de aceste articole de unică folosință și de dezinfectanții pentru suprafețe. Așa noi, părinții acestor copii, stăm liniștiți și plătim pentru un serviciu care asigură siguranță și entertaiment-ul copilului nostru.
Curățenia în pub-uri
Chiar dacă nu mai suntem niște puștani și avem un copil, sunt zile pe an în care alegem să mergem cu prietenii prin pub-uri. Pe lângă atmosferă, băuturi și mâncare, este important să fie și curățenie. Întotdeauna modul în care se face curățenie la baie este foarte important, și este ca o carte de vizită. Pe lângă săpunul care trebuie pus într-un recipient cu senzor sau într-unul pe care să nu-l atingi prea mult ca cele pentru spumă, servețelele Z sunt o alegere foarte bună după ce te-ai spălat pe mâini. Sunt introduse într-un recipient care poate fi ușor de curățat când adaugi altele noi. Și toaletele trebuie să fie curate, însă majoritatea preferăm să nu ne așezăm direct pe ele, chiar dacă au un plastic care se schimbă după fiecare utilizator. Ar fi interesant de utilizat un capac WC ca cel din filmulețul de mai jos ?.
Control ginecologic anual
Orice femeie ar trebui să ajungă măcar o dată pe an la un consult ginecologic, iar în sarcină cel puțin trimestrial. Personal prefer să merg la o clinică particulară, deoarece la spital timpul de așteptare este foarte mare și mi se pare că doctorii te consultă repede, între intervențiile lor.
La clinica privată condițiile sunt altele. Totul este programat, însă dacă mai întârzie doctorul puțin, poți citi o revistă, asculta muzică sau urmări o emisiune la televizor. Eu îmi iau mereu o carte și când am timpi morți, îmi place să citesc.
După ce ai discutat în prealabil cu doctorul, ești rugată să te pregătești pentru consult. Halatul de unică folosință te face să ai o apariție decentă în fața medicului, fără a te simți rușinată. După fiecare pacient, rola de hârtie cearceaf, care acoperă patul de consult este schimbată, iar instrumentele de consult și recoltare sunt scoase din punguțe sigilate. Te simți în siguranță când vezi că totul este steril și că nu există șansă să pleci de acolo cu vreo altă boală. Medicul folosește mănușile chirurgicale, botoșei și halat. Cred că toți ne dorim când mergem la doctor, să simțim acea curățenie, siguranță și încredere pentru clinica și doctorul care ne consultă.
Consider că este foarte important pentru siguranța noastră, să fie folosite consumabile medicale, consumabile hartie, echipamente de protectie, dezinfectanti, botosei, masca. Toate acestea duc la stoparea răspândirii bolilor, a virusurilor și a bolilor intraspitalicești. Mai bine prevenim, decât să tratăm!
Tu ce consideri că este important pentru sănătatea ta?
Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020.
Sursă foto: medicale-shop.ro, unsplash.com, pixabay.com.
Pingback: Proba 20. Prevenția, mai ieftină decât tratarea. Cum întreținem igiena în spațiile publice interioare cu ajutorul consumabilelor medicale?