Lecții de magie | Elizabeth Gilbert
Lecții de magie | Elizabeth Gilbert

Lecții de magie | Elizabeth Gilbert

Scoate la suprafață actul creator pe care ți l-a dăruit Dumnezeu, însă nu aștepta să te îmbogățești din asta. Acest lucru se pare că Elizabeth îl știe cel mai bine, deoarece nu de puține ori a avut parte de niște drumuri întortocheate în ceea ce privește arta de a crea.

Că să creezi, fie în artă, fie în viața personală, nu trebuie decât să îndrăznești să te lași inspirat, și apoi să perseverezi pe calea pe care ți-o deschide inspirația. Astfel se produce Marea Magie. Astfel se preschimbă banalul cotidian într-un tărâm al bucuriei și al imprevizibilului.

Acest lucru ne încurajează și scriitoarea Elizabeth Gilbert, cea care a cunoscut un real succes cu “Mănâncă roagă-te iubește”.

Fă un pact cu tine însuti și lasă actul creator să curgă prin tine. Nu te înfuria atunci când nu poți crea și nici nu lasă prea mult ideile fără a le dezvolta. Acestea vor pleca de la tine și, surprinzător, le vei auzi de la altcineva.

Să scoatem la iveală comorile ascunse în noi și să alegem cea mai bună dintre viețile pe care le putem trăi. Cheia unei vieți fericite este să ne lăsăm conduși de curiozitate, nu de frică.

Nu-ți propune ca beneficiile creației tale să te scoată dintr-o criză financiară, deoarece nu întotdeauna merge, însă nici nu renunța crezând că nu ești prea bun pentru a avea succes.

Ai încredere în forța ta creatoare și încearcă să dai ce ai mai bun din tine. Deoarece uneori creativitatea poate fi sacră, sau nu, ceea ce ducem la bun sfârșit prin actul creației poate conta enorm, sau poate rămâne neobservat. Trebuie să fim curajoși și să avem încredere că Divinitatea ne poate observa chiar când suntem “în cea mai jucăușă dispoziție”.

Arta e o zdrobitoare corvoadă și un minunat privilegiu. Fă loc acestor paradoxuri, astfel ca toate să fie deopotrivă de adevărate în sufletul tău, și iți promit – vei putea face orice.

Cumpără online:

In Engleză – Big Magic de Elizabeth Gilbert

In Română – Lecții de magie de Elizabeth Gilbert:

3 Comments

  1. Pingback: Conversatii cu Dumnezeu | Recenzie – Dusă cu cartea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Drepturi de autor!