Garderoba pielii tale
Garderoba pielii tale

Garderoba pielii tale

Așa cum îți schimbi garderoba în fiecare anotimp, așa trebuie să-ți schimbi și produsele de îngrijire a pielii. Ascultă-ți pielea, așa cum o faci și cu întreg corpul tău, și vei descoperi nevoile ei. Așa cum iei vitamine pentru imunitate și energie, la fel de importante sunt și vitaminele pe care le aplici pe suprafața pielii.

Bottega verde

Anotimpul rece impune aplicarea unor creme de față mai hidratante, dar și creme de corp mai onctuoase. Pentru că anul acesta am călătorit mai mult prin cărți decât vizitând locuri și țări, îmi place să găsesc în cosmeticele pe care le folosesc, arome care să-mi trezească simțurile și să-mi amintească de zilele când mă simțeam împlinită și fericită, și călătoream nestingheriți prin toate colțurile lumii, adunând amintiri și voie bună.

Bottega Verde este un site de cosmetice care ne dezvăluie secretele din spatele cortinei și ne prezintă ce se află dincolo de un ritual intens de hidratare. O călătorie a simțurilor prin natură și miresme care îți vor aduce o stare de bine.

Produsele Bottega Verde au la bază trei ingrediente cheie cultivate cu grijă pe cele 300 de hectare ale Domeniului Massaini: măslinele, vița de vie și ovăzul. Lasă-te purtat pe cele mai îndepărtate meleaguri ale prospețimii și bucură-te de un ritual de îngrijire complex realizat doar din ingrediente naturale! 

Ovăzul

Nu doar că este o alegere sănătoasă pentru micul dejun, dar este un ingredient cu proprietăți calmante, hrănitoare și un blând exfoliant pentru pielea uscată și nu numai. Conține un cocktail de vitamine, minerale și lipide, dar și avenantramide – compuşii fenolici cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, și saponine care au proprietăți de curățare și exfoliere.

Avantajele folosirii ovăzului în produsele cosmetice

Specialiștii au descoperit că ajută la menținerea unui pH normal al pielii, iar amidonul este un agent de protecție, care se înțelege de minune cu apa, creând o barieră protectoare la suprafața pielii. În plus, ovăzul ajută la reducerea pruritului în cazul erupțiilor cutanate și a pielii sensibile. Deci ai suficiente motive pentru a folosi acest ingredient cu nenumărate beneficii.

De ovăz mă leagă primele mele amintiri de îngrijire a pielii. Eram în adolescență și nu erau atâtea branduri cum sunt acum. Încercam să folosesc ingrediente naturale și în același timp să-mi exfoliez pielea. Îl măcinam fin prin râșnița de cafea și îl masam pe pielea ușor umedă cu mișcări circulare. Rezultatul era o piele fină și catifelată. În acele vremuri timpul părea că stătea în loc, la fel ca în Amintirile lui Ion Creangă, și eu eram dornică să aflu secretele pentru a avea mereu o înfățișare proaspătă și sănătoasă.

Garderoba pielii tale

Gama Avena e prebiotico îmi trezește aceleași amintiri prin produsele lor care funcționează eficient și au grijă de bariera naturală a pielii. Pielea rămâne moale și parfumată. Sunt produse intens hidratante ce ajuta la întărirea microbiomului pielii (alcătuit din comunități de bacterii, virusuri și ciuperci ) și o protejează de mediul extern. Datorită formulei îmbogățite cu lapte de ovăz de la Domeniul Massaini hidratează delicat și calmează pielea, iar datorită Biolinului, zahăr prebiotic derivat din rădăcină de cicoare, ajută la întărirea microbiomului pielii și o protejează de mediul extern. Textura cremoasă și emolientă, învăluie pielea în parfumuri speciale și ne invită să călătorim pe tărâmul răsfățului absolut.

Aroma plăcintei cu mere

Aroma toamnei este mereu dulce și caldă. Parfumul plăcintei de mere cu scorțișoară își face loc în fiecare colț din casă. Îți dă o stare de bine și îți aduce aminte de copilărie când totul era liniștit și fără griji. Faptul că mama sau bunica ne făceau această plăcintă delicioasă era cea mai mare bucurie. De asemenea, mirosul compotului de mere făcut în casă era atât de parfumat, încât îți îmbăta simțurile. Acum poți profita de această plăcută senzație, de cald și dulce prin folosirea unor cosmetice care au ca și ingrediente suc de mere și extract de scorțișoară, care oferă confort instant pielii și o senzație minunată de hidratare.

Garderoba pielii tale

Ritual de frumusețe

Nu trebuie să mergi la Spa să beneficiezi de un ritual complet de îngrijire a corpului. Îți poți face unul chiar în intimitatea casei tale. Începe prin aprinderea bețișoarele parfumate sau alege un difuzor de parfum cu aromă de măr și condimente. Acum că simțurile ți-au fost seduse de aroma mărului, pregătește apa în care te vei relaxa. Alege temperatura pe care o poți suporta și care să nu-ți deshidrateze pielea, și adaugă câteva picături din uleiul tău preferat. Pune o spumă de baie cu o aromă care îți trezește cele mai plăcute emoții, un capac sau două. Dacă nu dispui de o spumă de baie, poți turna un capac din gelul tău de duș preferat. Relaxează-te 15-20 de minute și uită de toate grijile de peste zi. Bucură-te de liniștea și aromele care îți desfată simțurile. După ce te-ai relaxat suficient, folosește gelul tău de duș preferat, care ar putea să fie în aromele toamnei, și curăță și “ultimele griji” de pe corpul tău. Imediat ce ai șters pielea cu un prosop moale, folosește un lapte de corp care să-ți restabilească nivelul de hidratare al pielii corpului. Poți folosi unul din aceeași gamă cu care te-ai răsfățat în timpul băii. Rutina pentru față o stabilești în funcție de tipul tău de ten. După ce ai parcurs toți acești pași, observă starea de bine și de pace pe care o simți. Cosmeticele au această “putere” și putem beneficia de ea, de fiecare dată când simțim că “am căzut în butoiul cu melancolie” și nici nu au calorii. ?.

Garderoba pielii tale

La final îți recomand să arunci o privire peste gama de cosmetice Bottega Verde. Dacă îți faci cont beneficiezi de oferte în exclusivitate pentru membrii BV Club. În plus, la orice comandă, primești un cadou pe care poți să-l alegi.

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020.

Sursă foto: bottegaverde.ro, pixabay.com, unsplash.com.

2 Comments

  1. Pingback: Proba 14. Aroma unei amintiri unice Bottega Verde

  2. Pingback: Idei de cadouri de Crăciun – Ce cadouri alegi pentru cei dragi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!