fbpx

Big Magic: Creative Living Beyond Fear – Lectii de magie: Cum sa-ti cultivi creativitatea | Elizabeth Gilbert

Big Magic - Lectii de magie - Elizabeth Gilbert

Scoate la suprafata actul creator pe care ti l-a daruit Dumnezeu, insa nu astepta sa te imbogatesti din asta. Acest lucru se pare ca Elizabeth il stie cel mai bine, deoarece nu de putine ori a avut parte de niste drumuri intortocheate in ceea ce priveste arta de a crea.

“Ca sa creezi, fie in arta, fie in viata personala, nu trebuie decat sa indraznesti sa te lasi inspirat, si apoi sa perseverezi pe calea pe care ti-o deschide inspiratia. Astfel se produce Marea Magie. Astfel se preschimba banalul cotidian intr-un taram al bucuriei si al imprevizibilului.”

Acest lucru ne incurajeaza si scriitoarea Elizabeth Gilbert, cea care a cunoscut un real succes cu “Mananca, roaga-te, iubeste”.

Fa un pact cu tine insuti si lasa actul creator sa curga prin tine. Nu te infuria atunci cand nu poti crea si nici nu lasa prea mult ideile fara a le dezvolta. Acestea vor pleca de la tine si, surprinzator, le vei auzi de la altcineva.

“Sa scoatem la iveala comorile ascunse in noi si sa alegem cea mai buna dintre vietile pe care le putem trai. Cheia unei vieti fericite este sa ne lasam condusi de curiozitate, nu de frica.”

Nu-ti propune ca beneficiile creatiei tale sa te scoata dintr-o criza financiara, deoarece nu intotdeauna merge, insa nici nu renunta crezand ca nu esti prea bun pentru a avea succes.

Ai incredere in forta ta creatoare si incearca sa dai ce ai mai bun din tine. Deoarece uneori creativitatea poate fi sacra, sau nu, ceea ce ducem la bun sfarsit prin actul creatiei poate conta enorm, sau poate ramane neobservat. Trebuie sa fim curajosi si sa avem incredere ca Divinitatea ne poate observa chiar cand suntem “in cea mai jucausa dispozitie”.

“Arta e o zdrobitoare corvoada si un minunat privilegiu. Fa loc acestor paradoxuri, astfel ca toate sa fie deopotriva de adevarate in sufletul tau, si iti promit – vei putea face orice.“ (Elizabeth Gilbert)”

O poti cumpara dand click pe unul din siteurile de mai jos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Drepturi de autor!
%d blogeri au apreciat: