Cuprins
Când îți iei un telefon nou trebuie să-l protejezi. Majoritatea preferă să nu-i ascundă frumusețea cu o husă de protecție, deoarece vor să se mândrească cu telefonul lor de ultimă generație, fără carcasă. Mulți își aleg husa în funcție de aspect. Însă, trebuie să-ți protejezi display-ul telefonului tău, pentru că, cu cât este mai scump telefonul, cu atât te va costa mai mult să-l repari; cu toții știm că în prezent display-ul unui telefon se înlocuiește cu tot cu baterie sau alte componente, și din cauza asta este mai scump.
Telefonul meu nu este nou, însă sunt genul de persoană foarte atentă cu lucrurile sale. Întotdeauna când mi-am schimbat telefonul, cel vechi a rămas în stare bună, spre bucuria următorului utilizator din familie: bunica, bunicul sau fetița mea. L-am protejat mereu cu o husă de calitate și cu o folie de protecție a ecranului.
Așadar, trebuie să-ți protejezi telefonul nou sau vechi, iar magazinul BrandGSM este alegerea perfectă.
O husă pentru telefon trebuie să fie compatibilă
Dacă vrei să menții telefonul tău într-o stare impecabilă, trebuie să-l protejezi cu o husă de calitate. Prima dată când îți cauți o husă, trebuie să vezi dacă este compatibilă cu telefonul tău. Husa trebuie să stea fixată perfect pe conturul telefonului pentru o protecție foarte bună. Telefonul nu trebuie să joace în husă și trebuie să stea fixă, pentru a proteja marginile telefonului.
Nu trebuie neglijată funcționalitatea
Întotdeauna trebuie ca husa pe care ai ales-o, să nu obtureze microfonul, difuzoarele, camera foto, slotul jack și cel de încărcare, butoanele să poată fi apăsate natural. Vrei o husă funcțională, nu una pe care să nu o poți folosi, pe care să o scoți mereu pentru a încărca telefonul. O husă trebuie să aibă aderență, să nu-ți alunece ușor din mână, pentru că altfel nu are rost să o cumperi. Nu de puține ori am cumpărat o husă care nu s-a potrivit telefonului meu. Deși vânzătorul respectiv asigura că este compatibilă cu telefonul meu, nu puteam folosi butoanele laterale, iar pentru a-l încărca trebuia să o dau jos. Să nu mai vorbim de faptul că, pentru utilizarea căștilor trebuia să lărgesc orificiul carcasei. Da, mare bătaie de cap, și asta se întâmplă și pe site-uri în care avem toți încredere că sunt de calitate. Bineînțeles că am dat retur, deoarece niciodată nu trebuie să facem rabat de la calitate.
Design
Husele pentru telefoanele mobile sunt disponibile în prezent într-o gamă variată de modele. Astfel că poți găsi modelul potrivit pentru telefonul tău. Totuși, trebuie să-ți alegi husa potrivită conform mesajului pe care vrei să-l transmiți despre tine. Cei tineri pot alege huse colorate, cu sclipici sau cu diverse animăluțe. Un om de afaceri nu va alege niciodată o husă de acest fel, ci se va orienta către o husă clasică, Karl Lagerfeld sau Guess. Am observat că husele Guess au materialul din jurul camerei și din jurul ecranului ușor înălțat pentru a le proteja atunci când așezați telefonul pe masă sau pe birou. Un detaliu foarte bun, deoarece majoritatea telefoanelor actuale au camera mult ieșită în afară.
Alegerea tipului de husă
Pe BrandGSM găsiți mai multe tipuri de huse. Personal, cele mai bune mi se pare husele antișoc, așa cum sunt husele Spigen și UAG. Sunt compuse din materiale de calitate ce preiau cu succes șocurile și protejează împotriva zgârieturilor, datorită marginilor flexibile și spatelui din plastic dur. Îndeplinesc și standardele de protecție Military Drop Tested împotriva șocurilor și a picăturilor de apă. Dezavantajul acestor huse este că sunt dizgrațioase și masive, adăugând volum foarte mare telefonului. Dar, dacă știi că ești o persoană căreia îi alunecă orice din mână, neapărat ia-ți una de acest fel. Tot acest model este recomandat și persoanelor care lucrează în construcții, cele care lucrează la înălțimi, deoarece testele arată că aceste huse fac față cu brio “aterizărilor”.
Husele ultra slim sunt fabricate din silicon moale și sunt folosite pentru a proteja spatele telefonului și marginile acestuia. Nu oferă rezistență sporită, dar sunt ideale pentru protecția zilnică a telefonului. Le puteți alege dacă vreți ca aspectul telefonului să fie vizibil și să arate cât mai subțire.
Husele tip Bumper sunt fabricate, în general, din silicon, iar marginea este din plastic pentru o protecție suplimentară. Aplicarea husei se realizează ușor, datorită materialului elastic din care este confecționată.
Husele tip book cover sunt fabricate, în general, din piele naturală sau sintetică și au două coperte pentru fața și spatele telefonului. Sunt mai elegante, unele au și un spațiu pentru cardurile bancare, cărți de vizită. Dezavantajul la unele dintre ele este că atunci când vrei să faci un selfie trebuie să deschizi partea din față, precum și îngreunarea folosirii unui selfie stick pentru pozele de grup sau dacă ești vlogger și vrei să înregistrezi ceva.
Prețul unei huse pentru telefon
Nu în ultimul rând, trebuie să iei în calcul și prețul unei huse. Dacă ai cheltuit câteva mii de lei pentru un smartphone, nu trebuie să te zgârcești atunci când alegi husa potrivită. O husă de calitate poate costa câteva sute de lei, dar este oricum mai puțin costisitoare decât un display nou care să-l înlocuiască pe cel spart. Diferența dintre o husă ieftină și una superior calitativă este că cea ieftină se deteriorează rapid și nu-ți protejează telefonul. Cea de calitate poate fi utilizată mai mult de un an, în funcție de cum o utilizezi și o cureți. Da, husele trebuie și ele curățate și dezinfectate cu soluții specifice.
Folia de protecție
Protecția unui display de telefon poate fi sporită și cu ajutorul unei folii de protecție. Pe BrandGSM am găsit folia de telefon Lemontti, mai precis folia flexi-glass. O folie premium din plastic special, rezistentă la șocuri și zgârieturi, care are funcție antișoc și iți protejează display-ul în cazul unei căderi/lovituri. Este recomandată pentru orice tip de utilizator mai ales copii, pentru că este flexibilă și nu se sparge; doar conferă senzația unui ecran de sticlă, dar are un strat de semi-sticlă rezistentă pentru a păstra senzitivitatea obișnuită a ecranului.
Orice ai alege, nu uita, că atunci când plătești ieftin un produs, vei primi calitatea lui reflectată în preț. Nu face rabat de la calitate și alege un vânzător care își arată respectul față de clienți prin oferirea unor informații clare, reale, dar și pentru ajutorul pe care ți-l poate da pentru produsele și serviciile post-vânzare.
Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2020.
Sursa foto: brandgsm.ro.